Ljetna frizura

S toplijim vremenom i visokim temperaturama osim prikladne odjeće korisno je potražiti i trikove za kosu jer nam ona zna zadati dodatne muke te nas dodatno zagrijati. Stoga donosimo pregled popularnih frizura uz koje ćeš se osjećati ugodno čak i po ljetnim vrućinama.

Zbog visokih temperatura i vlažnog vremena kosa kao da podivlja. Unatoč tome, prema riječima frizera, postoje tri vrste frizure koja vas može spasiti i od najvećih vrućina. Ukoliko se možete odlučiti na šišanje i uskakanje u pravi ljetni đir na pravom ste mjestu!

Moćni pixie 

 

Pixie je godinama vrhunska frizura koja će pokazati vaše crte lica te posebno istaknuti oči. Osim toga fantastična je i za vrijeme vrućine u ljetnim mjesecima. Idealna je opcija otporna na vlagu jer se vaša kosa ne povlači s lica i zahtijeva malo stiliziranja; plus, neće vam se zalijepiti za leđa kao konjski rep.

Zamolite svog frizera da doda nekoliko slojeva unutar vašeg pixie cut-a, što će također ukloniti dio viška kose i omogućiti vam da na glavi bude još lakša. Što se tiče održavanje kod kuće jednostavno koristite vaš omiljeni sprej za stiliziranje kose i poigrajte se rukama.

Klasični bob

Kratka kosa uvijek je pobjednik kada je vruće vrijeme, a klasični bob je nevjerojatno šik i ostavlja vaš vrat lijepo izloženim i prozračnim. Budući da je ovu frizuru teško vezati, sjajan način da je nosite je zalizana unatrag, što možete učiniti s gelom ili serumom. To vam omogućuje da kosu nosite na stražnjoj strani glave i spriječite da vam kosa ne pada na lice.

 

 

Bobice su jedna od najjednostavnijih frizura za održavanje i izgledaju sjajno bez obzira na to da li se nose ravno ili neuredno i teksturirane, što je vjerojatno razlog zašto se toliko slavnih upravo odlučuje na ovu frizuru.

Teksturirani slojevi

 

 

 Za one koje ipak žele imati dugu kosu slojevi su izvrstan način da se riješe suvišne težine i dopuštaju vlastitoj kosi da bude lakša i da diše - a to svi želimo u ljetnim mjesecima. Slojevi su izvrsni i za dodavanje teksture, a ako već imate kosu prirodne teksture, kao što su valovi ili kovrče, dobro je naglasiti stil, jer će sama toplina to poboljšati.

Možete održavati bilo koju kovrčavu ili raspuštenu kosu serumom za kosu ili uljem, koji će kosu držati na mjestu, a također joj dati dodatnu vlažnost, što je neophodno kada je sunce vani jako i može isušiti kosu.

 

ljetne frizure Kosa haircut trend

Još vijesti