Ljeto i sunce

Svi se uvijek žale kako im je preko ljeta dosadno i da nemaju ništa za raditi. Ako si se već odmorila i pogledala sve nove serije, onda je sada idealno vrijeme da počneš malo raditi i na sebi.

Da bi promijenila sebe i svoj život na bolje ne moraš raditi neke velike i ekstremne promjene. Male navike su sve što ti treba, a ljeto je idealno vrijeme da ih kreneš ubacivati u svoju svakodnevicu. Osjećat ćeš se bolje i zadovoljnije! Nekada ti samo treba malo više kretanja, organizacije i vremena za sebe kako bi se osjećala kao potpuno nova osoba. Sve su ove navike nešto što će ti uzeti malo vremena i što baš svatko može ubaciti u svoju rutinu. Od njih samo možeš imati koristi. I sjeti se, niti jedan početak nije lagan i imat ćeš dana kada ti se neće dati, ali bitno je da se držiš svog plana i prije nego i shvatiš, nećeš više prepoznati staru sebe s početka ljeta. Evo koje to sitnice baš svatko može promijeniti na sebi ovog ljeta.

1.Počni slagati krevet ujutro kada se probudiš
Znamo da ti se ne da i da se pitaš čemu kada ćeš ga opet raskopati navečer. Ovo nije radnja koja ima korist sama za sebe, ali je nešto što će ti pomoći da se osjećaš bolje u svojoj sobi i motivirati te da ne provedeš cijeli dan u krevetu.

2.Složi si listu ciljeva za ljeto
Što sve želiš postići ovo ljeto i napraviti? Stavi na list papira. I kako odrađuješ stvari, tako ih križaj. Motivirat će te kada vidiš što si već sve uspjela napraviti i dati ti volje da odradiš i druge stvari sa svoje liste. Možeš ju ukrasiti da ti bude ljepša, to je još jedna stvar koja će ti pomoći da ispunjavaš stvari s nje.

3.Počni redovito jesti doručak
Doručak je onaj obrok kojeg najviše nas preskače, a to zapravo ne bi trebali raditi. On ti daje snagu da se pokreneš, jer ako ujutro ništa ne pojedeš osim kave, veće su šanse da se nećeš mrdnuti dalje od kreveta.

4.Kreni na 'hot girl walk'
Postalo je popularno obuti tenisice i otići sama u šetnju. Za svoje mentalno zdravlje. Uzmi psa ili slušalice ili ništa, i samo odi barem pola sata prošetati. Ako ti se da i više, još bolje! S obzirom na velike vrućine, ljeti to možeš raditi rano ujutro ili tek navečer, nikako ne preko dana.

Sunčanje i pranje zubi Ove stvari radimo svaki dan, a nismo ni svjesni koliko su loše – 8 njih s kojima trebaš prestati

5.Ubaci u dan 'sat vremena bez tehnologije'
Neka ti se mozak malo odmori od svega. Ništa neće propasti za sat vremena i nitko te tako hitno neće trebati da ne može malo pričekati. Radi što god, ali mobitel, TV i komp/laptop makni od sebe. Toliko smo puno pred ekranima da toga nismo niti svjesni. Što više možeš izdržati bez tehnologije, to bolje.

6.Počni ljudima govoriti 'hvala' kada naprave nešto za tebe – da, čak i mami
Kada si zadnji put nekome rekla hvala? Bratu jer ti je donio vodu, mami jer je napravila nešto za tebe, frendici jer ti je platila kavu, dečku jer je pristao gledati girly film…stvori naviku da ljudima kažeš hvala kada nešto naprave za tebe. Njima će to biti lijepo čuti, a i ti ćeš se osjećati bolje.

7.Jednom tjedno očisti i pospremi cijelu sobu
To je prostorija gdje najviše boraviš, a jednom tjedno će biti sasvim dovoljno da ju osvježiš. Maknuti paučine, obrisati pod, izbaciti smeće, pospremiti robu u ormar… jednom tjedno si napravi generalku.

8.Pokušaj izravnati svoje držanje na način da si staviš podsjetnike na mob
Sigurno si i sada dok ovo čitaš pogrbljena. Ravno držanje je nešto što nam je svima teško raditi, a sve je samo stvar navike. Nije lijepo kada stojiš pogrbljena, niti je dobro za tebe. Samo se trebaš stalno podsjećati da se izravnaš i to će ti postati navika. Reci ljudima oko sebe da te podsjete ili si stavi svakih par sati podsjetnik na mob.

Sretna djevojka Djetinjaste navike baj baj: 18 stvari koje bi trebala prestati raditi kad navršiš 18 godina

9.Ako ti se nešto ne da ili ne želiš negdje ići, budi čvrsta i reci 'ne'
Nemoj pristajati na dogovore na koje ti se ne da ići i onda smišljati kasnije izlike kako se izvući. Jednostavno odmah reći da ne bi, da to nije tvoj đir. Nemoj pustiti ljudima da te nagovaraju na stvari koje ne želiš raditi. U redu je reći 'ne'. Samo nemoj mami to reći, da ne završiš u kazni!

10.Otprati i odfrendaj sve ljude koji te živciraju
Svima su nam društvene mreže zagušene s previše ljudi i objava. I sigurno imaš i ti hrpu njih koji te živciraju i čije objave skrivaš. Obriši ih, otprati i očisti si društvene mreže. Pogotovo kada se radi o ljudima s kojima si ni nisi dobra, s kojima se više niti čuješ ili koje si vidjela par puta u životu.

11.Počni štedjeti novac za neki veći cilj koji imaš
Želiš kupiti auto? Staviti tetovažu? Otputovati na tjedan dana na Bali? Vrijeme je da počneš raditi na ostvarenju tog cilja. Veliki su problem uvijek financije, ali ako imaš vremena, pokušaj pronaći neki studentski ili učenički posao, pa čak i na mjesec dana.

12.Donosi odluke kada te netko pita da biraš ili što želiš
Umjesto da puštaš druge da biraju, počni ti donositi odluke. Ako to ne voliš raditi, znamo kako ti je i u potpunosti suosjećamo s tobom, ali bitno je da nekada daš ljudima do znanja što želiš. Zaboravi na 'svejedno' i 'ne znam'. Odaberi!

navike druga osoba transformacija bolja ti kako se promijeniti ljetni glow up

Još vijesti