Lijepa cura

Briga o koži postala je neizostavan dio naše svakodnevne rutine, a s godinama sve više tražimo nove proizvode i tehnike kako bismo postigli savršen ten. No, usred potrage za inovativnim rješenjima, ponekad zaboravljamo na moć prirodnih sastojaka koji su često jednako učinkoviti, ali puno nježniji prema našoj koži. Jedan takav čarobni sastojak koji često leži skriven u našim kuhinjama je soda bikarbona.

The Ordinary proizvodi Za što čišće lice: Top 5 seruma s najboljim recenzijama

Soda bikarbona, ili natrijev bikarbonat, nije samo izvrstan pomoćnik u kućanstvu, već može čuda učiniti i za tvoju kožu. Osim što je pristupačna, soda bikarbona nudi iznenađujući niz benefita za kožu.

Prvo, ona djeluje kao blagi piling, nježno uklanja mrtve stanice kože i otvara pore. Možeš je koristiti kao piling za lice pomiješanu s malo vode ili kokosovog ulja. Nakon nježnog masiranja, isperi lice toplom vodom i odmah ćeš osjetiti svježinu i glatkoću kože.

@angelamaytrix Replying to @mixed.bri How to use Baking Soda as an exfoliator 🫶 #skincare ♬ original sound - Angela May


Soda bikarbona također ima izvanredno svojstvo reguliranja pH vrijednosti kože.
Ovo je ključno za održavanje zdravlja kože jer pomaže u sprečavanju pojave akni i reguliranju lučenja sebuma. Napravi masku od sode bikarbone i vode koju ostaviš da djeluje 10-15 minuta prije ispiranja. Redovitom uporabom, primijetit ćeš smanjenje nepravilnosti na koži i postizanje ravnoteže u njezinoj teksturi.

 

@girlswithmils Jump scare! This has been all the rage on TikTok this week but it’s such an old hack 😂 #bakingsodamask #facemask #exfoliation #exfoliateyourskin #fypppp ♬ original sound - Dee - GirlsWithMils

 

Još jedna korisna primjena sode bikarbone je kao prirodni deodorans. Nanesi je na čistu, suhu kožu ispod pazuha kako bi neutralizirala mirise i osigurala svježinu tijekom cijelog dana.

CeraVe i The Ordinary Jeftini, a dobri: 7 brendova za njegu lica koji su cijenom pristupačni, a rade kao da koštaju puno više

 

Važno je napomenuti da, iako soda bikarbona pruža nevjerojatne rezultate za čistu i blistavu kožu, treba je koristiti umjereno i provesti test osjetljivosti kako bi se izbjegle moguće iritacije. Svaka koža je jedinstvena, pa je važno prilagoditi korištenje sode bikarbone vlastitim potrebama i osjetljivosti kože.

Uz malo truda i sode bikarbone, tvoja koža će blistati. Isprobaj ove jednostavne recepte i uživaj u prekrasnoj koži koju ćeš postići uz pomoć ovog jednostavnog i pristupačnog sastojka iz tvog doma. S prirodnim sastojcima poput sode bikarbone, možeš postići sjajnu kožu bez potrebe za skupim proizvodima.

Čisto lice Hailey Bieber Pozdravi se s prištićima i miteserima! Pronašle smo 13 proizvoda koje možeš kupiti kod nas i koji ti garantiraju čisto lice

soda bikarbona maska za lice piling za lice riješi se akni čista koža čisto lice

Još vijesti