cura i dečko

S vremenom se dogodi da veza prestane biti onako romantična i predivna kakva je bila kada ste tek krenuli hodati. Nekada je to znak za zabrinuti se, ali ne uvijek. Prije nego digneš paniku, pokušaj vratiti vezu na ono početno stanje s ovim savjetima.

Kod nekih će se ovo dogoditi nakon par godina veze, a kod nekih možda već i nakon pola godine veze. Niti jedno nije posebno problematično i još se uvijek stvar može spasiti. Neke veze počnu jako brzo i eksplozivno i onda kada se strasti smire, to postane čudno i zabrinjavajuće, ali to je normalno. S druge strane, neke veze idu polako i sporo, ali i njima se s vremenom može dogoditi da se plamen koji vas je držao počne jenjavati. U oba slučaja postoje neke stvari koje možeš napraviti kako bi spasila vezu.

1.Treba vam nešto skroz novo u vezi
Neko novo iskustvo! Toliko ste već zajedno, znate sve jedno o drugom, uvijek idete na ista mjesta, dejtovi vam izgledaju isto…možda je vrijeme za dodati nešto novo i drugačije da malo začini vašu vezu. Otiđite negdje gdje niste bili, započnite zajedno neki novi hobi, pitaj ga nešto što nikad nisi, napravite nešto što nikad niste…bilo što će biti dobro. Samo da vam uzdrma svakodnevicu.

cura i dečko Savjeti za veze koje bi svatko trebao naučiti do 20. rođendana

2.Dogovorite se da obavezno jednom tjedno imate dejt
Nakon nekog vremena zajedno parovi prestanu ići na dejtove. Stalno ste kod nekoga doma i ne izlazite i ne spremate se jedno za drugo. Jednom tjedno se dogovorite da negdje idete na dejt. Jedan tjedan neka smisli on, drugi tjedan ti!

3.Sjeti se reći hvala kada on napravi nešto za tebe
Male stvari su nekada veće nego što misliš. Kada napravi nešto za tebe ili ti kaže nešto lijepo, sjeti se reći hvala. To će pomoći i tvom dečku da se osjeća bitno i dati do znanja da ga vidiš i cijeniš. Nisi prva koja je svog partnera počela uzimati zdravo za gotovo nakon nekog vremena. Ali to možeš promijeniti već danas!

4.Počnite se više čuti i javljati jedno drugom što radite i kako se osjećate
Možda se osjećate i kao da jedno drugo zanemarujete. Dobar način da to promijenite je da se počnete češće čuti. Sjetite se kako ste se na početku dopisivali non stop. Ne morate baš biti uz mob cijeli dan, ali par puta tijekom dana čekirajte jedno drugo kako je, što radi, da si falite...

5.Pokaži mu da se sjećaš neke sitnice koju ti je prije spomenuo
Ovakvim gestama koje su male dajemo ljudima jako puno do znanja. Kada se netko sjeća neke sitnice koju si rekla prije pola godine osjećat ćeš se sretno i bit će ti jako drago. Svojevrsna potvrda da ti je i dalje itekako stalo i da slušaš sve što ti kaže.

6.Prestani spominjati probleme od prije
Jedan od razloga zbog kojeg može doći do problema je da netko od vas ne može prijeći preko nečega što se dogodilo i to stalno spominje. Ovo može itekako uništiti vezu. Ako želiš da ostanete zajedno, morat ćeš to oprostiti i zaboraviti. Stalno vraćanje na neki problem od prije neće napraviti ništa dobro za vašu vezu. Ako ne možeš prijeći preko toga, možda ti to govori da je vrijeme za reći zbogom.

7.Zagrli ga ili poljubi kada to ne očekuje
Male geste nježnosti su uvijek dobra ideja. Poljubac ili zagrljaj kada to ne očekuje će sigurno iznenaditi osobu na ugodan način. Takve male sitnice mogu probuditi uspavane osjećaje, a nekada i druga osoba samo želi vidjeti neki znak da ti je i dalje stalo.

Slika nije pronađena Kako treba izgledati savršena veza? Ne prihvaćaj ništa manje od ovoga

8.Nasmijavaj ga
Nikada se nemoj zaboraviti smijati s dečkom. Nemoj se bojati izvaliti nešto glupo ili mu ispričati nešto smiješno što ti se dogodilo. Što više smijeha u vašoj vezi, to bolje.

9.Pričaj s njim i pitaj ga što ga muči
Ako vidiš da ga nešto tišti i da je loše raspoložen nemaš druge nego otvoreno pričati i pitati što ga muči. Stvarno slušaj, čak iako ne treba savjet, samo slušaj i budi tu za njega. Svi imaju neka loša razdoblja kada su 'down' i kada se otresaju zbog toga na sve ljude oko sebe. Da od toga ne nastane veći problem, najbolje je otvoreno pričati.

veza problemi u vezi ljubav nije kao prije izgubljena romantika veza nije sretna

Još vijesti