Plakanje

Uvijek je dobro isplakati se i izbaciti to iz sebe, ali nekada možda nije vrijeme ili mjesto ili se ne želiš se rasplakati pred tom osobom. U tim situacijama možeš spriječiti plakanje na neki od sljedećih načina.

Prije nego što pomisliš pogrešno, nema ništa loše u plakanju. Plakanje je skroz normalno i ne bi se trebala sramiti pokazivanja svojih osjećaja na ovaj način. Ipak, shvaćamo i da nekada kada su suze tu, ne želimo da krenu i da ih osoba vidi. Želimo se činiti jači nego što jesmo i ne želimo im dati tu nasladu da znaju da su nas povrijedili. Postoje načini kako možeš spriječiti suze da poteknu. Kada te osjećaju prevladaju, ali znaš da sada nije vrijeme ni mjesto za pokazati ih, posluži se s nekim od ovih 7 trikova. Ipak, nemoj te osjećaje ugurati pod tepih i više se nikada ne nositi s njima. Kada dođeš doma ili u svoju sobu, isplači se. Osjećat ćeš se bolje. A do tada, evo kako spriječiti suze.

1.Nagni glavu iza
Neće spriječiti suze da izađu, ali neće ti se niti slijevati po licu niti biti toliko očite. Kada nagneš glavu unatrag, vidjet će ti se u očima suze, ali ti neće oči nateći od plakanja.

2.Zategni mišiće
Znanost kaže da ako zategneš mišiće kada ti se plače, to ti može pomoći da ipak ne proplačeš. Kada zategnemo mišiće, osjećamo se samopouzdanije i imamo osjećaj da imamo kontrolu nad svojim tijelom.

Zabrinuta djevojka Budi obzirna: 6 stvari koje nikada ne bi trebala reći nekome tko se bori s anksioznošću ili depresijom

3.Brzo trepći
Ovo je jedan trik koji možda već i znaš jer je najpoznatiji. Treba samo brzo treptati jer na taj način oči „upiju“ suze i one neće poteći po licu.

4.Uštipni se za nos
I to za gornji dio nosa, na dijelu koji je već skoro između očiju. Nemoj se doslovno uštipnuti, samo prstom i kažiprstom stisni to područje. Ovako ćeš zaustaviti plakanje prije nego ono i krene. I to u potpunosti.

5.Fokusiraj se na disanje i uzimaj duboke udahe i izdahe
Stavi sav fokus na svoje disanje. To će ti pomoći da opet preuzmeš kontrolu nad svojim osjećajima. Samo nekoliko puta duboko udahni pa izdahni. Pomoći će da se smiriš i da ti se smire emocije.

6.Igraj se s prstenom ili gumicom za kosu
Trebaš svoju pažnju prebaciti na nešto drugo.
Najlakše je to napraviti tako da zaposliš prste i da se igraš s nečim, što god imaš pri ruci. Može to biti prsten, gumica za kosu ili stres loptica ako ju imaš.

7.Popij čašu vode ili zijevni
Kada nam se počne plakati, u grlu nam se stvori knedla. Da bi je se riješila i spriječila plakanje, možeš popiti čašu vode ili zijevnuti.

Sretna djevojka Romantiziraj svoju svakodnevicu: 20 jednostavnih načina kako dan učiniti sretnijim i ljepšim

plakanje suze kako ne plakati kako spriječiti suze da poteknu tehnike da se ne rasplačeš trikovi

Još vijesti