cura i dečko zamišljeni

Postoje gluposti koje svi nekad izvalimo i kasnije im se smijemo, a postoje i gluposti koje su ružne i kojima se kasnije nećemo smijati. Neke stvari ti tvoj dečko baš nikada ne bi trebao reći.

Od dečka očekuješ da te voli, da te razumije i da je na tvojoj strani, a ne da te napada i vrijeđa. Takav dečko nije onaj kojeg želiš i s kojim ikad trebaš biti. Dovoljno je da ti jednom pokaže da te ne poštuje i da mu nije stalo do tebe da to shvatiš ozbiljno. Zašto biti s nekim takvim? S nekim tko te rastužuje i zbog koga se zabrinjavaš i overthinkaš? Postoje neke rečenice koje ti pravi dečko, onaj kojem je stvarno stalo i koji te za ozbiljno voli, nikad ne bi rekao. Svaki dečko s kojim si u vezi, a koji ti govori neku od ovih 15 stvari, nije dečko s kojim trebaš nastaviti biti. Ove rečenice ne smiju izaći iz njegovih usta.

1.Koja si ti luđakinja
Postoje situacije kad će ova rečenica skroz jasno zvučati kao šala, kao i situacije kada neće ili kada nećeš biti sigurna. Sada govorimo o ove dvije zadnje situacije. Takvim izjavama pokazuje da te ne poštuje i ismijava te. Najčešće su to izjave koje vode i do prekida.

2.Moja bivša ne bi nikad…
Uspoređivati te s bivšom nikako nije fer i takve ti izjave mogu reći da očito i dalje misli na nju, da ju nije prebolio.

3.Ma je li? Sjećaš se ono kad si ti…
Podsjećanje na greške iz prošlosti ili na stvari koje si zeznula nije fer ponašanje. Ako ste preko toga prešli, onda nema potrebe to opet spominjati. Ili te namjerno želi povrijediti spominjanjem toga ili ga nije briga.

Cura i dečko Što je sve bitnije tražiti u dečku od toga da je financijski jak? Pusti novce i gledaj ima li ovih 8 kvaliteta

4.Ne mogu se vidjeti, prestani me maltretirati
Postoje pristojni načini za nešto reći, a ovo ne spada u njih. Svi imamo dana kada se ne stignemo vidjeti s dečkom/curom, ali to se može (i mora!) reći na pravi način. Ne može te dečko napadati zato jer se želiš vidjeti s njim. Možda mu ipak nije toliko stalo koliko priča da je.

5.To je najgluplja stvar koju sam ikad čuo
Ovakve rečenice zvuče nekada bezazleno, ali osoba kojoj su izrečene ih može shvatiti jako ozbiljno i bolno. Možda tvoj dečko to nije ni mislio ozbiljno kada je rekao, ali zvuči kao da ti spušta i da te smatra manje pametnom ili kao da tvoje ideje nisu dobre – a jesu.

6.Plačeš bez razloga
Nitko ne plače bez razloga. Odbacivati tvoje osjećaje kao nebitne nije ponašanje koje bi trebala trpjeti od dečka. Kada vidi da plačeš, treba provjeriti što je i smiriti te, a ne ti reći da plačeš bez razloga. Kao da ga uopće nije briga!

7.Vjerojatno te zato i bivši ostavio
Niski udarac! Koliko god da je ljut, ovakve rečenice ne mogu proći nezapaženo niti bi trebala pustiti da se ponavljaju. Kad ovo kaže i on automatski treba postati bivši.

8.Nemam ja vremena za ovo
Još jedna od onih rečenica koje mogu zvučati jako ružno i bezosjećajno kada se kažu na krivi način. Zvuči kao da ne želi biti s tobom ili da ga nije briga hoće li stvari koje kaže tebe povrijediti ili ne.

9.Da si bar više kao…
Takve bi se rečenice mogle shvatiti kao uvrede, jer to i jesu. Uspoređivati te s bivšom ili bilo kojom drugom curom nije fer i nije nešto što radi osoba koja te voli.

10.Ajme kako je ___ (ime tvoje frendice) izgledala zgodno jučer
Neke stvari ne trebamo reći na glas, a ovo je jedna od njih. Glavna namjena ovakvih rečenica nikada nije pozitivna.

11.S tobom uvijek samo problemi
Općenito korištenje riječi „uvijek“ i „nikada“ nije pametna ideja. Tako rečenice zvuče puno oštrije i ružnije. Optužiti te da si glavni problem u vašem odnosu nije izjava koja ostavlja previše mjesta za interpretaciju – nije mu stalo do vas.

12.Sljedeći put kad ovo napraviš, gotovi smo
Na ovakve je stvari jedini pravi odgovor: „Ne, gotovi smo sada“. Prijetnjama nije mjesto u vezi.

Pisanje poruke Poruke koje nikad ne bi trebala poslati bivšem dečku: U ovih 10 situacija nemoj stisnuti „pošalji“

13.Nisi ista osoba koja si bila kad smo se upoznali
Svi se mijenjamo i naravno da nisi ista kakva si bila kada ste se tek upoznali. Promijenili ste se i vi i vaš odnos. Znači li ovakva izjava da mu se više ne sviđaš? Vjerojatno bi to mogla pomisliti.

14.Nemoj biti tako osjetljiva
S dečkom bi trebala moći biti osjetljiva koliko god hoćeš. S njim bi trebala biti opuštena i trebala bi imati osjećaj da možeš biti totalno ti. Kada ti govori stvari poput „nemoj biti tako __“, nije neobično da se počneš osjećati zabrinuto ili krenuti glumiti da si drugačija. Loša ideja! Ako mu se ne sviđaš takva kakva jesi, onda zaslužuješ bolje.

15.Kako bi bilo da od sad ja biram ___ (filmove, hranu, gdje ćete ići…), vidiš da nemaš pojma o tome
Svima se dogodi da jednom odaberu dosadan film, loše mjesto za otići jesti, loš put kako doći do negdje…takve se stvari događaju. Kada te zbog toga proziva ili želi samo on sve birati, čini se kao da više želi biti u vezi sam sa sobom nego s tobom.

veza rečenice izjave ne bi trebao dečko reći grozne izjave problem u vezi ne trpjeti u vezi znakovi da te dečko ne poštuje

Još vijesti