Vježbanje u krevetu

Znate i same kako redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću ima svoje prednosti. No, vama se svejedno ništa ne da.

Radije svoje slobodno vrijeme provedete zavaljene u fotelju, skrolajući po društvenim mrežama ili uživajući u serijama s Netflixa.

I kad vam netko spomene da biste se trebali pokrenuti, vi nalazite tisuću izgovora. Teretana ili odlasci na neke grupne treninge su vam preskupi, za trčanje vam je sad prehladno, a kasnije će biti prevruće i slični izgovori.

Ako se prepoznajete u ovoj kategoriji, dat ćemo vam prijedloge za vježbanje kod kuće, koji su osmišljeni baš za početnike. Dakle, nakon ovog treninga ne ćete umirati od bolova. Plus, ne ćete morati trošiti novaca na opremu poput bučica, traka ili utega.

Na YouTubeu možete pronaći interesantne treninge za „lijene cure“. Ok, možda je to malo prebrutalan naziv pa ne ćemo reći da ste lijene, nego samo nedovoljno motivirane.

Pa nisu li odlične sve one vježbe koje možete napraviti dok ležite na svom tepihu u sobi. Nema stajanja, nema skakanja, ali će zato ipak biti učinka na vaše fizičko i mentalno zdravlje.

A zamislite vježbanje koje možete odraditi sjedečki? Pa ima i takvih plesnih koreografija koje možete izvesti na svom stolcu, baš kao da ste bili npr. na satu zumbe, ali "sjedeće zumbe".

 

 Ili ako baš jako volite svoj krevet i izležavanje u njemu, postoje i treninzi koje možete odraditi baš tamo.

I za kraj, ako na sve ovo odmahujete rukom i odustajete, jer upravo imate one dane u mjesecu i ne želite se fizički naprezati – donosimo vam jedan sporiji trening koji je baš namijenjen ublažavanju simptoma PMS-a i menstrualnih bolova. Svaki od pokreta traje 30 sekundi i usmjeren je na ublažavanje napetosti mišića.

 

vježbe za lijene treninzi za početnike treninzi kad vam se ništa ne da vježbanje za početnike

Još vijesti