Sniženje

Crni petak je onima koji obožavaju shopping vjerojatno jedan od najdražih dana u godini. Najavljuje se tjednima unaprijed, a popusti su posvuda. No, nije sve tako bajno. Pomoći ćemo ti ove godine ne upasti u zamke dućana i popuste koji to zapravo nisu.

Black Friday samo što nije tu, najave popusta su već krenule i čini se da je sada savršeno vrijeme da ti damo par savjeta kako kupovati na ovaj dan. Black Friday ili Crni petak ove godine pada na 24. studeni. Svake je godine zadnji petak u studenom! Za taj se dan uvijek najavljuju najveći popusti, najbolji ulovi, ljudi stoje u redovima… Koliko je Black Friday zapravo super? Iako se najavljuje kao dan s ludim popustima, kod nas to većinom nije slučaj. Većina dućana će dati minimalne popuste, a jedini koji se stvarno „isprse“ su dućani s tehnologijom. Da se ne bi zeznula i potrošila novac bezveze, evo par savjeta za kupovinu na Black Friday.

1.Ne kupuj nešto samo zato što je najavljeno da je na sniženju, a zapravo ti ne treba
Kada vidimo da je nešto sniženo 80%, automatski se uvjerimo da je to super ulov i da bi bilo šteta da to ne kupimo. Što ima smisla, ALI ako ti to nešto treba. Ako je samo u pitanju neka random stvar koja ti zapravo ne treba, onda nema smisla kupovati ju čak ni ako je toliko snižena. Ionako će ti samo stajati. Bezveze si potrošila novac.

2.Fokusiraj se na tehnologiju
Jedna stvar koja je na Black Friday super snižena je razna tehnologija. Tu možeš uhvatiti stvarno super popuste. Od svih sniženja na ovaj dan, u ovoj ćeš kategoriji pronaći ona najveća. Zato ako ti treba laptop, mobitel ili bilo što slično, sada bi moglo biti super vrijeme za to kupiti.

U shoppingu KVIZ: Jesi li shoppingholičarka?

3.Popusti kreću već ovaj tjedan, nisu samo na taj dan
Iako je Black Friday jedan dan, popusti kreću i ranije. Neki su dućani i brendovi već krenuli s popustima ili tek kreću – ovaj tjedan! Iako je Black Friday tek sljedeći tjedan, već sada možeš uhvatiti neke komade. Plus je i što ćeš na početku sezone popusta imati najbolji izbor. Zato nemoj čekati petak, već i kroz sljedeći tjedan dana baci oko.

4.Pogledaj već sada po web shopovima i aplikacijama komade i spremi si favorite
Ako inače kupuješ u primjerice Mangu ili Tommy Hilfigeru, otvori već sada njihove web shopove i pogledaj ponudu te si spremi favorite. Tako ćeš biti spremna kada krenu popusti i navala. Osim toga, dobro je poznato i da neki popularni web shopovi par dana prije Black Fridaya namjerno dignu cijene svega, a na Black Friday ih onda kao spuste te zapravo cijene budu kao i ranije, a mi mislimo da su popusti. To je još jedan razlog zašto je dobro prije baciti oko, da te ne scamaju.

Slika nije pronađena Svi padamo na njih: Trikovi kojima te dućani 'natjeraju' da kupiš stvari koje ti zapravo uopće ne trebaju

5.Gledaj ljetne i proljetne stvari
Uvijek će najbolji popusti biti na one stvari koje se sada ne nose. Ljetne i proljetne stvari su te na kojima bi sada mogla najviše profitirtati.

6.Ako nema u tvojoj veličini, ne kupuj
Jedna stvar na koju svi ponekad padnemo je: ako nema u našoj veličini, a dobro je sniženje, kupit ćemo broj manje ili veće. Ne! Nemoj to raditi. Ako ti ne stoji dobro i visi ti ili te stišće, nemoj kupovati čak ni da je najviše ikad sniženo. Ionako to nećeš moći nositi, a kada ćeš i nositi, nećeš se osjećati dobro u tom komadu jer nije dobra veličina. Veće su šanse da će samo skupljati prašinu. Ako nema u tvojoj veličini, ne kupuj. Nemoj dopustiti popustima da te nagovore na suprotno jer to nema smisla.

7.Pričekaj zimska sniženja
Zapravo, kod nas su bolja sniženja u zimi nego na Black Friday. Svake godine u prosincu počinju zimska sniženja i traju do negdje polovice/kraja siječnja. Tada ćeš uhvatiti bolje popuste nego na ovaj dan kada se najavljuju najveći popusti. U ovo smo se uvjerili svake godine do sada. Popusti budu bolji i ponuda stvari na popustu bude bolja. Radije pričekaj zimska sniženja za obaviti veliki shopping.

Black Friday Crni Petak kada je crni petak 2023. godine popusti snizenja kupovina kad su popusti savjeti da uhvatiš najbolje stvari trikovi

Još vijesti