Hobiji

Doma ti ne mora biti dosadno. Iako je dobro nekada malo izaći van na friški zrak, neki će radije većinu vremena ipak provoditi doma. Evo kako da ti nikad ne bude dosadno iako si samo doma.

U redu je ako si ona osoba koja ne voli ići nigdje i koja će uvijek radije biti doma. Najbolje je pronaći ravnotežu i nekada svejedno izaći malo van. To je dobro za tebe! Podružiti se s ljudima, biti malo aktivna, udahnuti svježeg zraka…i svejedno stigneš i dalje uživati u svom vremenu kod kuće. To što si puno doma ne znači automatski da po cijele dane samo spavaš, gledaš serije i umireš od dosade. Doma može biti zabavno, samo si trebaš pronaći neke hobije. Ima hobija koji ne traže od tebe da igdje ideš! Zvuči dobro? E onda se možda među ovih 10 skriva i neki koji će postati tvoja nova zabava.

1.Ukrašavanje i vođenje bullet journala
Usput ćeš pisati dnevnik, ali imati i hrpu dodatnih stvari za napraviti oko njega osim samo ga uzeti i napisati svoje misli. Bullet journal je fora stvar jer je zapravo prazna bilježnica u kojoj ti onda dodaješ, crtaš i ukrašavaš svoje kategorije koje onda ispunjavaš svaki mjesec. Možeš se s ovim zabavljati satima.

 

@sofiasjournalshop journal with me 🤍🕊️☁️✨ #2024journalsetup #MentalHealth #2024journal #mentalhealthjournal ♬ original sound - sofiasjournalshop

 

2.Slaganje puzzli
Kupi puzzle od 2000 ili 3000 komada i imat ćeš zabavu danima, tjednima, mjesecima. Pusti si omiljenu glazbu i kreni slagati puzzle. Kako ih složiš, tako ih zalijepi i uokviri za na zid. Pa na sljedeće! Možda se čini kao skup hobi, ali nije, nećeš tako brzo moći složiti.

Plesni trening KVIZ: Koji bi hobi bio savršen za tebe?

3.Igranje neke igrice na kompu
Svi imamo dane kada nam se ne da raditi ništa što zahtjeva previše napora, a za takve dane, ovo ti može biti hobi. Pronađi neku igricu koja ti se sviđa i uživaj. Ima ih more i samo ti treba pristup internetu da možeš istražiti što se sve nudi. Simsi su jedna od najpopularnijih.

 

@thesims_mvlinax ASMR BUILDING BEDROOM 🌿#thesims #bedroom #thesims4 #sims4bedroom #thesimsbuild #simsy #sims4 #sims4cc #sims4mods #sims4tutorial ♬ dźwięk oryginalny - MvlinaxSims ✨

 

4.Pilates
U dio dana možeš ubaciti i malo vježbanja i razgibavanja u obliku pilatesa. Postao je dosta popularan u zadnje vrijeme, a može biti dobra ideja za hobi u ovim mjesecima prije ljeta kada svi žele početi raditi na svom tijelu.

5.Čitanje
Vjerojatno si očekivala da ćeš čitanje vidjeti na ovoj listi. Ovo je hobi koji će te zaokupirati satima i koji je i dobar za tebe. Kada jednom zavoliš čitanje, nećeš moći prestati tražiti nove knjige i čitati jednu za drugom.

 

@turnthepagebydora Kad ne znate što bi ste sljedeće čitali svakako probajte jednu od ovih knjiga! ♥️ #book #books #bookrecommendations #bookrecs #reading #2024 #2024reading #booktok #croatia #croatianbook #booktokcroatia #hrvatska#booktokbalkan #knjige #fyp #foryoupage #reading #readingslump ♬ TEXAS HOLD 'EM - Beyoncé

 

6.Pisanje pjesmi ili priča
Imaš viška kreativnosti? Možeš se okušati u pisanju pjesama ili pisanju priči. Na početku će ići malo teže, ali ako ti se ovo čini zanimljivo, nemoj odustati odmah. Naravno da na početku ne možeš biti jako dobra, ali vježba čini majstora.

7.Heklanje igračkica
Heklanje raznih slatkih stvarčica, igračkica i ukrasa je već dulje vrijeme hit na TikToku, a može postati i tvoja nova zanimacija. Svašta se može napraviti, mogla bi se iznenaditi, a Internet je pun tutoriala.

 

@dearcrochet Mini Octopus Tutorial Part 3🐙🧶 . #crochettutorial #crochet #fyp #amigurumi #octopuscrochet ♬ Chill Vibes - Tollan Kim

 

8.Izrada nakita
Raditi nakit se samo čini lagano, ali tek kada kreneš, vidjet ćeš da baš i nije. Kreni s jednostavnijim stvarima i kako vrijeme ide i skupljaš iskustvo, to će rezultat biti sve više wow. Ovo je jedan hobi koji će ipak zahtijevati malo više novaca od nekih drugih s ove liste.

Hobiji Hobiji koji će ti pomoći da doživiš glow up: Uz ovih 8 hobija ćeš ubiti dosadu i preobraziti se

9.Bojanje bojanke za odrasle
Bojanke su jako dobar hobi za smirivanje ako si pod stresom ili anksiozna. Postoje baš bojanke za odrasle koje imaju slike s morem detalja i koje stvarno i bojaju isključivo odrasli, ne mala dječica.

 

@emilyillustrator Just a little flower on this chilly afternoon! #johannabasford #roomsofwonder #fabercastell #fabercastellpolychromos #polychromos #emilyillustrator #adultcoloring #adultcoloringbook #coloringbook #coloring #coloringforadults ♬ Morning Dew - ratio 11

 

10.Sviranje gitare
Ili nekog drugog instrumenta po želji. Puno je teže naučiti svirati ako se sama učiš, ali nije nemoguće, samo će biti malo veći izazov.
 

hobiji Slobodno Vrijeme što raditi kad ti je dosadno ideje za hobije za doma aktivnosti vole biti doma

Još vijesti