Skincare

Vrlo vjerojatno ste primijetile kako su se u vašim omiljenim drogerijama ili omiljenim webshopovima pojavile neke nove kreme koje nose oznaku „korejska kozmetika“ ili skraćenije „K-beauty“.

Kozmetika koja je stigla iz Južne Koreje, osvojila je svijet. Pa možda ste se već i same srele da vam je netko od beauty blogerica ili poznanica preporučivao neku njihovu kremu, serum, bb kremu ili sheet masku.

Pa koji je razlog tome zašto je sve veći broj cura i žena zaluđen proizvodima koji su stigli s Dalekog istoka?

1. Korejska njega kože je drugačija

Ovdje ne govorimo samo o korejskim proizvodima, nego i cijeloj korejskoj rutini u njezi kože. I dok su žene sa Zapada manje novaca ulagale u skincare, a više u makeup proizvode kako bi prikrile sve one nesavršenosti koje imaju na licu, Korejke imaju dugu tradiciju i filozofiju zdrave, sjajne i porculanske kože, koja diše i koja se ne guši pod slojevima pudera. Ako ste mislile da je Hailey Bieber revolucionarka sa svojim „glazed skin“ ili „glaziranom kožom“, možemo vam reći da je zasigurno bila nadahnuta korejskim pristupom ljepoti.

2. Novi proizvodi i novi koraci u skincare rutini

U Koreji od malih nogu uče djecu o važnosti njege kože i kako osigurati da koža bude zdrava, a to uključuje rutinu čišćenja i njege lica od najmanje 10 koraka. To podrazumijeva uljni odstranjivač šminke, zatim gel za pranje lica, upotreba pilinga, tonika, sheet maski za lice i okoloočno područje, esencija, seruma, krema za lice i za područje oko očiju te krema sa SPF-om tijekom dana. Njihovo je uvjerenje da se istinski blistavi ten ne postiže preko noći jednostavnim tretiranjem vanjskih slojeva kože kad se pojavi neki problem, već da konstantno treba raditi na jačanju kožne barijere.

 

@annainseoul How I cleared up my skin 😗 #skincareroutine #koreanskincare ♬ Chill, lo-fi, piano, relax, night(901841) - Yu Yaguchi

 

3. Njihovi proizvodi su nježniji

Zapadnjačka kozmetička industrija često u skinare proizvode stavlja parfeme, silikon i druge umjetne sastojke, koji mogu nanijeti štete osjetljivoj koži. Korejski proizvodi su bez parabena ili umjetnih mirisa. Primjera radi, dok ćete za liječenje akni u mnogim kozmetičkim proizvodima naći salicilnu kiselinu ili benzoil peroksid, korejska skincare industrija više preferira upotrebu manje agresivnih betain salicilata ili ekstrakta kore vrbe, u kombinaciji s umirujućim sastojcima kao što su alantoinimi Ili Centella Asiatica. Tako u procesima liječenja svog lica od akni, Korejke nikad ne isuše kožu ili kožnu barijeru, što se često zna dogoditi našim curama – da im se lice peruta zbog upotrebe jako agresivnih proizvoda.

 

@skincupid The best selling products in our Kbeauty store revealed. We have had to restock these again and again, and you guys keep coming back for more! The good news is that these are all back in stock in our online store…for now! 🏃‍♀️ run, don’t walk! #kbeautybestsellers #koreanskincareproducts #kbeautyshop #viralskincare #popularskincare #cosrxsnailessence #beautyofjoseon #kahibalm #imfromricetoner ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

 

4. Sastojci su prirodni

Pužev mucin za hidrataciju, biser za posvjetljivanje, ginseng protiv umora kože, mlijeko magarca protiv bora, svinjski kolagen za elastičnost, vino od riže za hidrataciju, zeleni čaj za kontrolu prekomjernog lučenja sebuma ili pčelinji propolis za smirenje i njegu. Možda sastojci zvuče malo čudno, ali definitino imaju efekta. Oni obično koriste ono što im priroda nudi u svojem okruženju i koji god tip kože imali i koje god dobi bili, korejska kozmetika ima odgovor i rješenje za sve.

 

 

5. Iako nisu za svačiji džep, još uvijek su jeftiniji u usporedbi s drugom luksuznom kozmetikom

Možda će nekome 10 ili 20 eura biti previše za prosječnu kremu ili serum, ali na internetu se mogu pročitati komentari kako proizvodi korejske kozmetike mogu parirati luksuznim skincare proizvodima zapadne kozmetičke industrije. 

 

 

korejska kozmetika korejski skincare zašto je korejska kozmetika popularna tajne korejske kozmetike sastojci u korejskoj kozmetici skicnare rutina u korejskoj kozmetici

Još vijesti