Slika nije pronađena

Kad su u pitanju lekcije srca, nitko u njima nije stručnjak! Čak su se i Noah i Allie iz filma Bilježnica svađali cijelo vrijeme!

Svaka veza potpuno je individualna i posebna, baš kao i ljudi koji sklapaju veze. Unatoč tome što smo svi različiti, a time i svaka veza, nema razloga da ipak ne poslušamo savjete omiljenih filmskih parova…

Od Rona i Hermione do Jacka and Rose, naučili smo mnogo iz najpoznatijih ljubavnih priča koje su izašle iz Hollywoooda.

1. Bilježnica (The Notebook), Noah i AllieŠto smo naučili: Postoji sudbina!

Noah i Allie preživjeli su rat, razne klasne podjele društva u kojem su živjeli, ogromno jato labudova, a ipak su našli načina kako ostati zajedno. Allie je bila zaručena kad se srela Noaha, ali prigrlila je svoju sudbin, uzela stvar u svoje ruke i omogućila da se veza između njih pokrene. Bila je sudbina da njih dvoje budu zajedno – od prvog trenutka kad su se ugledali. Ostalo su prekrasne scene na koje se uvijek rascomljimo.

2. Harry Potter i Darovi smrti, 2. dio (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2), Ron i Hermione

Što smo naučili: Isplati se čekati pravu ljubav!

Trebalo je osam dugih filmova da Ron i Hermione napokon budu zajedno. Dogodilo se nakon uništavanja horkruksa i bilo je totalno epski! Morali su ostaviti svoje osjećaje po strani jer su bili zauzeti spašavanjem svijeta, ali njihov romantični poljubav na kraju Darova smrti podsjetnik je da se pravu i istinsku ljubav isplati čekati!


3. Briljantin (Grease), Sandy i Danny

Što smo naučili: Zajednički interesi nisu uvijek ključ!

Ok, svi znamo tu priču! Sandy se iz dobre djevojke transformira u zloćku koja nosi kožne hlače samo da bi impresionirala svoju simpu. No, i Danny se iz zločestog dečka transormira u dobricu samo zbog nje. Na kraju dana, njih dvoje i dalje su na suprotnih stranama društva, ali to ih nije zaustavilo ni spriječilo da se ludo zaljube i otplešu zajedno kroz život.

4. Igre gladi (The Hunger Games), Katniss i Peeta

Što smo naučili: Za ljubav se isplati boriti!

Veza između Katniss i Peeta možda se razvijala sporo, ali do kraja filma je postalo jasno da su zaljubljeni. Borili su se nogama i rukama kako bi spasili živote jedno drugome, a Peeta je čak ponudio Katniss da ga ubije (kakav kavalir!). Bili su spremni umrijeti zajedno, ako je alternativa život u kojemu ne mogu biti zajedno.

5. Titanik (Titanic), Jack i Rose


Što smo naučili: Prava ljubav nikad ne umire!

Rose nije znala kako funkcioniraju splavi pa je ostavila jadnog Jacka da se smrzne u ledenom moru kad je Titanik potonuo. Unatoč tome, ostatak svog života pamtila je Jacka i svoje doživljaje s njim – uvijek joj je bio u srcu.


6. Sumrak saga (Twilight), Edward i Bella

Što smo naučili: Nemoj se mijenjati samo zato da usrećiš dečka

Bella tijekom najvećeg dijela Sumrak sage opsesivno razmišlja o tome da postane vampir, ali Edward joj isprva brani da se “promijeni” inzistirajući da mora ostati vjerna sebi. Naravno da se to moralo promijeniti kad je sasvim slučajno ostala trudna s Edwardom, ali Edward je na to pristao samo zato jer bi Bella u suprotnom umrla.


7. Krive su zvijezde (The Fault in Our Stars), Hazel i Augustus

Što smo naučili: Bolje je voljeti i izgubiti nego nikada ne voljeti!

Hazel je jako bolesna zbog čega na početku ne želi priznati svoje osjećaje Augustusu. S vremenom ipak popusti iako zna da će mu na taj način samo dodatno otežati kad umre. Ako niste pogledali film nemojte čitati dalje! Na kraju ipak Augustus bude taj koji umire, ali njegova zadnja poruka ne može biti jasnija  - svaki njihov zajednički trenutak bio je vrijedan srcobolje koju su proživjeli: “Ne možeš odabrati hoćeš li imati slomljeno srce, ali svakako možeš odlučiti tko će ga slomiti. Meni se moj odabir sviđa.”

Imaš li i ti svoj omiljeni filmski ljubavni par ili filmsku ljubavnu priču?

L.B./izvor: TeenVogue

foto: screenshot/YouTube

Pročitajte još…

…Najljepši ljubavni citati…

…Kako utječe na naš mozak: 8 stvari koje nam ljubav radi!…

…Zašto se ponašamo čudno kada se zaljubimo?…

ljubav lekcije filmski parovi bilježnica Igre gladi titanik krive su zvijezde

Još vijesti