Slika nije pronađena
Ne kaže se uzalud `Tko se tuče taj se voli´ (ali naravno ne u doslovnom smislu). Svi se parovi svađaju i to je potpuno normalna stvar. Pogotovo kada su u pitanju bezazlene svađe do kojih dođe iz čista mira (na primjer: neka fora koju je tvoj dečko započeo i koja je, na kraju, otišla predaleko).

Ako ti i dečko ponekad prolazite kroz neke od ovih svađa, ne brini previše. Bitno je zapamtiti da ako do njih i dođe, nije potrebno trošiti živce jer one, na kraju krajeva, ne znače ništa. Ako se volite, svaka mala prepirka ne znači i kraj veze.

No koji su to najčešći `glupi´ razlozi zbog kojih završite na ratnoj nozi?


1. `Nisam bila živčana dok me nisi pitao´ razlog – Tvoj te dečko već treći put pita zašto si loše volje. Prvi put mu odgovaraš mirno (i na neki način ti je drago što te pita). Drugi put malo te već pomalo živcira - pa rekla si mu da ti nije ništa. Treći put postaneš `luda´ i vičeš da te prestane ispitivati jer ti nije ništa. Na što on odgovori - vidiš da si živčana.
Zapamti: Da te ne voli, ne bi ga zanimalo kakve si volje. Zato kada se nađete u ovakvoj situaciji sjeti se njegove namjere i `pregrizi jezik´.
2. Scenarij:
On: Di ćemo?
Ti: Ne znam, odluči ti.
On: Odluči ti, nikad nisi sretna s onim što odaberem.
Ti: Grrrrrr (zadavit ću te)!

Situacije u kojima ni jedno nije sigurno što želi, mogu biti frustrirajuće. Kako se ne biste posvađali (i ovaj put), odluku gdje ćete na kavu, ostavi `sreći´. Neka svatko napiše na papirić prijedloge za mjesta gdje biste mogli ići. Nakon toga izvlačite i ono mjesto koje izvučete - neka bude vaš odabir.


3. `Tko je to? Zašto cura koju ne znam lajka tvoju sliku od prije 3 godine? Sviđa ti se zar ne?´ razlog - Ovaj razlog se još naziva i bezrazložna ljubomora. Zapamti: Sljedeći put kada ili tebe ili njega razljuti ovakva stvar, zapitaj se: vjerujem li mu? Ako je odgovor da, onda je svađa potpuno nepotrebna.
4. `Ne igraš pošteno! Varaš´ razlog – Ako ste ikada igrali neku od društvenih igara u paru s dečkom, onda znate koliko kobno to može završiti. Sve je započelo u smijehu i zabavi, a završilo je tako da ti tvrdiš da ne igra fer, a on kako ti ne znaš gubiti.
Zapamti: Svađe ovog tipa nisu karakteristične samo za vezu (samo se prisjeti koliko si se puta posvađala s bratom ili sestrom oko istog ovog razloga) i definitivno nisu razlog za prekid. Zato ohladi(te).

5. Ako ti je stalo do mene onda ćeš....razlog - Ucjene ovog tipa su najgora stvar ikada. Ako to radiš – nemoj, a ako on to radi – reci koliko ti to smeta i ako te voli, neće to raditi (hmmm...što?).
6. Tko je u pravu razlog - Neka potpuno glupa rasprava koja završi prekidom. Ni ti ni on ne znate zašto ste se zapravo posvađali, ali jeste. Ti si počela pričati kako voliš novu pjesmu Taylor Swift, a završilo je da blokirate jedan drugoga na Whats Up-u.
Zapamti: Svađe ovog tipa, najčešće su znak nekog dubljeg problema. Možda biste mogli porazgovarati i vidjeti- gdje je problem.

7. Borba škakljanja koja je prevršila mjeru – Svađe koje krenu blagim zadirkivanjem, no završe tako da ti histerično plačeš i prijetiš mu smrću, dok te on škaklja do iznemoglosti.
Zapamti: Ako dođe do ove vrste svađe, pusti. Sljedeći put kada se on bude najmanje nadao, uzvrati istom mjerom. Osveta se servira hladna!
Jesu li vam poznati ovi razlozi? Koji su vaši savjeti, kako ih riješiti?


Foto: Shutterstock/ Giffy

S.T.R.

Cure vs. dečki: Koga više muči ljubomora? Da, da... istina je!

Slažeš li se? Solo cure nemaju ovih problema

Što ti sve prolazi glavom za vrijeme prvog seksa?

ljubav veze svađe ljubomora razlozi

Još vijesti