Outfit

Stil odijevanja može reći puno o osobi i ostaviti prvi dojam. Nemoj misliti da odjeća nije bitna, itekako je. Koliko god se govorilo da vanjština nije važna, ona će utjecati na prvi dojam koji netko stvori o nama.

Odjeća koju nosiš i koja postane tvoj stil može reći puno o tebi. Kakvu glazbu slušaš, koja ti je najdraža boja, jesi li cura koja je ženstvena ili ti to nije bitno, jesi li samopouzdana… Izgraditi stil nije lako, ali nije niti nemoguće. Najprije ga samo prvo trebaš pronaći. Jedna stvar koja te u tome može sputavati su trendovi. Oni koji samo iz sezone u sezonu prate trendove, neće uspjeti izgraditi svoj stil. Trendovi se prečesto mijenjaju i iz sezone u sezonu su totalno različiti. To će te ostaviti s ormarom punim krpica koje ne idu jedna uz drugu. I koje nećeš onda više nositi. Evo kako ćeš uspjeti izgraditi svoj stil ako prestaneš pratiti trendove.

Modne influencerice Hrvatske modne influencerice koje imaju najbolji stil: Za ovih 6 Instagram profila trebaš znati

1.Umjesto da pratiš trendove, traži odjeću koja najbolje stoji na TVOM obliku tijela
Trendovi puna puta nisu rađeni za sve oblike tijela, ali ih svi kupuju. Ako nisi netko za koga je rađen taj trend, neće ti stajati tako dobro. I imat ćeš novu odjeću koju skoro nikada ne nosiš. Umjesto da pratiš trendove, pronađi svoj stil i kupuj odjeću koja je za tvoj oblik tijela. Pa što onda ako se sada takva suknja ne nosi? Ako na tebi izgleda bombastično, ti ju nosi. Odmah ćeš si bolje i izgledati kada kreneš nositi stvari koje stoje tvom tijelu.

 

 

2.Obična odjeća nije dosadna, dapače, ona je osnova svakog stila
Nikada nisu u trendu obične bijele majice ili potkošulje ili najobičnije crne uske traperice. Osnovni komadi odjeće, koji su jednobojni i to u neutralnim bojama, od bijele preko crne do bež, čine se dosadni, ali su zapravo idealni kao osnova za stvaranje stila. Zašto? Zato jer idu uz sve! Oni nikada neće biti u trendu, ali to nije ni važno.

3.Odaberi paletu boja koja će predstavljati tvoj stil
Možda se ovo ljeto nose ružičasta i narančasta boja, ali ako si netko tko voli minimalizam, neutralnost i jednostavnost, onda ove boje neće biti za tebe. Zaboravi na to koja se boja koje sezone nosi! Kada kreneš graditi svoj stil odaberi paletu boja koja će prevladavati, boje koje ti najbolje stoje. I kupuj odjeću u tim nijansama. Tako će ti svi komadi ići jedan uz drugi i u svakom ćeš izgledati najbolje moguće.

 

 

4.Poharaj second hand dućane
U second hand dućanima nećeš pronaći najnovije trendove, ali ćeš pronaći hrpu drugih odličnih krpica. I to za jako malo novaca! Možeš u svoj ormar svaki mjesec dodati nove krpice i potrošiti manje od 50 kuna na nekoliko njih! To će ti pomoći da što brže izgradiš svoj stil. Ali zato je dobro pronaći svoj stil i tek onda u second handu tražiti stvari koje se u njega uklapaju. Da ne završiš s hrpom random gluposti.

Moda Kako pronaći svoj stil odijevanja? Trebaš proći ovih 5 koraka i na kraju ćeš ga imati

5.Prati samo one trendove koji odgovaraju tvom zamišljenom stilu koji želiš imati
Ne znači da više nikada nećeš pratiti trendove, dapače, oni su idealna prilika da obnoviš svoj ormar i da lako pronađeš nove krpice. Jer kada je nešto u trendu, onda to prevladava po većini dućana. Zato je idealno kada se trend poklopi s tvojim stilom. Neće se možda događati baš svake sezone, ali ponekad hoće. To će ti pomoći da izgledaš moderno, ali i dalje da ostaneš vjerna sebi.

 

 

6.Neće ti se u ormaru gomilati hrpa odjeće koju ne nosiš, već samo ona koju nosiš – i to će te više inspirirati
Kada ti je u ormaru samo odjeća koja ti se sviđa, u kojoj se osjećaš ugodno i koju nosiš, bit ćeš više inspirirana za slaganje outfita. I uz to, sva će odjeća biti u istoj tematici, što znači i da će puno toga ići jedno s drugim pa ćeš moći i svaki dan nositi potpuno novu kombinaciju. Puno je bolji osjećaj kada ima manje stvari u ormaru, ali su to stvari koje voliš i za koje znaš da ti stoje, nego kada ima milijun toga, a u pola komada se ne možeš ni zamisliti.

Stil odijevanja kako ga pronaći trendovi Moda savjeti

Još vijesti