Cura i dečko

Najbolje je odmah na početku veze izbjeći upoznavanje roditelja. Nema potrebe žuriti. S ovim korakom pričekajte dok ne prođe neko vrijeme. Bit ćeš opuštenija.

Upoznavanje roditelja je trenutak koji je i sladak i gorak. Slatko je što te dečko želi upoznati sa svojim roditeljima i to ti je znak da je ozbiljan u vezi s tobom i da želi budućnost s tobom. Definitivno plus. Gorak dio je taj što je ovo uvijek stresan trenutak. Nije bitno kada će se dogoditi i koliko su mu roditelji dragi i dobri – svejedno ćeš biti pod stresom. Nisi jedina! Nije ništa neobično da te ovo stresira jer naravno da im se želiš svidjeti. Ako se ne svidiš roditeljima, to kasnije u vezi može samo stvoriti dodatne probleme. Pa kako im se svidjeti? Donosimo ti nekoliko savjeta uz pomoć kojih ćeš sigurno osvojiti njihove simpatije.

1.Pazi kako se obučeš
Ne moraš nositi košulju i fensi hlače kao da ideš na razgovor za posao, ali nemoj niti doći obučena kao da ideš u klub. Nikakvi ti dijelovi tijela ne bi trebali ispadati iz odjeće. Nećeš zbog njih promijeniti svoj stil odijevanja, ali obuci se pristojno. Odjeća je jedna od stvari koje će ostaviti prvi dojam, a želiš da on bude dobar.

2.Ispitaj prije dečka o tome kakvi su mu roditelji
Prije nego što ih ideš upoznati, ispitaj dečka o tome kakvi su. Kakav je njihov karakter, što vole, što ne vole, kakvi su kao roditelji, ima li nešto posebno bitno što trebaš znati o njima i imaju li neko posebno pravilo u svom kućanstvu. Sve ti to može pomoći da se lakše snađeš u trenutku upoznavanja i da na kraju i ostaviš što bolji dojam.

Par u krevetu Ideš prespavati kod dečka? 10 pravila kojih bi se tada trebala držati

3.Budi pristojna
Ovo vjerojatno znaš, ali nije loše naglasiti. „Hvala“, „molim“, „dobar dan“…nemoj zaboraviti na sve one pristojne fraze. Uz to, ako se pije neki alkohol, nemoj se napiti. Isto tako, ukoliko jedeš, nemoj pričati s punim ustima hrane. Psovanje je također nešto što ne bi bilo loše smanjiti ili totalno izbjeći pred njima.

4.Nemoj se s dečkom ljubiti i pipkati pred njima
Držanje za ruke je jedno, ali pipkanje ispod stola nešto sasvim drugo. Granice postoje i nemoj ih prijeći. Isto tako, ljubakanje pred njegovim roditeljima nije baš ponašanje koje će ti pomoći ostaviti dobar dojam. Može izgledati nepristojno, a i njima bi moglo biti neugodno.

5.Nabaci osmijeh i udijeli koji kompliment
Nemoj sjediti namrštena s prekriženim rukama. Nećeš ostaviti najbolji dojam. Nabaci radije osmijeh na lice i kada se ukaže neka prilika, daj koji kompliment. Svi padaju na komplimente, a njegovi roditelji nisu iznimka. Možeš reći mami da joj je lijepa haljina, da im je lijepa kuća, da je fina hrana…sve ovisi o tome gdje se upoznavanje dogodilo.

6.Uzmi neki mali poklon poput bombonjere ili buketa cvijeća
Lijepa je gesta doći s nečim. Sitnica poput bombonjere, boce vina, cvijeća ili kutije keksića može biti mali znak pažnje koji će ti dati plus kod njih. Osim naravno, ukoliko ti i dečko krenete u šetnju, a on te neplanirano i bez najave odvede kod sebe doma – tada ne možeš ništa napraviti. No, sigurno ti oni to neće uzeti za zlo.

Slika nije pronađena Upoznaješ dečka s roditeljima? Evo kako to NE napraviti! Ovih 5 stvari želiš izbjeći

7.Pričaj s njima
Nemoj im odgovarati s jednom riječju na pitanja. Ako potaknu razgovor, potrudi se i ti da ga održiš. Pitaj ih nešto, ispričaj nešto zanimljivo vezano za temu o kojoj pričate…a ako ti ništa ne pada na pamet, uvijek ih možeš pitati kakav je bio tvoj dečko/cura u djetinjstvu. Svaki roditelj o tome rado priča, a i ti možeš saznati neke zanimljive nove informacije o njemu.

8.Uzmi hranu ili piće koje ti ponude
Vjerojatno će te ponuditi i s nečim za popiti i/ili pojesti. Nemoj sve odbijati i držati se distancirano. Ako ti ponude piće – uzmi. Čak i da nisi žedna, čaša soka ili vode nisu nikada naodmet. Ako i donesu nešto za prigristi, pojedi barem malo. Par kolača ti neće pokvariti dijetu. Pristojno je, a i njima će biti drago što „sudjeluješ“.

dečko veza upoznavanje roditelja U vezi dečkovi roditelji kako se ne osramotiti kako ostaviti dobar dojam kako osvojiti dečkove roditelje kako se svidjeti njegovim roditeljima

Još vijesti