Peglanje kose

Nismo nikada niti razmišljali o tome da bi svaki tip kose trebao koristiti svoju peglu. Neće se ništa dogoditi ako ne koristiš onu za svoj tip kose, ali će ti više oštetiti kosu i neće biti toliko dobra.

Pegla za kosu je mnogima osnovna stvar koju imaju u kupaonici i koju nose sa sobom gdje god da išli. Ako si i ti jedna od tih cura, jesi li znala da se za svaki tip kose preporučuje drugačija pegla? Nismo ni mi! Osim što se preporučuju drugačije pegle za drugačije tipove kose, isto tako, postoji i temperatura koja je najbolja za tvoj tip kose, piše Love Hairstyles. Jer nije svaka kosa jednako jaka i čvrsta. Ovo je mali vodič kakva je pegla najbolja za tvoju kosu i na koliko bi ju temperatura trebala koristiti. To će ti pomoći da ipak bude što je manje moguće uništena pri korištenju pegle. Pegle se razlikuju po materijalu od kojeg su napravljene.

1.Keramička pegla za kosu
Mogu ju koristiti oni koji imaju i tanku i jaču kosu, ali se preporučuje onima kojima kosa nije jako oštećena i nije sklona pucanja. Ovakve pegle neće baš previše štititi kosu pa ako nije u dobrom stanju, samo će ga pogoršati. Nije za cure s kovrčavom kosom jer će joj trebati dulje da obavi posao.

2.Pegla od titanija
Odlične za kosu koja je osjetljivija i lomljiva. Umjesto keramičke pegle, cure s ovim tipom kose trebaju gledati one od titanija. Odlične su i za one koji imaju jako gustu i tvrdoglavu kosu, ali i prirodne kovrčavice.

Ljetna frizura Najbolje frizure za ljetne vrućine koje će pobijediti vlagu i izgledati nevjerojatno!

3.Pegla od tourmaline materijala
I za kraj, pegle od materijala zvanog tourmaline. One su idealne za kosu koja je već oštećena i ispucala. Bolje su od dvije ostale po tom pitanju i neće ti dodatno prejako oštetiti kosu. Malo hoće, jer ipak se radi o pegli, ali puno manje. Uz to, ove su pegle kao i one od titanija dobre za cure s gustom i kovrčavom kosom.

A na kojoj bi temperaturi trebala peglati svoju kosu s obzirom na tip kose?

Gusta i jako kovrčava kosa – 210 stupnjeva
Valovito kovrčava kosa – 190 stupnjeva
Kosa koja nije niti ravna niti kovrčava – 170 stupnjeva
Tanka kosa koja ima blage kovrče – 160 stupnjeva
Kosa koja je oštećena i ispucala – 150 stupnjeva
Perike – 115 stupnjeva

Lijepa kosa Kako da ti kosa svaki dan ima dobar dan: Primijeni ovih 6 savjeta i svako će jutro izgledati odlično

pegla za kosu peglanje kose tip kose Frizura na koliko stupnjeva peglati kosu

Još vijesti