Zendaya

Možda ste i vi na bespućima TikToka naletjeli na video u kojim ste vidjeli ljude kako se tupim predmetima udaraju po licu. Zašto netko sam sebe udara čekićem ili bocom po faci i namjerno si nanosi bol?

Riječ je o takozvanome trendu „bone smashinga“ ili u doslovnome prijevodu - trendu „razbijanja kostiju“. TikTokeri koriste ovaj izraz za praksu udaranja po licu, kako bi postigli isklesanu liniju čeljusti.

 

@syrianpsycho BONESMASHING does NOT WORK. ❌ #fyp #based #syrianpsycho #selfimprovement #trending ♬ The Sound of Myself - Disasterpeace

 

Cure i dečki udaraju se po jagodičnim i čeljusnim kostima tvrdim predmetima, kako bi stvorili mikro frakture, u nadu da će struktura kostiju zarasti u privlačniji oblik. Koliko si je taj trend uzeo maha, govori i činjenica da hashtag „bonesmashing“, broji preko 261 milijun pregleda.

I dok se mnogi kunu kako im je svakodnevno udaranje čekićem po faci pomoglo, na ovakvu praksu s nepovjerenjem i osudom gledaju doktori i plastični kirurzi.

Prem Tripathi je plastični kirurg iz San Francisca koji je preko svog TikToka odlučio zamoliti ljude da se prestanu udarati čekićem po licu i biti dio ovog bizarnog trenda, jer im to neće donijeti ništa dobrog.

 

@drpremtripathi #greenscreen #greenscreenvideo Thank you @jcthecatalyst for making me aware of this trend. I cant’t believe this is real. Or is this a joke? #bonesmashing #malunion #drpremtripathi ♬ original sound - Dr. Prem Tripathi

 

Osim što možete zaraditi modrice od udaranja, doktor je upozorio da slomljene kosti neće uvijek zarasti onako kako ste si vi zamislili u svojoj glavi i poželjeli. U konačnici, možete dobiti izgled koji vam se baš neće svidjeti ili se trajno unakaziti.

Zaključak dana je da svakako ne vjerujete svemu što vidite na TikToku. 


 

bone smashing lomljenje kostiju uznemirujući trend na tiktoku unakaziti lice tiktok trend unakažavanja lica

Još vijesti