Cura i dečko

Mi si cure volimo komplicirati život gdje god to možemo. Ne znamo zašto to radimo, ali sigurno ćeš se i ti pronaći u ovom članku! Kompliciramo si sve pa tako i veze i dejtanje.

Veze i dejtanje mogu biti komplicirani, ali nekada su zapravo stvari vrlo jednostavne, a kompliciranima ih činimo mi sami jer radimo probleme iz ničega i gdje ih nema. Kada sve ide glatko, čini nam se da nešto ne štima. Kada pak ne ide glatko, opet smo zabrinuti. Veze ne bi trebale biti toliko komplicirane. Najviše problema zapravo dolazi iz overthinkanja. Umjesto da nešto samo kažemo ili napravimo, danima o tome razmišljamo, važemo i na kraju se čini kao da se radi o velikom problemu i nečemu teškom, iako nije ni malo. Ovih si 9 stvari svi trebamo prestati komplicirati kada smo u vezi.

1.Ne kažemo otvoreno kakvu vezu želimo i što od veze želimo
Vjerojatno znaš točno što želiš u vezi, ali zato što to ne kažeš otvoreno dečku s kojim se viđaš, možeš završiti i u vezi kakvoj ne želiš biti i s dečkom koji nije za tebe. Ne traže svi iste veze i zato je bitno o tome otvoreno pričati. Inače ćeš ti imati svoja očekivanja, on svoja i netko će uvijek biti nezadovoljan. Kada otvoreno pričate o tome, znate na čemu ste i je li to veza u kakvoj želiš biti. Bolje je biti i sam nego u vezi koja nije ono što želiš.

2.Donosimo pretpostavke umjesto da otvoreno komuniciramo
Kada dečko nešto kaže ili napravi, mi to interpretiramo na svoj način. U puno slučajeva, pretpostavka koju donesemo nije točna. Samo što mi to ne znamo jer naravno, nismo otvoreno popričali s dečkom već smo samo donijeli svoje pretpostavke. Umjesto da pretpostavljaš, otvoreno popričaj s njim o onome što te muči.

Zaljubljeni par Ciljevi u vezi koje si ti i dečko morate postaviti: 10 ciljeva koji su dobri za baš svaku vezu

3.Mislimo da se nikad ne smijemo svađati pa pristajemo i na stvari na koje inače ne bi
Izbjegavamo svađe pa pristajemo na ono na što inače ne bi ili šutimo o nečemu što nas muči. Svađe su normalna stvar u vezi. Problemi se događaju i na ovaj se način rješavaju. Kada samo šutimo i trpimo zapravo si kompliciramo život bezveze. Ako neki problem ne možete riješiti, onda možda niste jedno za drugo.

4.Zbog iskrivljene slike o sebi i svom izgledu stalno budemo u strahu da mu se ipak ne sviđamo
Mislimo da smo ružnije, gluplje i manje zanimljive nego što stvarno jesmo! Imamo lošu sliku o sebi i onda se cijelo vrijeme bojimo da će i dečko s kojim smo u vezi uskoro to shvatiti. Tako se bojimo da će nas prevariti, ostaviti ili zamijeniti za neku bolju. To su samo strahovi u tvojoj glavi koji nastaju zbog niskog samopouzdanja – nešto s čim puno cura ima problema.

5.Očekujemo da nam dečko čita misli
Neke stvari ne govorimo na glas jer očekujemo da nam dečko pročita misli i napravi nešto točno onako kako smo mi to zamislile. Bilo bi sto puta jednostavnije da otvoreno kažeš što želiš umjesto da čekaš da on shvati tvoje hintove.

6.Požurujemo vezu
Iako bi ti možda htjela da ti veza bude ozbiljnija i da idete što prije na sljedeći korak, to su stvari koje se ne požuruju i koje se moraju dogoditi prirodnim tokom. Požurivanje će samo stvoriti probleme. Pusti da veza ide polako i uživaj u njoj, umjesto da brineš oko sljedećeg koraka.

Samopouzdana cura Navike zbog kojih ostaješ solo: 5 stvari koje mi cure volimo raditi, a koje odbijaju dečke

7.Radimo drame oko „volim te“
Radimo i preveliku dramu oko „volim te“. Od toga tko bi to treba prvi reći i nakon koliko vremena pa sve do toga koliko često bi ti to dečko trebao govoriti. Iz toga pokušavamo iščitati signale i poruke koliko mu je stalo, a činjenica je da je svaka osoba drugačija – netko će ovo reći prije, netko kasnije, netko će ti stalno govoriti da te voli, a netko neće, ali će ti to pokazivati svojim gestama…

8.Uspoređujemo svoju vezu s tuđim vezama
Svaka je veza drugačija i uspoređivanje s tuđim vezama ili prijašnjim vezama nema smisla i stavljaš i na vezu i na dečka neka nemoguća očekivanja. U redu je da tvoja veza izgleda drugačije od veze tvoje frendice.

9.Očekujemo da će veza uvijek izgledati kao na početku
Na početku je sve uvijek savršeno, divno, krasno, a kako vrijeme prolazi, stvari se malo promijene. Faza medenog mjeseca je divna, ali neće trajati zauvijek. To je normalno. Nemoj očekivati da će u vezi sve uvijek biti kao na početku. Ako se stvari malo promijene, to nije nužno loše.

veza očekivanja od veze kompliciramo vezu cure u vezi problemi iz ničega bespotrebni problemi u vezi problemi koji nisu problemi

Još vijesti