Slika nije pronađena

Kada su velika sniženja i odsvuda te privlače natpisi 'akcija', '70% sniženo' ili 'finalno sniženje', treba se moći oduprijeti, što nije lako. Sigurno ćeš posjetiti omiljeni shopping centar ili web shop, a ovo su trikovi uz koje ćeš shoppingirati najpametnije.

Zimska sniženja su u svojoj zadnjoj fazi, kada su popusti najveći i najprivlačniji. Otići ćemo kupiti onu jednu sitnicu koja nam treba, jer je sada snižena, a vratit ćemo se doma s vrećicama punim stvari koje nam ne trebaju, ali su bile na sniženju i možda će nam trebati. Sniženja su idealna prilika za kupiti sve ono što ti treba ili što si već neko vrijeme želiš, a da uštediš koju kunu. Međutim, svi dobro osmišljeni marketinški trikovi natjeraju nas da kupimo i više nego što smo htjeli. Bilo da su tvoja slabost cipele, odjeća ili šminka, ovo su trikovi za shoppingiranje na sniženju koji će i tebi pomoći. Uz njih ćeš proći najbolje u svakom shoppingu.

1.Ne trebaš nešto kupiti samo zato što je jeftino

Kada su neki komadi jako sniženi, to su oni komadi koji su ostali, ostaci ostataka koji se nisu do sada mogli prodati. Ili izgledaju sumnjivo ili je problem kvaliteta. Najčešće su to stvari koje ni ne izgledaju kao nešto što bi stavila na sebe, ali kada vidiš da majica košta 10 kn, odjednom ti je u rukama. Nemoj pokleknuti kod ovog odijela. Osim ako nije u pitanju neki komad koji je totalno ti, ove stvari nemoj kupovati jer sasvim sigurno ih nećeš nositi. Neonska majica ili jakna koja očigledno nije dobre kvalitete – ne trebaju ti. Čak ni za maskiranje za Noć vještica. Nećeš puno potrošiti, ali i 10 kn je puno, mogla si si kupiti puno drugih stvari za te novce.

2.Prije nego kreneš u kupovinu, zapiši si u mobitel u bilješke što sve tražiš

Najbolje je imati plan. Drži se svog popisa i dok ne kupiš sve s njega, nemoj ni razmišljati o drugim stvarima. Ako ti kasnije ostane viška novaca, a baš ih želiš potrošiti, onda se razbacaj. Otići s namjerom da kupiš jaknu, a vratiti se s 3 para jeftinih traperica nije super ponuda koju si uhvatila, nego si pala na marketinški trik. Sada ćeš imati u ormaru puno hlača, ali i dalje nemaš novu jaknu koja ti treba. Brzo ćeš tu odluku požaliti.

3.Isprobaj odjeću prije nego ju kupiš

Na vješalici ili na lutki nešto može izgledati odlično, ali na tebi će izgledati katastrofa. To nije zato što si debela ili zato što si ružna, već zato što si živa osoba koja ima određeni oblik tijela.  Nije svaki komad odjeće za svakoga. Kako bi bila sigurna da ne kupuješ nešto što ti na kraju neće stajati i samo će visjeti u dnu ormara, isprobaj prije kupovine. Znamo da je gužva ispred kabina za presvlačenje i da ti se ne da, ali vjeruj nam, ovo je korak u kupovini koji će ti uštedjeti puno bezveze potrošenih novaca.

4.Pitaj frendicu što misli

Rijetko se dogodi da u veliki shopping idemo sami i to je odlično, jer imati sa sobom jednu ili više osoba koje će ti moći iskreno reći stoji li ti nešto ili ne, je vrlo korisno. Sami smo sebi najveći kritičari, zato tu uskače frendica. Njezino mišljenje ti može dobro doći, a i tako imaš nekoga tko će te zaustaviti kada počneš pretjerivati. Jer sigurno ti ne trebaju tri nove torbice.

5.Razmisli vrijedi li nešto stvarno toliko koliko piše

Problem na koji naletavaju kupci kada su sniženja i totalna ludnica je da uzmu neki proizvod jer ima super cijenu i piše da je jako snižen, a onda kada dođu kući i odlijepe etiketu sa sniženjem i otkriju pravu cijenu prije sniženja  - padnu u nesvijest. Cijena bude ili ista, ispadne da je bila manja prije sniženja ili da sniženje nije baš toliko koliko su naznačili. Zato dobro promisli je li cijena koja piše realna. Ako je jakna 600 kn, a piše da je to cijena s popustom od 50%, a znaš da u tom dućanu jakne nikada ne koštaju toliko, mogla bi biti muljaža i ne nasjedaj.

6.Prati si budžet

Dok kupuješ lako je zaboraviti koliko si novaca potrošila. Ako nisi Kim Kardashian, vjerojatno ti je bitno da ne prekoračiš budžet i ne potrošiš više od dozvoljenog. Kada izađeš sretna s vrećicom iz svakog dućana, stani izračunaj u kalkulatoru koliko si potrošila od iznosa koji imaš na raspolaganju. Tako ćeš uvijek znati koliko još imaš novaca i kako ih rasporediti da kupiš sve što si zamislila.

Pogledajte još:

Aneta s Hej! kanala otkriva svoje loše i dobre shopping odluke: 5 najgorih i 5 najboljih stvari koje je kupila

Zlatno shopping pravilo: Ova tri komada odjeće uvijek trebaš birati veći broj

Nemoj se dati navući – ove 3 stvari u shoppingu kupuj SAMO kada su na sniženju

odjeća kupovanje snizenja kupovina shopping