Šminkanje

Svi nekada imamo neke navike koje su pomalo nehigijenske i nisu baš najljepše, i svjesni smo toga, ali svejedno i dalje radimo te stvari. Ovo su takve navike koje imaju cure u svojim rutinama uljepšavanja – ne bi bilo loše zamijeniti ih.

Nema mjesta za sram ili neugodnost ako i ti radiš nešto od ovoga. Da, sve navike koje ćemo sada navesti nisu baš dobre ili lijepe, ali nam ubrzavaju proces spremanja. Nekada smo lijeni napraviti stvari koje znamo da bi trebali i tako završimo s nekim dosta odvratnim navikama. Svi smo za to krivi! Kada se uljepšavamo ili šminkamo ne razmišljamo toliko o ovim navikama niti nam ne dođe do mozga koliko zapravo bljakić stvari radimo - i koristimo. Možda te sada osvijestimo. Ukoliko i ti imaš neke od ovih navika, možda je sada vrijeme da ih promijeniš jer svih ovih 8 su dosta nehigijenske.

1.Ne peremo redovito kosu
Za ovo nas je sigurno puno krivo. Umjesto da operemo kosu, našpricamo šampona za suho pranje i pravimo se da nam je kosa čista. Iako se ne vidi razlika između masne kose i kose pune gela za kosu, daleko je od istog.

2.Istiščemo prištiće
Prije toga ne operemo ruke, a ni nakon toga. Ovo je toliko loša navika! Osim što ćeš si izmrcvariti lice i neće prištići otići prije, tu je i ovaj dio ne pranja ruku. Kada ideš raditi nešto po licu, trebala bi prije oprati ruke. Svašta diramo rukama i najbolje bi bilo što manje stavljati ih na lice. Isto je tako i malo bljakić kada nakon istiskivanja prištića ne opereš ruke.

Slika nije pronađena Za koliko si ovih i ti kriva? 16 sramotnih (i odvratnih) stvari koje većina cura potajno radi

3.Ne čistimo četku i češljeve za kosu
Češljeve i četke za kosu treba redovito prati. Na njima se nakupi prljavštine, bakterija, stanica mrtve kože… Češljanje zamazanim četkama i češljevima može uzrokovati da ti se kosa brže masti ili da ti se stalno vraća perut. Trebalo bi ih redovito prati.

4.Ne peremo četkice za šminkanje
Osim četki za kosu, trebala bi redovito prati i četkice za šminkanje. Pogotovo ako si netko tko ima problematičnu kožu. Kada imaš prištiće i nikada ne pereš kistove, samo si pogoršavaš situaciju na licu. Na kistovima ostanu bakterije i ostaci šminke koje onda non stop vraćaš na lice kada se šminkaš. Nije ih teško oprati!

5.Koristimo proizvode kojima je davno istekao rok trajanja
Sigurno ne bi popila mlijeko kojem je istekao rok trajanja. No, okej nam je koristiti sjenilo ili ruž kojima je odavno istekao rok trajanja. Iako ti neće ništa biti (najvjerojatnije), može se dogoditi i da ti nešto bude. Čak i da nemaš posljedice, jednostavno je ovo još jedna odvratna navika. Proizvodi kojima je odavno istekao rok trajanja trebaju ići u smeće, a ne na lice.

6.Tjednima spavamo na istoj jastučnici
Iako prije spavanja skineš šminku i opereš lice, svejedno bi trebala na tjednoj bazi mijenjati jastučnicu. Na njoj ostane svega! I onda redovito svaku večer na nju stavljaš lice. Iako ne vidiš možda da je zamazana, je.

Loš miris Odvratne stvari koje većina nas čuva i ne želi baciti u smeće – 6 njih kojih bismo se trebali odmah riješiti

7.Ne operemo zube prije spavanja
Pranje zubi se ne bi trebalo preskakati. Čak i onda kada ti se ne da. Prati ih ujutro i navečer je obavezan dio rutine. Nema veze koliko je sati i koliko si umorna, trebala bi uvijek izdvojiti par minuta za oprati zube. Ne trebamo ti niti govoriti koliko je bljakić preskakanje ovog koraka.

8.Brišemo lice u ručnik koji je odavno trebao završiti u pranju ili u isti u koji brišemo i ruke
Lice ne bi trebala brisati u ručnik koji se koristi i za brisanje ruku, kao niti tjedan dana koristiti isti ručnik. Kao i jastučnice, ovo je još jedna stvar koju treba redovito bacati na pranje – i to češće od jastučnice. Brisati lice u ručnik u koji se brišu ruke ili koji koriste i drugi – nije baš najbolja ideja. Niti najhigijenskija navika.

odvratne navike cure beauty navike Loše navike nehigijenski uljepšavanje rade cure bljak stvari

Još vijesti