Dvije prijateljice u razgovoru

Postoji samo jedna stvar gora od toga da ste prevareni, a to je da ne znate za to i da niste svjesni što vam se radi iza leđa.

Ako ste na neke načine saznali da vašu prijateljicu vara dečko, bilo da ste čuli za to ili vidjeli ga uživo na djelu, sad se pitate što učiniti. Da, to vas stavlja u vrlo nezahvalnu situaciju. Kako uništiti snove toj dragoj osobi koju volite kao sestru i potencijalno riskirati da se naljuti na vas, da vam ne povjeruje? S druge strane, kako pustiti da je njezin dečko nastavi i dalje tako besramno ponižavati.

Što napraviti ako ste se našli u takvoj situaciji? Reći ili prešutjeti? Raščlanimo situaciju i pogledajmo što možete napraviti.

1. Preispitajte sve još jednom, da niste nešto krivo shvatili

Prije nego što počnete optuživati njezinog dečka, morate se dobro uvjeriti i provjeriti da možda sami niste shvatili neke geste krivo. Ne znači to ako je bio na kavi s kakvom ženskom osobom, da je odmah vara niti ako ste nešto čuli od kakve zlobne osobe koju prati glas podmukle tračare. No, ako ste sami svjedočili nekim scenama ili ako su vam neki ljudi kojima vjerujete na riječ prepričali ono što znaju i što su vidjeli, onda znači da to nije ništa drugo, nego varanje.

Prijateljice Koliko prijateljica svaka cura treba u svom životu? Teorija o savršenoj brojci i vrsti prijateljstava zaludila TikTok

2. Reći ili prešutjeti? Mi smo ipak za prvu opciju

Kako bi bilo vama, da bliski prijatelji oko vas znaju da vas dečko vara i da vas nitko ne upozori? Osjećali biste se vrlo vjerojatno glupo i izdano. Što ćete napraviti jednoga dana, ako ona sazna za njegovu nevjeru i dođe vam uplakana? Hoćete li se čudom čuditi i praviti da cijelo vrijeme niste znali? Preispitajte se koliko je uredu od vas kao od prijateljice, da prešutite tako važnu stvar. Druga je stvar da je ona tamo neka nebitna osoba, koju tek toliko poznajete. Onda je uredu ako ne želite gurati nos i prste tamo gdje im nije mjesto. No ako je u pitanju netko tako važan i ako ste vi odgovorna osoba, onda ćete svoju prijateljicu suočiti s istinom, ma kako ona neugodna bila.

3. Pripremite se za taj razgovor

Unaprijed smislite kako i gdje ćete joj to reći. Neka bude nasamo, na nekom mjestu na kojem ste sigurni da vas nitko neće prekidati. Napomenite joj kako vam je teško što joj to morate reći, ali ne možete dopustiti da živi u laži. Recite joj izravno ono što znate, pripremite čak i ako imate, kakve konkretne dokaze za ono što govorite. Ne zaboravite joj ponuditi niti svoju podršku.

Prijateljice Najbolja prijateljica uvijek ispred dečka: 10 razloga zašto je tvoja BFF bolja od bilo kojeg dečka

4. Pripremite se da će se možda naljutiti i da biste je mogli izgubiti

Možda će reagirati burno, napasti vas, optužiti da lažete i da ste ljubomorne na njezinu sreću. Ponekad je to tako, put do pakla popločan je dobrim namjerama. Vi ste svoju moralnu dužnost učinili, moći ćete se bez problema pogledati u ogledalo, bez imalo grižnje savjesti. Ona će već jednog dana prije ili kasnije shvatiti tko joj je govorio istinu, a možda će vam doći i po oprost.

5. Ako je ne želite upozoriti uživo, uvijek je možete upozoriti anonimno

Ako pak niste toliko hrabri i bojite se njezine reakcije i mogućnosti da je izgubite, uvijek postoji anonimni način da nekoga o nečem obavijestite. Možete otvoriti privremeni mail, privremeni ili lažni profil na društvenim mrežama i možete joj se javiti preko tih kanala, reći joj ono što znate i upozoriti je. Nije baš junački, nije hrabro, ali možda će joj baš vaša poruka privući pažnju i natjerati je da provjeri s kim je u vezi. 

reći ili prešutjeti kako reći prijateljici da je dečko vara saznati za prevaru

Još vijesti