Samopouzdana cura

Logično je da želiš u životu ići naprijed, biti uspješnija, biti bolja, biti sve najbolje. E pa u tome nećeš uspjeti ako nastaviš s ovih 7 ponašanja. Zbog njih stojimo na mjestu.

Nekada se čini kao smo sami sebi najveći neprijatelj. Stojimo si na putu do uspjeha jer se držimo nekih loših navika. I što je najgore od svega, toga nismo niti svjesni! Bilo da želiš ostvariti uspjeh u smislu da želiš rasturiti u školi, upisati faks koji želiš ili samo želiš jednog dana biti bogata poslovna žena, iste su navike te koje te drže na mjestu i stoje na putu do uspjeha. Ako sanjaš o takvim stvarima, onda ti je krajnje vrijeme da ovih 7 loših navika zamijeniš s njihovim boljim verzijama.

1.Kada dođe do nekog problema, pobjegneš ili odustaneš
Najlakše je pobjeći od problema ili jednostavno odustati kada se pojavi neki prvi problem. To nije pravi način! Od problema se ne bježi, već se problemi rješavaju. Nikada nećeš nigdje doći ako odustaješ na prvom koraku koji zahtjeva od tebe da se malo više potrudiš. Problemi će se uvijek pojavljivati, što god da krenula raditi, a ako odustaneš kada se pojave, odustaješ i od cilja koji si si postavila.

2.Stalno se podsjećaš na fejlove i neugodne situacije iz prošlosti
Događaju se. Nema osobe koja nikada ne fejla i koja se nekada ne osramoti ili se stavi u neugodnu situaciju. Nekada nas onda te stvari koče da opet pokušamo ili da pokušamo nešto novo. Koliko god da si zeznula ili se osramotila, to je bilo tada. Podsjećati se na to ne vodi nigdje. Umjesto da samu sebe spuštaš na ovaj način, prouči tu situaciju i vidi gdje si pogriješila. Drugi put ćeš onda znati malo bolje i biti pametnija.

Zalazak sunca Male navike zbog kojih ćeš biti uspješnija od drugih: S ovih 15 možeš početi već sada

3.Prokrastiniraš
Ne da ti se i teško ti je pokrenuti se? Znamo kako ti je, nisi jedina. Bitno je uzeti vremena za odmoriti i ne raditi ništa, ali ne možeš to raditi cijelo vrijeme. Moraš pronaći nešto što će te motivirati da kreneš – hoće li to biti neka nagrada s kojom ćeš se počastiti ili ćeš imati zadovoljstvo prekrižiti jednu stvar s to-do liste. Prokrastinacija je jedna od najgorih navika.

4.Uvijek tražiš izgovore
Izgovor ćeš uvijek pronaći ako to želiš. Za svaku situaciju. I tako ćeš spriječiti samu sebe da probaš nešto novo, da riskiraš ili da uspiješ u nečemu. Bolje je nekada samo vjerovati u sebe i prepustiti se.

5.Jako brineš o tuđim mišljenjima
Zabrinjavanje oko toga što će drugi reći ili što će drugi misliti je stalo na put brojnim snovima zato nemoj da i tvoj bude jedan od njih. Nikada, ali baš NIKADA, nećeš sve moći učiniti sretnima i uvijek će biti netko tko se neće slagati s tobom ili kome se nećeš sviđati – ali što sada? To je samo jedna osoba koja ti vjerojatno nije ni bitna. Prestani brinuti što će drugi reći i samo napravi ili reci ono što si htjela.

6.Nemaš hobije i slobodno vrijeme provodiš skrolajući na društvenim mrežama
Uspješne ljude nećeš uhvatiti kako cijeli dan sjede na krevetu i skrolaju po TikToku i Instagramu. Hobiji su korisniji nego što možda misliš. Bilo kakav hobi je bolji od nikakvog. Hobi će ti pomoći da imaš u svakodnevici nešto što te veseli, da upoznaš nove ljude, da učiš nešto novo, da radiš na sebi…

Studentica Budi blaga prema sebi: 12 stvari zbog kojih si stvaramo prevelik pritisak - a ne bi trebali

7.Na sve gledaš negativno
Ovo još nikome nije pomoglo da bude bolji. Ako ćeš gledati na sve negativno i uvijek očekivati da će se dogoditi nešto loše, onda će ti se i činiti da ti se samo loše stvari događaju. Toliko se fokusiraš na te negativne stvari da one dobre i pozitivne prođu pokraj tebe bez da ih i primijetiš. Umjesto da sve gledaš kao do sada, okreni stvari i u svakoj situaciji kreni tražiti što više dobrih strana – čak i kada se čini da ih nema pronađi barem jednu!

biti uspješna navike koje te koče ponašanja na putu do uspjeha prestati raditi ako želiš biti uspješna postati najbolja verzija sebe

Još vijesti