Dugi nokti

Imati prirodno lijepe i duge nokte nije nemoguća misija, ali morat ćeš se oko njih malo više potruditi ako želiš vidjeti razliku. Kao i svaki drugi dio tijela, i nokti zahtijevaju posebnu njegu.

Ne moraš imati super dugačke nokte, ali malo dulji prirodni nokti uvijek izgledaju bolje od onih umjetnih. Jedan problem koji imaju mnoge cure je da taj prirodni izgled i ne mogu tako lako postići jer im nokti pucaju, listaju se i nikako da dođu na malo veću dužinu. Ako si uvijek htjela duge nokte, ali ne smiješ ili ne želiš stavljati umjetne, onda samo trebaš početi malo više brinuti o svojim prirodnom noktima i oni će početi izgledati sve bolje. Imaj na umu da se promjena neće vidjeti za par dana i da moraš biti uporna i ne odustati zato što se za 5 dana ne vidi nikakva razlika. Bez brige, vidjet će se! Evo koje će to navike pomoći da ti nokti budu čvršći.

Manikure Kakve se manikure nose ove zime? 7 manikura koje su veliki hit i 5 koje su izašle iz mode

1.Stavi rukavice kada čistiš
Kada radiš bilo što poput pranja suđa, čišćenja sobe i slično, najbolje je staviti rukavice. One će ti pomoći da ti se i koža na rukama i nokti što manje oštete. Iako je to korak koji se čini bespotreban, nije! Sva su takva sredstva jaka i oštetit će ti nokte, u to ne sumnjaj.

2.Koristi na noktima glikolnu kiselinu
I dok neki serume s glikolnom kiselinom stavljaju na lice, ti ju stavljaj na nokte. Jednako kako će obnoviti kožu lica, obnovit će i nokte. Nemoj ju stavljati previše, ali nekada nije loša ideja.

3.Maži ruke i dobro utrljaj kremu – i u ruke i zanoktice
Održavaj ruke hidriranima. Pogotovo sada tijekom zime! Redovito maži ruke i dobro utrljaj kremu i u dio oko noktiju. Imaj uvijek pri ruci ili na ormariću kremu da se sjetiš ovo napraviti i do nekoliko puta dnevno.

4.Koristi proizvode za skidanje laka koji ne sadrže aceton
Vjerojatno si i sama svjesna da je aceton štetan za tvoje nokte – i stvarno je. Postoje proizvodi za skidanje laka koji ne sadrže ovaj sastojak i koji će zbog toga biti bolji za tvoje nokte. Aceton će ih previše osušiti i oni će postati tanki i lakše će se lomiti.

5.Jedi hranu bogatu kalcijem
Jednako kako je bitno za brinuti o sebi izvana, treba brinuti i o sebi iznutra. Hrana bogata kalcijem je dobra za tvoje nokte. Neki od proizvoda koji sadrže dosta kalcija su mlijeko, špinat, kelj, brokula, chia sjemenke, bademi…

6.Nemoj stavljati gel i akrilne nokte
Stavljanjem gela ili akrilnih noktiju, oslabljuješ svoje prirodne nokte. Ako si u procesu rada na noktima, nemoj pokleknuti i jedan mjesec otići na gel nokte. I par tjedana nošenja gela na noktima je dovoljno da napravi štetu.

Klasične manikure Klasične manikure koje su tu već dugo i neće izaći iz mode: S ovih 8 nikad nećeš pogriješiti

manikura dugi nokti prirodni nokti Čvrsti nokti manje pucaju prirodno dugi nokti kako da nokti budu čvršći

Još vijesti