Dopisivanje

Ideš se nekome javiti i ne znaš što napišeš? Sve je bolje od ovih poruka. Sada ti donosimo antipreporuke, poruke s kojima je najgore uletjeti nekome u DM. Toliko su bezveze i nekreativne da bi se moglo dogoditi i da ne dobiješ odgovor natrag.

Treba imati hrabrosti za javiti se nekome prvi, a mnogi čak ipak na kraju i odustanu od te namjere jer znaju što bi napisali, a da ne zvuči glupo. I tako se nikada ne jave i možda propuste priliku. Trebala bi se javiti osobi koja ti se svidjela ili s kojom se već nekoliko dana nisi čula, ali ne na jedan od ovih 8 načina. Ove su poruke loša ideje. Neke su toliko cringe da ti osoba možda na njih neće ni odgovoriti ili ćeš joj pasti u očima, a druge su toliko nekreativne i obične da se čini kao da je ta poruka poslana preko volje. Postoji toliko dobrih ideja kako započeti razgovor, a niti jedna od ovih nažalost nije u toj kategoriji. Nadamo se da ih ne šalješ!

1.Hej
Pozdrav je dobar način za započeti poruku, definitivno, ali ne bi trebao biti jedino što ćeš poslati. Samo „Hej“ neće nikoga animirati i razveseliti da ti ide što prije odgovoriti. Želiš pokrenuti razgovor, a ne ga odmah u startu ubiti. Iako se čini kao dobra ideja kada ne znaš što napisati, jer ovako prebacuješ lopticu drugoj osobi, zapravo u praksi i nije najbolja ideja. Svi očekuju još nešto nakon ovakve poruke.

2.Šta ima?
Svatko tko nema kreativnosti za smisliti bolju poruku od „što ima?“, bolje da poruku niti ne pošalje. Uvijek postoji bolja opcija od ove. „Šta ima“ je tako nekreativno i ne djeluje ni malo osobno. Pogotovo kada se osoba baš uvijek, iz dana u dan javlja i to uvijek s ovom porukom. Ovo samo pokazuje da je netko lijen i da mu su se ne da potruditi.

Dopisivanje Dopisuješ se s nekim i razgovor polako staje, a ti bi još pričala: 15 poruka koje tada možeš poslati

3.Pa gdje si ti?
Ova nam poruka nikada neće biti jasna. Nema smisla i zvuči kao nešto što će poslati neka sredovječna osoba. Osim ako se trebate naći i kasniš – tada je ova poruka opravdana. Nekako sumnjamo da ne postoji bolja opcija za poslati od ove.

4.Pošalji fotku
Bilo koja verzija poruke u kojoj nas netko traži da mu pošaljemo fotku je automatski pad interesa za tu osobu. Pogotovo ako je ovo prva poruka koju će poslati. Većinom oni koji žicaju fotku nemaju dobre namjere i zainteresirani su samo površno za tebe.

5.Emoji bez ikakvog konteksta
Nema nam dražeg nego kada netko otvori razgovor i samo nekim emojijem. Bez ikakvog konteksta i bez ikakvog teksta. Što je točno pisac htio reći ovime? Osim ako je neki emoji koji je dio neke vaše interne šale, tada je opravdano, ali inače, ovo nema smisla i pokazuje da se osoba ni malo nije potrudila. Čak je i samo „hej“ naprednije od emojija.

6.Znam da se ne poznajemo, ali…
Kada nam se netko po prvi put javi i poruka počinje ovim riječima, zamrači nam se pred očima. Nekada može ovakva poruka otići u dobrom smjeru, ali većinom se to ipak ne dogodi.

Čekanje poruke Razlozi zbog kojih ti ne odgovara na poruku – neće ti se svi svidjeti jer si za neke možda i sama kriva

7.Neki loši flert upad
Upadi koji su zastarjeli, korišteni već milijun puta, cringe i jednostavno loši su veliko ne. Mogu biti smiješni, ali ako ih netko koristi ozbiljno kao dio tehnike zavođenja…vjerojatno neće dobiti odgovor natrag. I ne bi niti trebao dobiti odgovor natrag.

8.Zašto mi ne odgovaraš?
Nakon već par poruka na koje nisi odgovorila za nekoliko dana stiže i ovakva poruka. Šanse da će onaj tko pošalje ovakvu poruku dobiti odgovor - vrlo su male, a ako ga i dobije, neće biti ništa čemu se nada.

poruke slanje poruke započinjanje razgovora najgore poruke za poslati poruke na koje neće odgovoriti nekreativne poruke poruke izbjegavati ubiju razgovor

Još vijesti