Par u šetnji

Povjerenje je ključ svake zdrave veze. Iako nije dobra ideja da vam bivše ljubavi i bivši dečki budu glavna tema razgovora u vašoj novoj vezi, također nije zdravo pretvarati se da prošlost ne postoji.

Nema smisla da tajite pred novim dečkom da ste imali prije njega neke druge ljubavi. Na kraju krajeva, ako on to ne može prihvatiti, onda ste možda s nekim totalno nezrelim i s nekim tko bi vas mogao povrijediti. Vaša sadašnja osobnost je sačinjena od svih prethodnih životnih izbora i iskustava pa razgovor o prošlosti nikoga ne bi trebao uzrujati.

Što učiniti ako vas vaš dečko pita o bivšem dečku i kako točno razgovarati o bivšim ljubavima, a da ne povrijedite osjećaje svog dečka? Saznajmo u nastavku. Ako se ovaj razgovor dobro odradi, vaša trenutna veza može biti samo još jača.

1. Pričekajte pravi trenutak

Ne biste trebali razgovarati o bivšem dečku na drugom ili trećem spoju. Odat ćete dojam kao da ga još uvijek niste preboljele. U početnim fazama veze niste ni dužne odgovoriti na pitanje o bivšim ljubavima, jer se još ne znate dobro s novim dečkom pa ni ne morate iznositi sve detalje. Malo je čudno ako netko tek dejta s vama i ako ga od svih mogućih tema i pitanja koje bi vam mogao postaviti, njega samo zanima pitanje o vašim bivšim ljubavima. Prvo se morate dobro upoznati sa sadašnjim dečkom, dati si vremena i procijeniti je li vaša veza uopće ozbiljna. Ako procijenite da jest i da je on dečko od povjerenja, onda možete s njim pričati o temama iz prošlosti. Zašto biste se pred nekime intimno otvarali, ako je on u vašem životu samo prolazan. 

2. Ne pokrećite temu, ako vas ne pita

Ako same pokrenete temu o bivšem dečku, vaš sadašnji dečko može pomisliti da još uvijek mislite o njemu. Kako bi vama bilo primjerice da provodite vrijeme sa svojim dečkom i da se on odjednom sjeti pričati o svojoj bivšoj. To bi i u vama pobudilo sumnju. Radije pričekajte da vas pita i nemojte paničariti kad čujete da ga interesiraju npr. razlozi prekida s bivšom ljubavi.

3. Razgovor o razlozima prekida

Uvijek postoji razlog zašto je veza propala. Ponekad je raskid obostran, a ponekad nije. Možda je došlo do varanja, možda je veza bila toksična ili ste shvatili da niste jedno za drugog. Pokušajte o bivšem govoriti bez vrijeđanja ili ružnih riječi. Nemojte govoriti loše o osobi s kojom ste nekad bili sretni i koja je jednom bila vaš izbor. Slobodno kažite razloge prekida i što vam se kod te osobe nije sviđalo, ali bez vrijeđanja. Ponekad loše riječi koje uperimo protiv drugih, govore ponajviše o nama samima. Ostanite dama.

4. Bez previše detalja ili bez prisjećanja bivšeg u običnim razgovorima

Ako ste mu rekle tko je bio vaš bivši dečko, par informacija gdje ste ga upoznali, koliko ste dugo bili zajedno i zašto ste prekinuli, neka ostane na tome. Ako vas u tijeku vaših običnih razgovora neka sitnica podsjeti na bivšeg, radije to zadržite za sebe. Ne morate vašeg sadašnjeg dečka opterećivati s informacijama koji je bio omiljeni desert vašeg bivšeg, gdje ste izlazili ili gdje ste se provodili na dejtovima. Anton Pavlovič Čehov je jednom rekao kako su sažetost i kratkoća sestra talenta. Držite se i vi toga, ne idite u detalje, kako se vaš sadašnji dečko ne bi osjećao neugodno dok mu otkrivate detalje iz prošle veze. Neke stvari trebaju jednostavno ostati u prošlosti i ne morate ih nikome prepričavati, jer se tiču samo vas i vašeg bivšeg dečka.

5. Pitajte dečka o njegovoj prošloj vezi

Ako je već krenuo razgovor o bivšima, slobodno prebacite lopticu i slobodno i vi pitate vašeg bivšeg dečka o njegovim prethodnim ljubavima. Budite pozorne kad vam bude prepričavao zašto je prekinuo s bivšom i što mu se nije sviđalo u njihovoj prethodnoj vezi. Možda ćete čuti zvona za uzbunu i vidjeti neke crvene zastavice. Npr. ako prizna da je prevario curu zato što se udebljala/smršavila ili ako časti curu ružnim imenima i pogrdnim nazivima, možda je vrijeme da porazmislite treba li vam takav netko u životu. Ako pak govori o svojoj bivšoj bez previše drame, ljutnje, emocija i nekako ravnodušno, znate da ju je prebolio.

par Pitanja koja možeš pitati dečka o njegovoj bivšoj vs. pitanja koja nikada ne bi trebala pitati o njoj

6. Pokažite mu da nemate osjećaja prema bivšem

Prošlost je iza vas i slobodno na kraju takvog razgovora o bivšim ljubavima naglasite svom dečku kako vam je on sada prioritet i kako je bivši „prošlo-svršeno vrijeme“. Baš kao što je i on vrlo vjerojatno naučio lekcije iz prošle veze, tako ste i vi. Uostalom, ako ste normalno popričali o bivšim ljubavima, to već pokazuje visoku količinu povjerenja između vas dvoje i emocionalnu zrelost.

Bivši dečko kako pričati s dečkom o bivšem

Još vijesti