Slika nije pronađena

Show Hrvatska traži zvijezdu pripao je Goranu Kosu, koji je od prvog pojavljivanja oduševljavao svojim glasovnim sposobnostima, a na kraju se i uzdigao iznad i više nego strašne konkurencije . Naravno, ne treba zanemariti niti ono što je pokazala njegova protivnica u finalu - sjajna Marcela Oroši.


Zanimljivo jest to da je hladnokrvni i mirni Goran na kraju ipak eruptirao i pokleknuo emocijama pa je i više nego emotivno doživio pobjednički trenutak glasnim uzvikom i dizanjem ruku u zrak. Zaslužio je...


Finalisti su pjevali tri pjesme, koje su bile istovremeno zahtjevne, ali su i predstavljale kandidate. Tako je Marcela večer otvorila pjesmom Tine Turner Simply the Best, a Goran Pink Floydima i njihovom uspješnicom Wish You Were Here. Oboje su zadrhtali u nekoliko navrata zbog treme.

Kasnije je bilo bolje, a na repertoaru su bile pjesme s hrvatskog govornog područja. Marcela je zapjevala Tek je 12 sati, veliki hit nekad megapopularne grupe ET, u kojoj je pjevala Vanna. Goran je pak otpjevao pjesmu koja je bila na vrhu ljestvica u vrijeme kada se rodio, 1987. godine. Riječ je o Parnom valjku i pjesmi Jesen u meni.

Posljednja pjesma bila je po izboru izvođača i u njemu su Marcela i Goran najviše uživali, što se moglo i vidjeti po njihovu nastupu. Marcela je izabrala Alanis Morissette i pjesmu You Ought to Know, dok se Goran odlučio za grupu Fray i pjesmu You Found Me.


Za sami kraj oboje su morali otpjevati na svoj način pobjedničku pjesmu Što me noćas odaješ. A kako bi se svi zajedno prisjetili ostalih finalista showa, svi su došli na pozornicu i otpjevaki ovogodišnju himnu HTZ-a Danas je dan.

Žiri, ali i publika, slažu se u jednome, a to je da su ove godine izvođači bili najbolji, konkurencija najveća, a samim time je i pobjednik i više nego zaslužio postati zvijezda .

Tekst i foto: Jutarnji.hr

Hrvatska traži zvijezdu htz rtl marcela goran