Prijateljice

Bilo da ideš na ljetni odmor ili mijenjaš školu, biti na mjestu gdje nikoga ne poznaješ može biti prilično zastrašujuće. Postoji zbunjenost oko novog okoliša, anksioznost da se nećeš moći povezati s bilo kime, briga da ćeš zauvijek biti sama... I lista se nastavlja. Evo nekoliko načina na koje možeš osjećati bolje u vezi s tim da se predstaviš i povežeš s ljudima na svom novom mjestu.

Prijateljice Nije uvijek u drugima problem: 5 znakova da si ti ta koja je toksična prijateljica

1. Započni dan pozitivnim razgovorom sa sobom
Jedan od najlakših načina da djeluješ pristupačnije prema ljudima oko tebe jest emitirati tiho samopouzdanje, ali to ne možeš postići ako ti je glava ispunjena negativnim mislima. Umjesto da uđeš u prostoriju i odmah pomisliš da te vjerojatno svi mrze ili misle da izgledaš glupo , ponavljaj pozitivne afirmacije poput toga da ćeš danas biti sjajan dan. Ne samo da ćeš se osjećati opuštenije, već ćeš i zračiti pozitivnim vibrama. I puno je vjerojatnije da ćeš ostaviti dobar dojam na one oko tebe ako djeluješ opušteno umjesto mrzovoljno.

via GIPHY

2. Pridruži se grupi ili timu temeljenom na tvojim interesima
Kada razviješ blisko prijateljstvo s nekim, vjerojatno je da ćeš se povezati s njim jer dijelite nešto zajedničko. Ako aktivno tražiš grupe gdje svi dijele isti interes, bit će puno lakše započeti razgovore i izgraditi odnos. Ako je matematika tvoj omiljeni predmet, matematički tim može biti odlično mjesto za upoznavanje ljudi s kojima ćeš se dobro slagati. Ili ako voliš šah, vjerojatno ćeš se lako uklopiti u šahovski klub ili ako voliš sport učlani se u neki klub. Kada razvijaš prijateljstva s ljudima koji su ti donekle slični, upoznavanje s njima osjećat će se manje umjetno.

3. Prestani koristiti telefon kao obrambeni mehanizam
Kada uđemo na mjesto gdje su svi stranci, naš je prvi instinkt obično zakopati se u svoje telefone kako ne bismo morali podnijeti nelagodu pokušaja razgovora. No, ovo nije dobra ideja ako želiš sklopiti prijatelje - malo tko želi pristupiti nekome tko drži telefon ispred sebe kao štit. Što bi trebala učiniti umjesto toga? Prije svega, odloži telefon (možeš uvijek pretraživati kasnije) i budi prisutna (da, čak i ako ti je na početku neugodno). Zatim pokreni stvarni razgovor s nekim u blizini (kompliment je odlično mjesto za početak).

via GIPHY

4. Odbaci stereotipe o prijateljstvu 
Ako su većina prijatelja koje si stekla u prošlosti bila u vrlo određenom kalupu, mogla bi pretpostaviti da se ne bi slagala s nekim tko je drugačiji od njih. Iako nema ništa loše u želji za određenim vrstama prijatelja, također bi trebala biti otvorena za upoznavanje različitih ljudi.

5. Imaj strpljenja za sebe i za druge
Ljudska povezanost nešto je što zahtijeva vrijeme. Čak i ako ne stvoriš hrpu novih prijatelja u jednom danu, vjeruj da ćeš naći svoje ljude kad-tad. I ne razočaravaj se ako pokušaš razgovarati s nekim i ne klikneš u potpunosti - shvati to kao usmjeravanje prema ljudima koji stvarno trebaju biti u tvom životu. Kada pronađeš pravog prijatelja, nikada nećeš morati sumnjati u svoje mjesto u njihovom životu.

Prijateljice Kako biti bolja frendica? 15 stvari koje svatko tko je dobar prijatelj redovito radi

sklapanje prijateljstva nova okolina prijateljice savjeti

Još vijesti