cura i dečko

S 20 se godina već smatraš odraslom osobom i trebala bi se tako početi i ponašati, kako općenito u životu, tako i u svojim vezama. Djetinjasta ponašanja poput ljubomornih ispada i durenja zbog sitnica trebaš ostaviti iza sebe.

Ako želiš biti u pravoj ozbiljnoj vezi onda se tako moraš i ponašati. Ne možeš biti djetinjasta i očekivati da će ti veza biti dugotrajna i ona prava. Iako su dečki obično ti koji su manje zreli od cura i ponašaju se kao da imaju 10 godina, to ne znači da i ti svojim ponašanjem trebaš doliti ulje na vatru. Zašto ti ne bi bila primjer dečku za to kako se treba ponašati u ozbiljnoj vezi? Kada vidi da vašu vezu doživljavaš ozbiljno i to pokazuješ i svojim ponašanjima, i on bi ju mogao početi gledati ozbiljnije.

1.Kada dođe do problema, sjedni i pričaj s dečkom
Ne preko poruke ili ignorirati problem. Jer ako ćeš ga ignorirati, on će se kasnije opet pojaviti, samo će biti još gori. Sjednite i pričajte. Otvoreno. Dok ne dođete do kompromisa ili rješenja. Otvorena komunikacija je najbitnija za uspješnu vezu.

2.Nemoj se igrati toplo-hladno
Na početku veze i upoznavanja nemoj igrati nikakve igrice jer to te neće nigdje dovesti. Ako ti se sviđa, reci mu to. Neće zbog toga izgubiti zanimanje nego će ga oduševiti tvoja hrabrost.

3.Jasno daj do znanja kakvu vezu želiš – i ne pristaj na ništa drugo
Želiš ozbiljnu vezu? Onda nemoj pristati na casual odnos. Nemoj očekivati da će on promijeniti mišljenje. Ako ne želi vezu kakvu želiš i ti, to nije dečko za tebe. Tako jednostavno i uštedjet ćeš si puno suza.

4.Nemoj čekati satima da odgovoriš na poruku
Ovu djetinjastu naviku ostavi iza sebe. On tebi nije odgovorio pola sata, pa ti njemu sada nećeš sat vremena? Nemoj to raditi. Jedino što se ovako može dogoditi je da mu šalješ signal kako nisi toliko zainteresirana.

5.Javi se prva
Nemoj čekati kraj mobitela cijeli dan da ti se javi, pošalji ti njemu poruku. Neće biti kraj svijeta.

6.Okej je zatražiti savjet od mame ili frendica
Od bilo koga kome vjeruješ! Nekada će ti dobro doći još jedno mišljenje kada se pronađeš u situaciji gdje ne možeš odlučiti što napraviti. Nije sramota tražiti savjet, o čemu god da se radilo.

7.Nemoj požurivati stvari
Još niste definirali vezu? Još te nije upoznao sa svojim prijateljima? Iako se to po tvom mišljenju već trebalo dogoditi, ne mora značiti da i on razmišlja isto tako. Nemoj požurivati stvari, pogotovo ako je između vas sve super, ima vremena za sve velike korake.

8.Ne pristaj na seks ako nisi spremna – čak i ako to znači da ćeš ga izgubiti
Neka ode, on će biti na gubitku jer će ostati bez cure kojoj je stalo. Nikada nemoj pristajati na ništa na što nisi spremna, svejedno bio to seks ili prvi poljubac. Onaj tko te ne želi čekati nije niti vrijedan tako super cure.

9.Kada ti netko slomi srce, isplači se
Budi tužna, plači i jedi tonu čokolade. Nemoj se praviti da je sve dobro i da ti nije ništa.

10.Daj dečku priliku da ti objasni zašto je nešto napravio ili rekao
Prije nego što poludiš i naljutiš se na njega, daj mu priliku da se objasni. U puno ovakvih situacija će ispasti samo da je došlo do nerazumijevanja i da ste mislili različite stvari.

11.Nauči reći 'ne'
Bilo da se radi o tome da ti se ne da danas ići vidjeti se s njim jer si umorna i želiš vrijeme za sebe ili ne želiš gledati film koji je predložio jer ti izgleda preeeedosadno. Reci ne. Nemoj pristajati na nešto što ne želiš samo zato da bi mu se više svidjela. Ili će te voljeti takvu kakvu jesi ili neće.

12.Ne moraš objavljivati svoju vezu na društvenim mrežama kako bi ona bila stvarna
Uspjeh i sreća nečije veze se ne mjeri brojem selfija na Instagramu ili brojem srčeka u komentaru. Zapravo, ispada da su najbolje veze one koje se ne moraju stalno dokazivati i pokazivati na društvenim mrežama koliko su dobre.

13.Nije sramota biti na dejting aplikaciji
Pa što ako si na Tinderu? Nisi zato jadna ili očajna! Većina danas na taj način traži partnera.

14.Nije sramota ne imati puno ljubavnog iskustva
Nema smisla lagati o tome u koliko si veza bila, koliko si ljudi poljubila ili s koliko si išla do kraja. Nitko te neće osuđivati ako nemaš iskustva, dapače, to može biti privlačno.

15.Nemoj se čvrsto držati svog tipa dečki
Ti si si možda zamislila da je tvoj tip dečka netko tko izgleda kao Jacob Elordi ili netko tko je sportaš, ali nemoj zato odmah otpisati druge dečke. Daj priliku, mogu te iznenaditi.

ozbiljna veza veza ljubavne lekcije kako izgleda ozbiljna veza cura i dečko spremna za vezu