Slika nije pronađena

Mala doza ljubomore u vezi je skroz ok; to znači da nam je stalo do druge osobe i da ju ne želimo izgubiti. Ali kako prepoznati prelazi li ljubomora granice 'prihvatljivog'?

Osobe koje su previše ljubomorne u vezama otežavaju život sebi i partneru – neprestana provjeravanja, sumnjičavost, analiziranje i kontrola mogu dovesti do kraja ljubavi. Ako se prepoznaješ u većini od sljedećih 7 znakova, vrijeme je da se zamisliš.

#Ne voliš da tvoj dečko razgovara s drugim djevojkama

Ako ste u vezi, to ne znači da više nikada ne smije progovoriti ni s jednom curom. Neke su frendice, neke poznanice, a neke školske kolegice – zar ne bi bilo čudno da ih više nikada ne pozdravi? Ako se uzrujavaš svaki put kad vidiš da priča s drugim djevojkama, vrijeme je da promijeniš način razmišljanja.

#Uvijek ti se čini da flertuje s drugim curama

Kada ga vidiš u razgovoru sa simpatičnom konobaricom, kolegicom iz razreda ili frendicom na tulumu, čini ti se da flertuje? Hej, imamo novost – ne mora svaki razgovor sa suprotnim spolom biti flertanje! Osim toga, malo flertanja nikoga nije ubilo; ako se smije s njom ne znači da ga i privlači.


#Ljutiš se ako ti odmah ne odgovori na poruku

Nije uredu ako te ignorira cijeli dan, ali ako ne dobiješ odgovor u roku od 5 minuta, nemaš se pravo ljutiti. I ti voliš pojesti večeru u miru, popiti kavu s frendicom ili obaviti neki školski zadatak. Možda je on upravo u takvoj situaciji – moraš poštovati njegovo vrijeme, a ne očekivati da bude robot koji ti iste sekunde tipka nazad.


#Pratiš svaki njegov 'pokret' na društvenim mrežama

Svi mi škicamo naše simpatije i dečke na društvenim mrežama, ali ako se to pretvori u opsesiju, nešto ne štima. Kada ga počneš 'pozivati na red' zbog 'sumnjivog' lajka ili komentara, znaj da si pretjerala.


#Želiš znati kako je proveo svaku minutu dana

Lijepo je partnera pitati kako je proveo dan, ali ako se to pretvori u 'policijsko ispitivanje', stvari ne štimaju. Ako želiš da ti prepričava svaku rečenicu svakog razgovora, a zatim ga 'tjeraš' da ponavlja priče kako bi utvrdila je li lagao, imaš problem koji pod hitno trebaš riješiti.

#Nikada mu ne vjeruješ

Iako ti nikada nije dao povoda da budeš nepovjerljiva, ti si jednostavno ne možeš pomoći; kada ti kaže da se išao naći s frendom, ne vjeruješ mu, a kada večer provede učeći, misliš da se susreo s drugom djevojkom? Bez povjerenja veza nema smisla.

#Kopaš mu po mobitelu

Ako imaš potrebu provjeravati njegove poruke i pozive, to je znak da si preljubomorna. Čak i u vezi svatko mora imati vlastitu privatnost; to ne znači da nešto krijete jedno od drugoga.

Izvor: Gurl.com
I.N.

ljubomora veze

Još vijesti