Muška cvjetna košulja

Možda ste čule za izraz „soft boy“, ali vam nije bilo jasno previše što bi taj izraz trebao značiti i kakve točno karakteristike ima takav dečko.

„Soft boy“ je dečko koji je populariziran na TikToku, a mogli bismo ga opisati kao muškarca koji pokazuje neke nježnije osobine, a koje se stereotipno povezuju sa ženskima: od toga kako se odijeva pa do toga kako se ponaša. On je nježan, sentimentalan i sav nekako slatkast, ma kao kakav princ.

Dečka kojeg u žargonu nazivamo „sirovinom“, možemo prepoznati na prvu. No, s ovim je drugačije, on se čini emocionalno zreo, par levela iznad prosjeka, a zapravo bismo se mogle razočarati kad shvatimo što se krije iza onog savršenog prvog dojma i nježne fasade.

Prođimo kroz sve karakteristike kako bismo mogle prepoznati sve one „soft boyse“, koji nam se pojavljuju u životima.

1. Prvo mislite da ste upoznale pravog džentlmena

On nema nikakve vulgarne ulete, bilo da ste ga srele uživo ili bilo da vam se javio preko društvenih mreža. On će se u početku prema vama odnositi s puno poštovanja i uvažavanja. Vrlo vjerojatno će vam donijeti cvijeće na prvi spoj ili iznenaditi nekom drugom romantičnom gestom.

2. Ok, imate posla s intelektualcem

Kako vam se svidio već na prvu, ubrzo ste shvatile da imate posla s intelektualcem. On voli filozofiju, književnost, poeziju, razumije se u glazbu i film, a za svaku priliku kao asa iz rukava vuče nekakav pametan citat. Uglavnom, pored njega biste se mogle osjećati čak pomalo i bedasto, jer se on baš razmeće svojom intelektualnošću i načitanošću.

3. Shvatile ste da ima baš specifičan stil odijevanja

Možda su ga i zbog njegovog stila oblačenja nazvali „soft-boy“. Naime, njegov je stil odijevanja pomalo štreberski. On voli džempere, ali brendirane. Što ste tiče majica, one su uglavnom neutralne boje ili u nekim zemljanim tonovima, gore voli prebaciti neku košulju s uzorkom, a nisu mu strani niti cvjetni dezeni. 

 

@somotayo10 Cc: @vvictornguyen #Taskmasterpiece #Coming2America #OurHouse2021 #fashion #aesthetic #softboy #foryou ♬ original sound - Jo

 

4. On je drugačiji od drugih

S njim ćete posjećivati kazališta, muzeje i izložbe. Vrlo vjerojatno voli indie glazbu, dok u širokom luku izbjegava hip-hop ili rap. On općenito ima neke kreativne hobije poput fotografije, glazbe ili neke druge vrste umjetnosti. I samoga bismo ga mogli opisati kao neku vrstu umjetnika, neshvaćenog u svijetu.

5. Ne voli crni humor

Ako obožavate crni humor, vi jednostavno niste za njega. Nemojte mu poslati bilo kakav takav meme, jer će vam očitati bukvicu o karmi, o tome kako se nije lijepo zezati s nečime, što bi tisuće drugih ljudi moglo povrijediti. Da, on je pomalo cijepljen od smisla za humor.

 

 

6. Zastupa određene ideje

Govori vam da u potpunosti podržava feminizam, no zbog toga što podržava ravnopravnost spolova, potajno očekuje i pljesak. Više bismo rekli da koristi feminizam kao način da pridobije žensku pažnju, nego da u to stvarno vjeruje. On voli čitati i pisati o socijalnoj pravdi, vrlo vjerojatno podržava veganstvo ili vegetarijanstvo, ali također nismo sigurni koliko u sve to uistinu vjeruje, a koliko mu je više stalo do toga da zastupa nešto čime će se isticati i biti bolji od drugih. 

7. Bombardirat će vas ljubavlju

I dok ste nekad ljude na dečke zato što se srame pokazati vlastita osjećanja, soft boy nema s tim problema. On ne samo da vam izražava emocije, on vas bombardira svojom ljubavlju. On će vam posvetiti neke pjesme na društvenim mrežama, ostavljati znakovite citate na storyjima, reći će vašim frendovima što osjeća prema vama. Reći će vrlo brzo da je do ušiju zaljubljen u vas i da vas voli, tako da biste se mogle osjećati pomalo krivima, ako prema njemu ne gajite iste osjećaje. Ne, njemu nije problem niti zaplakati pred vama

8. Obećava vam da vas neće povrijediti kao bivši

Kad mu ispričate što je bivši napravio i zašto je postao bivši, on će vam dati svečano obećanje kako od njega takvo nešto nikad ne biste mogle doživjeti. Obasipat će vas komplimentima i učiniti sve da vas uvjeri kako je najbolji, ali vas neće propustiti podsjetiti koliko ga to čini superiornim u odnosu na ostale. No, je li on stvarno toliko dobar dečko, ako vas stalno mora podsjećati na to koliko je dobar. Moguće je samo da pati od kompleksa superiornosti

9. Ističe kako vi niste kao sve druge djevojke

Svi se mi želimo osjećati posebnima, a nekada je i to lijepo čuti, da se po nečemu razlikujemo i da smo bolje od svih drugih.

10. Poprilično se koncentrira na sebe

Kako je vrlo emotivan i kako mu se teško nositi s njegovim životnim problemima, većina vaših razgovora bit će fokusirana na njegove osjećaje. Vidjet ćete da ne želi preuzeti odgovornost ni za što, čak i kad negdje zezne i kad bi se trebao ispričati zato što je nešto obećao, a to nije ispunio, on to neće učiniti. Ipak je on u svojoj glavi najbolji od svih muškaraca, a zato što je tako savršen, jednostavno nema dužnosti tražiti oprost. 

11. Na kraju uopće ne ćete znati jeste li ili niste skupa u vezi

Ok, zbližili ste se, ali zbog trenutačne njegove faze ili osobne drame kroz koju prolazi, on nije kadar definirati vaš odnos. Prijateljice vas pitaju jeste li vi u vezi ili niste, a vi zapravo ne znate što biste odgovorile. On vas naime želi zadržati u svojem životu, ali nije spreman u potpunosti postati dio vašeg života pa imate osjećaj kao da imate dečka samo kada on to želi i kada njemu to odgovara. U nekom momentu shvatite da od onog dragog dečka s početka priče imate samo nezrelu osobu koja ne zna što želi. 

 

 

soft boy kako prepoznati soft boy sirovina vs soft boy toksičan muškarac toksičan dečko soft boy u vezi

Još vijesti