ljubav

Postoji velika razlika između zaljubljenosti i ljubavi prema nekome. Ljudi to često svrstavaju u isti koš, a možda ne bi trebali jer se neki stvari ipak razlikuju.

Ljubav je možda jedan od najtežih ljudskih osjećaja. Neki često pomisle da nekoga zaista vole, ali je to ipak u pitanju možda obična zaljubljenost. Upravo zbog toga, postoje stvari prema kojima razlikujemo zaljubljenost od ljubavi, kako navodi Your Tango. Ljubav je ipak dublja emocija, zbog čega je i toliko komplicirana, a zaljubljenost je u većini slučajeva samo kratki nalet sreće i zadovoljstva.

Tipovi dečki Tipovi dečki koje ćeš sresti dok tražiš onog pravog – ovih 7 će te istraumatizirati

1.Zaljubljenost je slučajna, a ljubav je izbor

via GIPHY

 

Zaljubljenost se u većini slučajeva dogodi potpuno slučajno i neočekivano. Dok je ljubav drugačija i kompliciranija – kako bi nekog voljela moraš se potruditi za tu ljubav jer ona nije slučajna.

2.Voljeti nekog znači staviti ga na prvo mjesto

via GIPHY

 

Dok je zaljubljenost, često, usmjerena na ono što možeš dobiti od druge osobe, ljubav je potpuno drugačija. Kada voliš nekoga, uvijek ga stavljaš na prvo mjesto, bez obzira na sve druge stvari.

cura i dečko Kada ti veza više nije sretna i strastvena kao prije: 9 stvari koje možeš napraviti da ju spasiš

3.Zaljubljenost je kratkotrajna, a ljubav traje dulje

via GIPHY

 

Zaljubljenost se opisuje kao početna navala ljubavi. To je zbog onih leptirića u trbuhu koji dokazuju zaljubljenost na početku veze, ali to u većini slučajeva ne traje dugo. Dok ljubav potraje godinama i to u raznim oblicima.

4.Voljeti nekog znači da želiš sve najbolje za njega

via GIPHY

 

Voljeti nekoga ujedno znači i da ćeš napraviti sve što je u tvojoj moći, a da bude dobro za tu osobu. Zaljubljenost je pak i puna očekivanja gdje od nekog stalno tražiš pažnju, a često se i odljubiš kada ju ne dobivaš.

5.Voljeti nekoga znači da sve što stvarate zajedno govorite u množini

via GIPHY

 

Zaljubljenost često zna biti posesivna. U tom trenutku se tvoja sreća temelji samo na toj drugoj osobi i misliš da ti on u potpunosti pripada. Dok u ljubavi, situacija je nešto drugačija. Oboje ste svjesni da pripadate jedno drugome bez potrebe za naglašavanjem toga, a i sve što radite ili objašnjavate, radite zajedno, u množini. U tom slučaju je uvijek 'mi' i naše', a ne 'ja' i 'moje' ili 'tvoje'.

cura i dečko Savjeti za veze koje bi svatko trebao naučiti do 20. rođendana

ljubav zaljubljenost razlika voljeti nekog

Još vijesti