U vlastitim mislima

Ne možemo se preko noći promijeniti i riješiti se neke loše navike. Za to će ipak trebati malo više vremena. Bitno je samo da ne odustaješ! Jedna loša navika koju puno nas ima: stalno sumnjamo u sebe i nemamo povjerenja ni u odluke koje donosimo.

Ne vjerujemo sami sebi. Uvijek preispitujemo odluke koje donosimo i mislimo da su stvari koje drugi predlože bolje nego one naše. Potkopavamo se i sabotiramo u situacija gdje za to uopće nema potrebe. Nije lako sakupiti toliko samopouzdanja da vjeruješ u sebe i da ne sumnjaš u sebe baš NIKADA, ali malo po malo, i u sve ćeš više situacija vjerovati u sebe. Postoji 8 načina kako si podizati moral u takvim situacijama, a u konačnici, ovo te može dovesti i do većeg samopouzdanja i počet ćeš vjerovati u sebe. Evo što ti sve može pomoći pri tome.

1.Podsjećaj samu sebe svaki dan da si sposobna, pametna i hrabra
Pronađi citate koji te motiviraju i koji ti podižu samopouzdanje. Možeš si ih spremiti i staviti kao pozadinu na mobitel da neki od njih možeš uvijek pročitati, a možeš ih i isprintati, uokviriti i staviti kao ukras u sobu ili samo prepisati negdje.

2.Sjeti se povremeno provesti 5 minuta u tišini i razmišljati o nečem pozitivnom, što te veseli
Sama sa sobom, bez da išta radiš. Pogotovo u situacijama kada se osjećaš da se počinješ sabotirati na način da kreneš sumnjati u sebe.

Samouvjerena djevojka Navike ljudi koji uvijek dobiju sve što žele: Koriste ovih 6 trikova da okrenu situaciju u svoju korist

3.Složi svoju playlistu koja će ti davati samopouzdanje
Za dane i trenutke kada se osjećaš down i kada ti treba nešto što će te podignuti, tu može pomoći i glazba. Kakve ćeš pjesme staviti na tu playlistu, ovisi samo o tebi, svaka koja tebe motivira je dobra.

4.Napravi listu svojih postignuća
I velikih i malih! Sve čega se možeš sjetiti što si postigla i stvari zbog kojih si ponosna na sebe. Kad god te uhvati sumnja, pročitaj tu listu da se podsjetiš koliko si zapravo uspješna.

5.Sjeti se da je taj glasić u glavi koji te tjera da sumnjaš u sebe zapravo strah
Nije stvarno ni realno stanje, samo tvoj strah jer se bojiš, možda neuspjeha, možda da ćeš se osramotiti, a možda i da nisi dovoljna pametna.

6.Sjeti se nekog komplimenta koji si dobila
Toliko često dobivamo komplimente, a ne doživljavamo ih ozbiljno, ali kada nam netko kaže nešto loše – e to ćemo doživjeti. Počni pamtiti komplimente i shvaćati ih stvarno ozbiljno. Oni će ti pokazati koliko zapravo imaš krivo mišljenje o sebi.

7.Uzmi minutu i razmisli jesu li tvoje loše misli realne
Ali stvarno objektivno pogledaj imaju li te loše misli ikakvog smisla ili se pojavljuju samo iz straha i zapravo si zbog njih sama svoj bully.

8.Stavi fokus na tijelo i kretanje
Odi u šetnju, trčati ili baviti se bilo kojom drugom fizičkom aktivnošću. Prebacit će ti se fokus, a i nakon bavljenja nekom fizičkom aktivnošću, počnemo se osjećati bolje i pozitivnije pa će možda i misli od ranije nestati ili se činiti nebitne i glupe.

Pobjeda Psihološki trikovi koji će ti pomoći da uvijek pobijediš u svakoj svađi ili raspravi

sumnjanje u sebe ne vjeruješ u sebe loše samopouzdanje kako vjerovati u sebe podizanje morala sumnjati u svoje odluke Loša navika

Još vijesti