Uplakana djevojka s mobitelom u ruci

Kojoj od nas se to nije dogodilo barem jednom? Imate dečka i super vam je u vezi, a onda odjednom na društvenim mrežama nekako naletite na djevojku kojoj je lajkao objave i fotografije.

Kako je ona zgodna i privlačna – gotovo je, crv sumnje vas izjeda. Je li lajk samo lajk ili je ipak nešto više? Mašta li o njoj?

Prije nego totalno poludite od ljubomore, evo nekoliko stvari koje možete napraviti u takvoj situaciji.

1. Ostanite cool

Prije nego napravite ljubomornu scenu i dramu, pokušajte se „ohladiti“. Razmislite radite li možda i vi slično, a bez nekog posebnog razloga. Možda i on lajka tuđe fotke, jer se nada da će mu ljudi iz pristojnosti vratiti te lajkove dok bude sam nešto objavljivao. Ipak, pokušajte se pripremiti i razmisliti kako ćete porazgovarati sa svojim dečkom o ovom pitanju. Budite mirni i pametni u vezi toga.

2. Saznajte tko je ta cura

Pokušajte saznati koga prati na društvenim mrežama, provjerite druge cure koje joj komentiraju slike i provjerite čak i njihove profile, jer ćete potencijalno saznati nešto više o njoj. Kad je u pitanju ljubav i spašavanje veze, znamo da se svaka cura može pretvoriti u FBI istražitelja. Možda će vas neki tragovi odvesti do toga da saznate je li ona samo stara prijateljica, je li možda rođakinja ili je u pitanju bivša ljubav. 

3. Što ako nije stao samo na lajkovima, već ostavlja i komentare

Lajk bismo mogle još protumačiti kao nešto bezazleno. No, što ako on ostavlja i komentar, poput emotikona srca ili vatre? Nažalost, to bi moglo biti znak da je u pitanju ipak nešto više. Neprimjereno je ako je to njegova bivša ili bilo koja druga zgodna cura, ako pored sebe ima vas. Pa kako bi njemu bilo da pronađe vaše komentare ispod slika nekog drugog dečka. Među desetinama i stotinama lajkova jedan njegov ne znači ništa, no komentar je ipak nešto više. Ne ćemo se lagati, riječ je o otvorenom nabacivanju.

4. Što ako vaš dečko lajka slike slavnih?

Vrlo vjerojatno ste i vi lajkale sliku svog omiljenog glumca, pjevača ili sportaša. Znači li to da ćete prevariti svog dečka s njim? Ne, jer nemate ni priliku. Tako niti on. Može tisuću puta lajkati fotke Zendaye ili Kendall Jenner, no budimo realni – to ne predstavlja nikakvu opasnost za vašu vezu.

5. Otvoreno pričajte s njim

Ako ste ga uhvatile da lajka slike neke cure, recite mu smirenim tonom da ste slučajno otkrile kako lajka njezine objave. Pitajte ga zašto to radi. Nije zdravo šutjeti u vezi, ako vas nešto uzrujava pa ako vam smeta to što lajka tuđe fotke, možete ga zamoliti da to više ne radi. Vidite što ima za reći. Slušajte što vam instinkt govori i ima li njegov odgovor smisla.

6. Promatrajte njegovo ponašanje

Nakon što ste mu se požalili i nakon što ste popričali, popratite njegovo ponašanje na društvenim mrežama. Možda je on samo bio ljubazan i lajkao bez nekog posebnog razloga ili razmišljanja tuđe fotke. No, ako ste ga vi zamolili da to više ne radi i ako je uvažio tu vašu molbu, znači da mu je stvarno stalo do vas.

Nevjera u vezi Varate li svog dečka, a da toga niste ni svjesne? Donosimo konkretne primjere „mikro-varanja“ u vezi

7. Što ako on i dalje nastavlja raditi isto?

Ako ta cura nije slavna osoba, ako nije sestrična niti rođakinja, već je samo jedna od cura kojoj sve živo i dalje lajka i komentira, znači da mu baš i nije toliko stalo do vas niti onoga što vam smeta u vezi. Žao nam je što vam to moramo reći, ali možda vaša veza nije toliko stabilna i možda on traži negdje drugdje priliku.

8. Poradite na vlastitom samopouzdanju

Budite samouvjerene i sretne s onim što jeste kao osoba. Jednom kad se osjećate ugodno u svojoj koži, ne ćete dopuštati sitnicama da vas smetaju. Niste ludo ljubomorne niti posesivne, ako vam smetaju njegovi komentari ispod atraktivnih slika neke djevojke. Ako nema razloga da vaš dečko ne uvaži vašu molbu, možda je vrijeme da okrenete novu stranicu.

 

lajka slike drugih cura online varanje ljubomora veze

Još vijesti