Slika nije pronađena

'Vampirski dnevnici', serija koja je već neko vrijeme hit, i kod nas ima sve više poklonika. Mnoge tinejdžerice uzdišu za zgodnim vampirima, dok ni tinejdžeri nisu imuni na ljepoticu Elenu koju igra Bugarka Nina Dobrev.

Serija je snimana prema romanima 'The Vampire Diaries' L. J.-a Smitha na lokacijama u Atlanti. Osvojila je nagradu 'People's Choice' i šest nagrada 'Teen Choice'. Vrlo brzo je stekla popularnost i kultni status među mlađim generacijama.


Na početku školske godine u mjestašcu Mystic Falls High, Elena i njezini prijatelji fascinirani su zgodnim i misterioznim novim učenikom Stefanom Salvatoreom. Elena i Stefan odmah osjete privlačnost, no Elenu zbunjuje Stefanovo čudno ponašanje, primjerice kada se niotkuda pojavi na grobu njezinih roditelja. Ipak nije ni svjesna da Stefan krije mračnu i smrtonosnu tajnu, a ta je da je on - vampir.

Na zabavi s krijesovima Elena i Stefan se počnu bolje upoznavati, ali ih prekinu kaos i panika nakon što je Vicki napadnuta i ostavljena da krvari. Naime, radi se o ugrizu u vrat! U strahu da zna tko je za to odgovoran Stefan odjuri kući gdje zatekne svog starijeg brata Damona kojeg nije vidio 15 godina. I Damon je vampir, a dvojica braće imaju dugu i gorku povijest.

Stefanu se brat ruga zbog odbacivanja vampirske prirode nasilja i brutalnosti, ali razumije opsesiju Elenom, jer sliči ženi koju je Stefan davno volio. Ženi koju je i Damon htio za sebe.


Sada dvojica braće vampira – jedan dobar, drugi zao, ulaze u rat za Eleninu dušu i duše njezinih prijatelja, obitelji i stanovnika Mystic Fallsa.


Domaćoj publici Ian je najpoznatiji po ulozi Boonea u seriji 'Lost'. Za tu je ulogu osvojio i nagradu SAG 2005. godine, a 2010. osvojio je nagrade 'Teen Choice' za ulogu Damona u 'Vampirskim dnevnicima' dok je njegov glumački debi zaslužio nagradu 'Young Hollywood' 2002. godine. Glumio je u filmovima 'How to Make Love to a Woman', 'Turnir smrti', 'Wake', 'Lost Samaritan' itd. Ostvario je uloge i u kazalištu u off-Broadway predstavama 'Dog Sees God' i 'Peanuts'. Na televiziji je glumio i u mini seriji 'Marco Polo' te ostvario epizodne uloge u serijama 'CSI', 'Zakon i red' i 'Smallville'.

IAN SOMERHALDER – DAMON SALVATORE

Nedavno se počelo šuškati kako je glumica Nina Dobrev, koja u seriji igra Elenu Ianova djevojka u stvarnom životu. Ian je to ubrzo i potvrdio te rekao da voli sve na njoj.

PAUL WESLEY – STEFAN SALVATORE

Wesley je na velikom platnu nedavno glumio u filmu 'Beneath the Blue', a u travnju ove godine oženio je dugogodišnju djevojku Torrey DeVitto. Ranije ga se moglo vidjeti u filmovima 'Killer Movie', 'Peaceful Warrior' i 'Roll Bounce'.

Glumio je u četverodjelnoj mini seriji 'Fallen', a epizodne uloge odigrao je u serijama '24', 'Everwood', 'American Dreams' i '8 Simple Rules'. Za ulogu u 'Vampirskim dnevnicima' nagrađen je s tri nagrade 'Teen Choice'.

N.LJ.J.

Ian Somerhalder Vampirski dnevnici Paul Wesley

Još vijesti