cura i dečko

Nekada je ružna namjera skrivena iza lijepog ponašanja. Toksična veza je nešto što ti sasvim sigurno ne treba u životu. Sve su ovo ponašanja koja se na prvu čine kao da je dečko romantik i da mu je stalo, ali kada malo razmisliš…

Kada tek uđemo u vezu s nekim, toliko smo zaljubljeni i uzbuđeni da ne vidimo znakove upozorenja koji nam viču 'bježi!'. Ignoriramo ih jer sve, i vezu i dečka, gledamo kroz svoj romantičarski pogled. I onda nam promaknu svi ti zapravo jasni znakovi koji glasno govore da je osoba s kojom smo u vezi toksična i da nas želi kontrolirati. Ali smo si mi sva ta ponašanja preveli kao dokaz da nas voli i da mu je stalo. Nemoj si to više raditi. Ovih 6 ponašanja nisu znak da te jako voli, već su znakovi upozorenja da se makneš od njega jer ovo nije normalno.

1.Uvijek želi znati gdje si

Reći ćeš dečku kada negdje ideš, pogotovo ako je nešto što nije svakidašnje, to je normalno. Ono što nije normalno je da se dečko ponaša kao da je tvoj uređaj za praćenje. Non stop te ispituje gdje ideš i s kim ideš, gdje si sada, a gdje si za 2 sata… Osim ako ne dogovarate da se vidite ili radite neke planove, ovakva pitanja non stop nisu normalna. Ima te potrebu kontrolirati, piše Your Tango. To mu nemoj dopustiti. Ovo je jedan od znakova toksičnog ponašanja koje će s vremenom uništiti vaš odnos jer daje osjećaj da ti ne vjeruje, ni malo.

2.Po cijeli dan se želi dopisivati i/ili čuti

Awww kako slatko, stalno želi pričati s tobom. Ili? Na početku veze je normalo da se više čujete, ali kako vrijeme prolazi, to se ipak treba svesti na neku normalnu količinu. Jer ne možeš non stop visjeti u inboxu s njim. S vremenom, ovakvo ponašanje može izgledati manipulativno, kao da provjerava ne bi slučajno otišla negdje ili bila s nekim, a da to on to ne zna. Pogotovo ako te zove u situacijama kada primjerice kažeš da ideš na kavu s frendicom. Kao da želi provjeriti jesi li stvarno s njom.

3.Pritišće te da pričaš o temama o kojima ti je neugodno pričati

Ovo može izgledati kao da te potiče da izađeš iz svoje zone komfora, ali pošto se radi o temi koja ti očigledno nije ugodna, i on to dobro vidi, zapravo nije poticanje, nego maltretiranje. Ovo je korak prema emocionalnom zlostavljanju. Ako si rekla da nisi još spremna o nečemu pričati, trebao bi to poštovati.

4.Svaki se dan želi vidjeti s tobom

Naravno, slatko je što se želi vidjeti s tobom, ali ako ćeš se svaki dan viđati s njim, kada ćeš imati vremena za svoje prijateljice i ženska druženja? Ili za sebe? Lijepo je da te želi samo za sebe, ali nije lijepo što te želi odvojiti od drugih ljudi u tvom životu. Ovo je jedna od osobina toksičnih veza. Želi da postaneš odvojena od svih i da on bude glavni i jedini kojem ćeš se obraćati i s kojim ćeš se družiti.

5.Stalka te na društvenim mrežama i sve je tvoje objave koje postoje pregledao

Uvijek je prvi koji vidi svaku tvoju objavu i prvi koji će nabaciti komentar. Iako lijepo, malo je i uznemirujuće da je, čini se, uvijek na tvom profilu i na društvenim mrežama. Pogotovo ako primijetiš da je počeo i pratiti ljude koje ti pratiš i da zna kome si što lajkala. Jasno je onda da te stalka, a je li zbog ljubomore ili nesigurnosti, sasvim svejedno, niti u jednom slučaju ovo nije normalno i zdravo ponašanje.

6.Moli te da mu daš drugu šansu

Kada i odlučiš da ti je bolje maknuti se od njega, počet će te moliti da razmisliš i da mu daš drugu šansu. A ako i kažeš da ćeš razmisliti, svaki dan će te pitati jesi li odlučila i još ti se ispričavati. Umjesto da te pusti da sve analiziraš u miru. To bi bilo normalno ponašanje. Ovo nikako nije. Ali javlja ti se redovito jer ne želi izgubiti 'kontrolu' nad tobom.

Pogledajte još:

Psihološke igrice kojima dečki provjeravaju koliko si zagrijana – ove 3 stvari ne rade slučajno

Ludo mu se sviđaš, ali to još nije shvatio: 11 znakova da je nesvjesno zaljubljen u tebe

Cura otkrila što nam svima najviše smeta kada se ljubimo s dečkom - i svi se slažu s njom

veza problematična ponašanja ljubav toksična ponašanja romantika toksičan dečko

Još vijesti