Trikovi

Život je prepun izazova, ali uz nekoliko jednostavnih trikova, može postati znatno jednostavniji i ugodniji. U ovom članku, otkrit ćemo ti čak 10 korisnih savjeta koji će olakšati tvoj svakodnevni život.

Hack s aluminijskom folijom Cure su počele trljati aluminijsku foliju po kosi – ovaj trik pomaže kod problema koji puno nas ima

1. Razgazi svoje cipele u nekoliko minuta
Nema ništa gore od situacije kada imaš prelijepe cipele, a male su ti… Postoji rješenje! Stavi debele čarape i obuj cipele. Zatim, usmjeri sušilo za kosu na dijelove cipela koji su ti tijesni na nekoliko minuta. Ostavi čarape i cipele dok se ne ohlade. Isprobaj ih i po potrebi ponovi postupak ako želiš da budu još prostranije. Tvoje cipele će biti udobne i spremne za nošenje u tren oka.

2. Zaštiti prste od zelenila iz nakita
Stavi bezbojni lak za nokte na unutarnju stranu svojeg prstenja. Tako ćeš spriječiti da tvoji prsti dobiju zelenu boju koja prelazi s bižuterije na kožu. Tvoje omiljeno prstenje ostat će besprijekorno i sjajno.

via GIPHY

3. Spasi svoje tjeme nošenjem niskog repa
Kada stežeš rep prečesto ili prejako, opterećuješ folikule kose, što može usporiti rast kose. Nosi opuštene repiće kako bi smanjila pritisak na vlasištu. Pokušaj ne vezati rep uvijek na istom mjestu kako bi očuvala punoću kose.

4. Zaštiti cipele u koferu
Kada pakiraš kofer, omotaj svoje cipele u tuš kapu. Ovo će spriječiti da đonovi dodiruju tvoju čistu odjeću. Tvoje omiljene cipele ostat će čiste i spremne za nošenje.

5. Spriječi petljanje ogrlica
Provuci svoju ogrlicu kroz slamku prije nego ju spremiš. Iako ovo može izgledati smiješno, spriječit će zapetljavanje lančića. Uštedjet ćeš vrijeme i živce kada brzo želiš nositi svoju omiljenu ogrlicu.

6. Provjeri veličinu grudnjaka
Prije nego kupiš grudnjak, provjeri jesu li ti pravilne veličine. Ako ne možeš udobno staviti dva prsta ispod trake, grudnjak je preuzak. Ako možeš ugurati cijelu šaku, previše je širok. Pronađi savršenu veličinu za maksimalnu udobnost

via GIPHY

7. Osvježi cipele sodom bikarbonom
Ako voliš nositi cipele bez čarapa, tvoje noge mogu poprimiti neugodan miris. Riješi problem tako da nasipaš sodu bikarbonu u cipele. Ova jednostavan trik će ubiti bakterije i eliminirati neugodan miris.

8. Očisti četkice za šminkanje
Čišćenje četkica za šminkanje može biti dosadno, ali ne i s ovim trikom. Pomiješaj dječji šampon i maslinovo ulje u čaši, umoči četkice i isperi. Dječji šampon će očistiti, a maslinovo ulje nahraniti dlačice četkica.

via GIPHY

9. Dodaj volumen maskari
Prije nanošenja maskare, stavi četkicu pod vruću vodu. Ovo će omekšati formulu i olakšati nanošenje bez grudanja. Također, ne pumpaj četkicu unutar tube jer to može uzrokovati grudanje maskare. Umjesto toga, vrti četkicu unutar boce prije nanošenja sljedećeg sloja.

10. Izvadi žvakaću gumu iz kose bez čupanja
Kada se žvakaća zalijepi za kosu, koristi kockice leda. Zamrzni žvaku, a zatim je lako ukloni s kose. Ovaj trik također radi kod uklanjanja žvake s đona cipela.

via GIPHY

Makup trikovi Trikovi u šminkanju koji će ti olakšati život: Top 5 hackova koje smo naučili na TikToku

savjeti trikovi jednostavnost

Još vijesti