Slika nije pronađena

Nemoguće je izbjeći svađe u potpunosti. Nekada ćeš se posvađati dečkom i to nije znak da trebate prekinuti ili da niste jedno za drugo. Svađe su normalna stvar, a jako je bitno znati kako ih riješiti.

Nije problem to što se posvađate, nego vaša reakcija nakon svađe. Hoćete li se naduriti i ne pričati, dodatno pokušavati jedno drugoga isprovocirati ili komunikacijom doći do rješenja i popraviti stvari? Jasno ti je sigurno koji je od te tri stvari točan odgovor. Postoje neke stvari koje u tijeku svađe nije pametno reći jer će samo dodatno raspaliti drugu stranu.

Ljubavni par Glupe ljubavne odluke koje je svaka cura nekad donijela – a ako nije, onda sigurno tek bude

Terapeut za veze je otkrio koje su to rečenice posebno loše za izreći u svađi s dečkom i koje bi svakako trebala pod svaku cijenu izbjeći. To su sve one rečenice u kojima su riječi „nikada“ ili „uvijek“. Primjerice „nikada me ne slušaš“, ili „uvijek ja moram…“. Iako tebi takva rečenica ima smisla, ona će samo napraviti još više problema. Na „nikada“ i „uvijek“ svi uvijek reagiramo loše.

Kada ćeš govoriti te dvije riječi, osoba s kojom si u raspravi će se samo početi još više braniti i produbljivati svađu. Čak i ako su stvari koje želiš reći točno, postoje bolji načini za reći ih. Ovo nikako ne znači da trebaš svoje osjećaje držati u sebi i da ne smiješ reći što te smeta ili što te muči, samo to trebaš reći na manje optužujući način. Pokušaj reći što te muči bez korištenja tih riječi, a jedan od načina na koje to možeš napraviti je da koristiš „ja rečenice“.

Cura i dečko Kako pokazati dečku da ti je stalo i da ga voliš? Top 3 geste koje ljudi najviše vole dobiti

Primjerice: „Ja mislim da…“, dodaš što te muči i postaviš na kraju čak i pitanje, „što ti misliš“ ili „što se dogodilo da si…(zaboravio na nešto, napravio to i to…)“. Tako će izgledati kao da stvarno želiš riješiti problem i zanima te nešto, a ne da samo želiš pokrenuti svađu.

veza svađa u vezi nikad ne reći dečku Riječi pogoršati svaku svađu nikad ne reći u svađi rečenice kako se ne svađati

Još vijesti