Par

Nekada se čini kao da su dečki stvarno došli s nekog drugog planeta pa nas ne razumiju i rade stvari na neki svoj čudan način. Između spolova postoje razlike u načinu na koji komuniciramo i to može u vezi dovesti do problema.

Svađe u vezi često nastaju zbog nerazumijevanja i razlika u komunikacijskom stilu tebe i dečka. Nekada je ta razlika tu zbog godina, zrelosti, a nekada je krivac jednostavno to da ste različitih spolova i da imate drugačiji način komunikacije. Cure vole stvari raditi na svoj način, a dečki na svoj. Mi ne razumijemo njih, oni ne razumiju nas i problem ili svađa se stvore samo tako. Ovih 8 razlika u komunikaciji postoje između muškog i ženskog spola – i upravo će one biti najčešći uzrok problema i svađa u vezi. Možda će ti sada kada ih vidiš to pomoći da bolje razumiješ dečka i njegove reakcije, kao i on tvoje.

1.Dečki će pitati, a cure će pretpostavljati
Dečki kada nešto nisu sigurni ili nešto žele – oni će to otvoreno i pitati, a cure neće. One će ili čekati da dečko reagira i napravi to što smo si mi zamislile u glavi da bi tada trebao napraviti ili ćemo donositi zaključke na temelju pretpostavki i praviti se da je to 100% sigurno točno. Dečki očekuju da pitamo što nas zanima ili da kažemo otvoreno što želimo, a mi to ne radimo. Ukratko očekujemo da će nam oni čitati misli.

2.Cure pridaju veću pozornost detaljima
Vide detalje, pamte detalje, hvataju se za detalje u njegovoj priči, a dečki na njih jedva obraćaju pozornost. I nekada se ljutimo na njih jer nisu nešto zapamtili što smo im rekle, ali činjenica je da oni detaljima ne pridaju jednaku pozornost i neće ih toliko doživjeti.

Zaljubljeni par Kako spriječiti da se dečki igraju tvojim osjećajima: 9 načina na koje ćeš izbjeći da te brutalno povrijedi

3.Cure vide veću sliku, a dečki ne gledaju tako daleko
Cure u jednom pogledu zahvate sve, a dečki stvari rascjepkaju na manje dijelove. Cure će spajati različite stvari iz prošlost, sadašnjosti, budućnosti, a dečki su tu sada i ne doživljavaju toliko što je bilo ili što će biti. I zbog toga može doći do problema i nerazumijevanja jedno drugoga.

4.Cure vole puno pričati, a dečki sve kažu u što manje riječi
Možda misliš da mu nisi zanimljiva ili da nije zainteresiran, ali činjenica je da mi djevojke više pričamo. Dečki nisu toliko jaki na riječima i zbog toga se nekada mogu u našoj glavi činiti kao da im nije stalo, ali to nije stvarno slučaj.

5.Cure vole da im se potvrđuje koliko mu je stalo, a dečki ne vide smisao toga
Cure bi htjele čuti koliko ih dečko voli, koliko mu fale…žele tu potvrdu da znaju da mu je stalo. Dečki pak ne vide smisao toga i ako ti je već rekao da te voli, ne kuži zašto želiš i danas i sutra i preksutra potvrdu toga. Ne padne mu napamet da ti iz čistog mira može nekada poslati neku slatku porukicu.

6.Cure lakše pokazuju emocije nego dečki
Društvo je kroz odrastanje naučilo dečke da ne smiju pokazivati toliko osjećaje, a cure da trebaju. I eto problema! Nekada dečki zbog toga nisu navikli pokazivati toliko emocije i kada uđu u vezu treba im vremena da se tome prilagode i da im to postane navika. To što ne pokazuje emocije toliko koliko ti misliš da bi trebao, ne znači da mu nije stalo i da te ne voli.

zagrljeni par KVIZ: Je li dečko koji ti se sviđa materijal za ozbiljnu vezu?

7.Cure misle da ih dečki ne slušaju, a njima je teško pohvatati sve informacije koje im daješ
Curama kao da mozak radi sto na sat. Pričamo i pričamo, a dečkima je nekada onda teško pohvatati sve te informacije koje si mu rekla i zbog toga možeš pomisliti da te ne sluša – jer nije zapamtio što si mu rekla. Realnost je samo da se izgubio u moru svih informacija koje si mu rekla.

8.Na različite načine shvaćamo riječi poput „spoja“ ili „prevare“
Izgleda da spolovi i na različite načine shvaćaju značenje određenih riječi. To se čak razlikuje i od osobe do osobe! Na početku bilo kakvog odnosa je najbolje utvrditi „pravila“. Otvoreno popričati o tome što ste vi sada, što je za vas prevara...

veza ljubav razumijevanje između spolova cure vs. dečki nerazumijevanje Komunikacija problemi u komunikaciji u vezi razlozi za svađe u vezi problemi u vezi

Još vijesti