Moda

Ako se osjećaš kao da nemaš nikakav stil i da nosiš odjeću koja je obična i ne govori dovoljno o tebi, a želiš to promijeniti, onda je definitivno vrijeme za tebe da kreneš u potragu za svojim stilom odijevanja.

U ormaru imaš milijun toga, a nikada ne nosiš dobar dio tih stvari jer ih ne možeš kombinirati pošto su totalno različiti stilovi odjeće u pitanju. Nema točno određeno kako neki stil odijevanja treba izgledati, sve ovisi o tebi i kakvu odjeću voliš, ali i u kakvoj se osjećaš najbolje i najsamopouzdanije.

Srednjoškolac Petar Moda sa zagrebačkih ulica: Upoznaj srednjoškolca Petra koji ima bolji stil od većine [FOTO]

Pronaći i izgraditi vlastiti stil uopće nije tako teško kako misliš da je. I ne treba ti hrpa novaca za shopping, vjerojatno već imaš puno toga u svom ormaru, a da nisi niti svjesna. Tvoj stil može biti ženstven, casual, minimalistički, sporstki, gothic, grunge, kakav god želiš! A kako bi pronašla svoj stil, moraš proći ovih 5 koraka.

1.korak: Otiđi u shopping centar i prošetaj po dućanima bez da išta kupuješ – samo isprobavaj
Ovo nije dan za kupovinu, već dan za gledanje, traženje inspiracije i isprobavane. Nitko te neće osuđivati ako probaš par stvari, a ne kupiš niti jednu. Svi imamo u glavi neki stil odijevanja koji nam se jako sviđa, ali mislimo da ga ne bi mogli isfurati. Ovo je prilika da vidiš možeš li ili ne možeš. Gledaj što se nudi po dućanima i odjeću koja ti zapne za oko odnesi u garderobu. Vidjet ćeš kakvi ti modeli stoje, kakve ti boje najbolje odgovaraju, što izgleda najbolje na tvom obliku tijela…

 

 

2.korak: Napravi si zbirku na Pinterestu
Ako još uvijek ne koristiš Pinterest, trebala bi. Ovo je jedna situacija u kojoj će ti dobro doći. Tamo ima toliko slika! Idealno za tvoj sljedeći korak. Možeš sve fotke koje ti se tamo sviđaju spremati u različite mape na svom profilu. Napravi jednu pod nazivom 'Moj stil' i kreni u nju ubacivati outfite i komade koji ti se sviđaju. Ovdje će ti pomoći to što si prije otišla u izvidnicu u shopping jer ćeš znati što ti stoji, a što ne. I to uzmi u obzir kod slaganja svoje mape. Isto možeš raditi i na Instagramu ako ti je lakše. Nemoj misliti da ćeš ovo napraviti u jednom danu. Uzmi si tjedan ili više i svaki dan dodaj malo po malo. Na kraju ćeš imati cjeloviti pregled i vidjeti u kojem smjeru zapravo ideš sa stilom.

 

 

3.korak: Napravi pregled ormara i vidi što sve možeš iskoristiti od postojeće odjeće koju imaš
Uvijek je bitno ostaviti one osnovne komade, obične različite modele bijelih majica, nekoliko para traperica, trenirke, odjeću za po doma, udobne tenisice. Izvadi svu odjeću i vidi koja se može iskoristiti u kombiniranju outfita koji su kao oni što si ih spremila na Pinterestu. Za početak budi blaga i pokušaj što više toga uključiti i zamisliti u novim outfitima. Nećeš moći odjednom kupiti svu novu odjeću, zato je bitno ostaviti što više toga u ormaru, ali početi kombinirati i nositi na nove načine.

Suknje u kombinaciji s cipelama Uz koje suknje najbolje idu niske cipele, a uz koje cipele na petu? Ovo su idealni parovi

4.korak: Polako počni u svoj ormar dodavati novu odjeću
Zamjene u Facebook grupama, velike ljetne rasprodaje, second hand dućani, buvljaci, to su mjesta gdje za najmanje novaca možeš pronaći neke nove stvari koje ćeš dodati, a koje će ići uz stil koji si zamislila. Ovo se neće dogoditi odjednom, ali polako i sve će sjesti na svoje mjesto. Stavi fokus i na modne dodatke poput torbe, cipela, nakita, šminke, frizure, to ti može pomoći kao početni korak u tvojoj preobrazbi. Kako dodaješ novu odjeću, tako prodaj i svoju staru, da dobiješ novce za novu. Pronađi dućane koji imaju baš komade kakvi se uklapaju u tvoju viziju stila koji želiš furati i njih imaju na oku za popuste.

 

 

5.korak: Kopiraj outfite s interneta
Outfite koje si pronašla na Pinterestu i Instagramu za početak počni kopirati. Naravno da neće biti identični, ali će ti pomoći da se snađeš u tom novom stilu. Ovo je siguran početak jer znaš da ti outfiti izgledaju dobro. Kasnije ćeš s vremenom biti sve samopouzdanija i počet ćeš i sama slagati neke svoje outfite. Ali za početak, ovi će ti biti itekako od pomoći. I nemoj zaboraviti da stil nije samo odjeća, već i obuća, šminka i frizura te svi ostali mogući dodaci.

kako pronaći svoj stil Modni stil koji je tvoj stil Moda

Još vijesti