Prijateljice

Kako se kroz život krećemo, prijateljstva evoluiraju, rastu, ponekad se udaljavaju... Istina je ono što kažu, neki prijatelji su tu s razlogom, neki samo za određeno vrijeme, a druga prijateljstva traju čitav život. A što to znači za tvoje prijateljstvo u stvarnom životu?

Prijateljice Nema bolje prijateljice od tebe: 7 znakova da si netko koga bi svatko htio za prijatelja

1. Prijateljice s razlogom
Ova prijateljica tu je kako bi ti nešto pokazala. Iako ta prijateljstva mogu biti kratkotrajna, dobitak koji ostvariš ostaje dugotrajan i pozitivan. Možda si prošla kroz težak prekid veze, a ta ti je prijateljica tu da ti pokaže da su bolje veze moguće. Ili možda imaš cilj mršavljenja, a tvoja prijateljica je tu da te motivira za teretanu svaki dan. Vas dvije se savršeno slažete, ali samo na određeno vrijeme. Bez obzira na tvoje osobne poteškoće ili dileme, imat ćeš koristi od poznanstva s tom prijateljicom jer ti pomaže shvatiti što ti trenutno treba ili te podržava kroz teške trenutke. Nakon što ta prijateljstvo posluži svojoj svrsi, možeš se povući i biti zahvalna za lekcije koje ti je pružilo.

via GIPHY

 2. Prijateljice na neko vrijeme
Ovo prijateljstvo prati te kroz određeno razdoblje ili „sezonu“ tvog života. Može trajati nekoliko mjeseci ili nekoliko godina. Možda je to prijateljica koju si upoznala na poslu ili fakultetu, ili ona zabavna i fantastična prijateljica kojoj jednostavno ne možeš reći ne kad ti stigne poziv za neki noćni izlazak. Proći ćete kroz razne životne ispite i dijeliti mnogo sjajnih uspomena, ali nakon što radost i uzbuđenje prođu, može se dogoditi da se udaljite jer zajedničko tlo koje vas je povezivalo postaje tanje. Kada se jedno poglavlje tvog života završi, možeš shvatiti da je vrijeme reći zbogom ovom prijateljstvu, jer više ne viđate neke dodirne točne tvog i njezinog životnog puta.

Prijateljstvo Prekid prijateljstva: 10 jasnih znakova da ti i frendica idete prema prekidu

3. Prijateljice za cijeli život
Iako odrastanje često znači da se oslobađamo djevojačkih druženja u korist jednostavnijih i opuštenijih prijateljstava, uvijek postoje one prijateljice koje ostaju s nama kroz dobro i zlo. To su one kojima možeš povjeriti najdublje tajne, koje znaju sve šale i koje su tu za tebe kroz sve prekide (i pomirenja). Ova dugotrajna prijateljstva mogu započeti u djetinjstvu ili se možda formiraju kasnije u životu, ali kad ih stekneš, ne puštaš ih. Prijateljice poput ovih uvijek su uz tebe, mogu ti pomoći da se osjećaš manje anksiozno i usamljeno, a zajedno rastete.

Dok prolazimo kroz različite faze života, važno je cijeniti različite vrste prijateljstava koje dolaze i odlaze. Svaka od njih donosi svoje jedinstvene lekcije i uspomene, bez obzira na to jesu li tu zbog nekog razloga, kratko ili cijeli života.

Prijateljice Zašto je bolje imati manju grupu prijatelja? 5 razloga koji će te uvjeriti da je manja ekipa top

 

prijateljice prijateljstvo savjeti tipovi prijateljica

Još vijesti