Preplanulost

Nemoj misliti da će ovi trikovi napraviti čuda. Ten će ti s vremenom nestati, ali ono što možeš napraviti je održavati ga što dulje. Radi se o sitnicama koje nije teško ubaciti u svakodnevicu. Evo što trebaš raditi ako želiš što dulje izgledati preplanulo!

Nakon dolaska s mora i završetka ljeta želimo da nam ten ostane što dulje i da izgledamo preplanulo još tjednima nakon. Spriječiti preplanulost da ode nažalost nije moguće, ali ju je moguće produljiti. Postoje neke metode koje pomažu da bi ti ten na koži izdržao barem malo dulje nego inače. Izdvajamo ti 9 takvih savjeta koje nije teško pratiti i koje svatko može ubaciti u svoje svakodnevicu. Ako želiš da ti ten traje cijelu godinu, najbolja je opcija koristiti proizvode za samotamnjenje. Ipak, dok još imaš prirodni ten od sunca, produlji ga na ove načine.

1.Nemoj se tuširati u vrućoj vodi
Fanovi vrućih kupki, nažalost, morat ćemo vas razočarati. Jedna od stvari zbog koje će ti preplanulost prije otići je ako se redovito kupaš u jako toploj, skoro pa vrućoj, vodi. To ne znači da se trebaš početi tuširati s ledenom vodom. Pokušaj ići prema tome da bude mlaka, da ti tuširanje bude ugodno, a da ne dehidriraš kožu.

2.Losioni i kreme za tijelo su MUST
Kada se istuširaš, nema preskakanja ovog koraka. Želiš da ti koža bude hidratizirana, a to ćeš postići i na ovaj način. Svaki dan nakon tuširanja cijelo tijelo namaži nekim losionom za tijelo. Nemoj štedjeti!

Krema za sunčanje Greške koje radimo kada nanosimo SPF kremu: Za neku od ovih 10 si i ti kriva

3.Nosi bijelu odjeću
Da bi ti ten izgledao što više preplanulo, možeš iskoristiti i ovu varku. Kada nosimo bijelu odjeću, izgledat ćemo više preplanulo. To ti neće pomoći očuvati ten, ali će pomoći da izgledaš više preplanulo.

4.Radi redovito piling kože
Možda ti se ovo čini kao suprotno od onoga što bi trebala raditi, ali ne, piling je zapravo dobra ideja. Ipak, nemoj koristiti pilinge koji su jako grubi! Dovoljno je da ovo radiš jednom tjedno.

5.Jedi hranu koja sadrži beta karoten
Beta karoten i vitamin E su super za tvoju kožu, a pomažu i s produljenjem tena. Što jesti i koja hrana ima najviše ovih vitamina? Mrkve, rajčice, orašasti plodovi, breskve, mango…

6.Izbjegavaj kozmetiku koja sadrži glikolnu kiselinu ili salicilnu kiselinu
Neki proizvodi mogu biti kontraproduktivni. Baci oko na sastojke u svom pilingu, pjeni za brijanje, ali i sastoje seruma i krema. Oni koji sadrže ove kiseline nisu najbolja ideja. Pošto su ove kiseline i piling, mogu skinuti gornji sloj kože i tvoj ten s njim.

Proizvod za samotamnjenje Mane proizvoda za samotamnjenje – iako odmah dobiješ boju, ove 4 stvari znaju biti iritantne

7.I dalje provodi dio dana na suncu – i koristi SPF
Nema veze što je kraj kolovoza ili rujan, i dalje imamo sunca i ukoliko želiš što dulje izgledati preplanulo, iskoristi ga. Svaki dan odi provesti neko vrijeme na suncu. Možeš se sunčati, čitati knjigu, šetati, igrati badminton ili šetati psa – bitno je samo da i dalje budeš pomalo na suncu. I naravno, da se zaštitiš sa SPF kremom.

8.Koristi proizvode za očuvanje tena
Postoje i proizvodi koji su namijenjeni očuvanju tena. Razni losioni i gelovi za tuširanje koji tvrde da će pomoći. Nemoj kupovati na slijepo i pročitaj recenzije, one će ti najbolje reći vrijedi li potrošiti ekstra više novaca na neku ovakvu kremu ili ne.

9.Pij dosta vode
Samo zato što vani više nije preko 35 stupnjeva, ne znači da trebaš prestati piti što više vode kroz dan. Čaša ili dvije nisu ni približno dovoljno! Ako piješ dovoljno vode, to će hidratizirati tvoju kožu dodatno, iznutra, i neće biti suha i perutati se, a to znači i da će preplanulost izdržati na njoj dulje!

preplanulost osunčani ten kako sačuvati ten da preplanulost izdrži što dulje očuvanje preplanulosti ljetni ten zadržati ten nakon ljeta

Još vijesti