Slika nije pronađena

22. travnja obilježen je Dan planeta Zemlje, a tom je prigodom Ian Somerhlader, glumac koji se bavi pitanjima okoliša, kritizirao svoj lik iz serije 'Vampirski dnevnici', Damona Salvatorea.

Ian Somerhalder smatra da bi se njegov besmrtan lik mogao malo više baviti svojim utjecajem na okoliš. Treća sezona je pri kraju, a četvrta je na horizontu, što je po Ianu Somerhalderu pravo vrijeme da se ovaj lik malo ekološki osvijesti.

'Camaro je jako kul automobil, ali jako puno troši i k tome ide na benzin. Damon bi mogao nabaviti ekološki auto koji ide na električnu energiju. Ovaj je lik stoljećima na Zemlji pa mislim da bi mogao reći: 'Bit ću ovdje još i sljedeći milenij. Vidio sam degradaciju naše Zemlje, vidio sam kako populacija raste. Bit ću ovdje još tisuću godina i moram se brinuti za svoj planet!' rekao je Ian Somerhalder.

Uz ovo glumac je dodao: 'Da bismo postali zeleniji ne znači da samo trebamo kupovati zelene stvari već se mora dogoditi promjena u našoj svijesti. Ta promjena u svijesti govori vam da sa svakom odlukom koju napravite ili rušite svijet oko sebe ili ga pomažete očuvati. Ako koristimo boce koje se mogu opet upotrijebiti, ako recikliramo i biramo proizvode za prehranu koji su ekološkiji što se tiče proizvodnje i pakiranja, postajemo savjesniji kada se radi o Zemlji.'

Ian Somerhalder Nina Dobrev Vampirski dnevnici

Još vijesti