Tessa and Hardin-After Ever Happy

Koliko smo puta to vidjele, a možda i doživjele na vlastitoj koži: da dobra cura padne na lošeg frajera.

Kad nas pitaju kakvog dečka želimo, kažemo naravno „dobrog dečka“ i tu mislimo na nekoga tko će nas držati za ruku u javnosti i obasipati malim znakovima pažnje. I onda pored tih naših snova i jasnih vizija onog kojeg želimo, izaberemo frajera koji igra na kartu misterioznosti i koji je sušta suprotnost svim onim džentlmenskim osobinama koje smo inače tražile kod supotnog spola.

Zašto je to tako, zašto dobre djevojke padaju na loše momke? Navest ćemo par mogućih razloga

1. Osjećaju se zaštićenije

On je „macho tip“, stoga mu neće biti problem izboriti se za ono što želi pa čak i fizički obračunati. Cure pak, pogotovo one koje su u životu doživjele kakve traumatične događaje, žele znati da ih njihovi partneri mogu zaštititi. Frajeri kojemu sukobi i nasilje nisu problem, neće prezati od upotrebe sile ako će trebati zaštititi nježniju polovicu.

2. Vole zabranjeno voće

Svi nekad požele ono što ne mogu ili ne bi trebali imati pa tako i cure. Što su svjesnije da je neki dečko loš po njih, to želja za njim eksponencijalno raste. Zabranjeno voće je ipak najslađe voće. Oni su uzbudljivi, drugačiji, zabavni i s njima je život poput avanture (dok se u međuvremenu ne pretvori u pakao).

3. Misle da ih mogu promijeniti

Možda su cure od važnih figura prilikom odrastanja doživjele hladnoću ili emotivnu distanciranost pa su se zaljubile u dečka sa sličnim osobinama (koji isto tako nije u potpunosti emocionalno otvoren i dostupan). Pomalo Freudovski, ali nikad ne prerastamo svoju želju da osobu koja nas je odbacivala, pretvorimo u osobu punu ljubavi i prihvaćanja pa tu želju nesvjesno prenosimo na nove figure u našim životima. Tako se cura uvjerava da će zločestog tipa moći pretvoriti u dobrog i da će uživati u potpunosti njegovu ljubav i pažnju. No, ne ide to baš samo tako.

4. Sviđa im se novi imidž koji dobivaju kroz vezu sa zločestim dečkom

Ako cura izlazi sa zločestim dečkom, moguće da će je i društvo doživljavati kao pomalo zločestu, divlju i opasnu, jer kao što znamo: „s kim si – takav si“. Kad je cura sa zločestim dečkom, može se osloboditi nekih očekivanja i prepustiti se da radi neke totalno otkačene stvari koje se prije nije usudila. Uostalom, na mnogim serijama i filmovima, možemo vidjeti baš takve primjere u kojima dobra cura i loš dečko završavaju u vezi, a takvi se odnosi prikazuju romantiziranima i sexy, što je daleko od stvarne situacije.

5. U curama prorade pećinski instinkti

Cura čak ne mora biti niti traumatizirana nekim prošlim događanjima u svojem životu. Ne zaboravimo kako je ljudska povijest opterećena nasiljem, ratovima i sukobima, a za žene je bilo važno da pored sebe imaju snažnog muškarca, kako bi njoj i njezinoj djeci dao određenu vrstu zaštite. Iako cure traže dobre dečke, nekad racionalno razmišljanje bude nadjačano moći evolucijske privlačnosti i pećinskog instinkta. Na podsvjesnim razinama tražite nekoga tko će vas znati zaštititi, ali isto tako tko bi mogao osigurati dobar genetski materijal vašim budućim potomcima.

 

Razloga zašto su dobre cure privučene lošim momcima zasigurno ima još, ali sada ćemo pokušati dati odgovor zašto nije tako pametno dejtati lošeg dečka i upuštati se s njim u vezu.

1. Njegova agresija može biti usmjerena prema tebi

Ok, njemu nije problem povisiti ton i pokazati svoju agresivniju stranu, kako bi stao u tvoju obranu. No, što ako tu svoju količinu agresije u nekom momentu uperi prema tebi? Što ako ti poželiš nešto raditi što se njemu nikako ne svidi? Da, moglo bi se dogoditi da ti nešto zabranjuje čak i pod prijetnjom upotrebe sile.

2. Nemoj se zavaravati, ne možeš ga promijeniti

Misliš da ćeš ga pretvoriti u svog princa na bijelom konju. No, umjesto toga, mogla bi pasti s tog konja i opasno se ozlijediti. Ako je dečko poznat po lošem i agresivnom ponašanju, ti nisi ta koja može mijenjati njegove obrasce ponašanja.

3. Zbog njega ćeš se samo nepotrebno stresirati

Izlasci i veza sa zločestim dečkom mogu biti puni drame. Uhvatit ćeš se da čekaš njegovu poruku ili njegov poziv, jer ne znaš gdje je ni što radi. U međuvremenu ćeš se pitati jesi li mu privlačna i dalje ili te možda vara s kakvom drugom djevojkom. Sve to dovodi do prekomjerne količine stresa u našim životima, a stres pak može biti okidač za svakakve bolesti.

 

dobre djevojke i loši dečki zašto dobra cura završi s lošim dečkom loš dečko loš frajer loš frajer i dobra cura

Još vijesti