Zaljubljeni par

Iako možda zvuči glupo pisati ciljeve za vezu, ne morate doslovno uzeti papir i olovku i popisivati ciljeve, već se možete samo kroz razgovor dogovoriti da ćete paziti na ove stvari i pokušati ih ostvariti.

Sitnice su uvijek te koje će ojačati ili oslabjeti vezu. Puno malih sitnica i nakupljanje sitnih problema mogu rezultirati eksplozijom. Dogovoriti se oko nekih ciljeva (ili pravila – kako ih god želite zvati) u vezi uopće nije loša ideja i to vam samo može pomoći da vam veza na kraju bude uspješnija i da budete oboje sretni i zadovoljni – bez ikakvih zamjeranja, pasivno-agresivnih ispada i slično. Možda ćete na početku jedno drugo morati podsjećati na dogovor i sve što ste dogovorili kao vaše ciljeve, ali s vremenom će vam oni postati navika, jedna dobra navika za vas kao par. Izdvajamo ti 10 ciljeva za vezu koji bi sigurno bili dobri i za vas! Ubacite ih nekoliko u vezu i gledajte kako će vas to poboljšati kao par.

1.Jednom mjesečno ćete ići na neki poseban dejt
Nije loše staviti si kao cilj da ćete jednom mjesečno isprobati nešto novo kao par ili da ćete ići na neki romantičniji ili kreativniji dejt. To će vam pomoći da vam veza ne padne u rutinu. Iako se nekada čini preteško osmisliti dejt kakav još niste imali, kao inspiracija vam uvijek može poslužiti i godišnje doba – svako nudi neke nove tematske mogućnosti.

2.Kada se vidite, na barem dio vremena ćete maknuti mobitele
Ako imate dva sata vremena za provesti zajedno, barem pola tog vremena provedite s mobitelima u torbi/u džepu. Ako možete izdržati i cijelo druženje – još bolje. Bez mobitela ćete lakše staviti fokus jedno na drugo i stvarno slušati što onaj drugi govori – a ne skrolati mobom i govoriti „aha aha“ i poslije nemaš pojma što ti je osoba rekla. Ne treba vam mob tih nekoliko sati.

Ljubavni par Ništa ne ide na silu: 12 znakova da forsiraš vezu koja jednostavno nije za tebe

3.Pričajte o tome gdje želite da vam veza bude za godinu dana – i to vam neka postane cilj
Jedan od ciljeva vam može biti i podignuti vezu na novu razinu, a što će to biti za vas, ovisi od para do para i o tome koliko ste već dugo zajedno. To može biti cilj da ćete u sljedećih godinu dana upoznati prijatelje jedno od drugog i otići u zajednički izlazak ili da ćete sljedeće ljeto otići zajedno, sami, na nekoliko dana na more.

4.Popravit ćete komunikaciju
U većini veza komunikacija nije bajna i uvijek se može dodatno popraviti. Koliko puta nastane problem ili se netko naljuti i to samo zato što je došlo do problema u komunikaciji? Upravo su nedostatak komunikacije i loša komunikacija zaslužni za dobar dio problema i zato je jako korisno da vam ovo postane cilj. Dogovorite se primjerice da ćete jasno i glasno jedno drugome reći kada vam nešto smeta ili kada vas nešto brine.

5.Jedan dan tjedno ćete imati svatko za druženje sa svojom ekipom
Iako ste zajedno, nije baš zdravo da svaki slobodan trenutak provodite zajedno. Tebi i dalje trebaju tvoja ženska druženja, a njemu njegova muška. Da, nekada se družite zajedno s tvojom ili njegovom ekipom, ali dogovorite i da jednom tjedno svatko ide sam sa svojim ljudima. Malo odvojenosti vas može samo dodatno zbližiti.

6.Pronaći ćete zajednički hobi
Jedan od ciljeva koji si možete postaviti je i da pronađete zajednički hobi. Neki parovi imaju identične interese i već imaju zajednički hobi, ali ako ga vi nemate, neka vam to bude zadatak. Neka aktivnost koju ćete moći raditi zajedno kada se družite. To primjerice može biti da zajedno igrate neku igricu, da slažete puzzle, vozite bicikle ili istražujete skrivene kutke grada u kojem živite.

7.Bitne razgovore nećete voditi preko poruka
U svakoj bi vezi trebao postojati i ovaj cilj. Što više smanjiti vođenje bitnih razgovora preko moba i voditi ih više uživo. Iako je preko moba lakše i imamo više hrabrosti, isto tako poruka bude krivo protumačena i eto problema. Uživo su uvijek veće šanse da će taj razgovor završiti dobro.

8.Uvijek ćete održati riječ kada nešto obećate
Ako nešto ne planiraš ispuniti, nemoj to onda niti obećavati. Obećanja se daju olako i onda bude razočaranih i zamjeranja kada se ne ispune. Postanite svjesniji po pitanju toga što obećavate i kada nešto obećate – potrudite se to i ispuniti. Tako se gradi i povjerenje.

Cura i dečko Kako osvojiti simpatije dečkovih roditelja: Uz ovih 8 savjeta nema šanse da te odmah ne zavole

9.Stavljat ćete jedno drugo na prvo mjesto
Ili na drugo mjesto! Kako se god dogovorite i kakva god da je vaša veza, jer nisu sve iste i to je skroz okej. Neka vam postane cilj da počnete više misliti o osjećajima druge osobe i kako bi se ti osjećala da si na njihovom mjestu. Odmah ćeš se početi ponašati drugačije i obzirnije te stavljati jedno drugo više na prvo mjesto.

10.Kada se pojavi problem – pričat ćete dok ga ne riješite
Probleme je najlakše pogurati ispod tepiha i nadati se da neće više izaći. Spoiler: hoće. I onda će biti još veći i problematičniji. Kada se pojavi neki problem, pričajte otvoreno i iskreno dok ne dođete do rješenja ili kompromisa.

veza ljubav ciljevi u vezi dobro za vezu poboljšati vezu popraviti vezu

Još vijesti