Slika nije pronađena

Bilo je to, sad već davne, 1990. godine, kada je na FOX-u emitirana pilot epizoda megapopularne serije Beverly Hills 90210. U ukupno 10 uspješnih sezona, u razdoblju od 1990. do 2000. godine, nominirana je četiri puta za Zlatni globus (osvojila 3), nagradu Emmy i desetke drugih glumačkih priznanja i nagrada.

Ukratko, moglo bi se reći da serija prati život američke zlatne mladeži s adresom na Beverly Hillsu, bogatom predgrađu Los Angelesa. Ipak, iako na prvi pogled bez problema, junaci ove serije se, tijekom tinejdžerskih dana, pa sve do koledža i osamostaljivanja, susreću s brojnim problemima i zgodama tipičnim za sve mlade ljude diljem svijeta, a upravo je to glavni razlog koji je ovu seriju učinio najpopularnijom teen serijom svih vremena.


Donna i Brandon

Originalni, prvobitni postav činili su:

Jason Priestley, kao Brandon Walsh, koji zajedno s roditeljima i sestrom blizankom, Brendom (Shannen Doherty) dolazi iz Minnesote u L.A. Druželjubiv, popularan, ali i nadasve pravedan, neki su od glavnih razloga što si je već u prvoj sezoni priskrbio mnogo obožavateljica.

Shannen Doherty, kao Brenda Walsh, buntovna djevojka koja se ubrzo upušta u ljubavnu romansu s tipičnim mladim buntovnikom Dylanom Mckayem (Luke Perry).

Tu je i najpopularnija djevojka u školi, Kelly Taylor (Jennie Garth) i njena najbolja prijateljica, pomalo naivna Donna Martin (Tori Spelling).


Kelly i Brandon

Brendonov najbolji prijatelj postaje Steve Sanders (Ian Ziering), a prijateljske simpatije gaji i prema simpatičnoj štreberici Andrei Zuckerman (Gabrielle Carteris).

Najmlađi dio ekipe je David Silver (Brian Austin Green ), pomalo smotani školski DJ. U deset godina pratimo odrastanje i sazrijevanje ovih mladih ljudi.

Tijekom sezona, pojavljuju se i mnogi drugi likovi koji cijelu seriju čine zanimljivijom i napetijom. I da, došla je i 2000. godina i prikazana je posljednja sezona Beverly Hillsa  te je nakon punih deset godina, ova serija prestala s emitiranjem.


Godine 2008. održan je casting za novu seriju 90210. Iako se isprva smatralo da će biti remake prvobitne, 90210 predstavlja živote novih klinaca s Beverly Hillsa. U glavnim ulogama su: Shenae Grimes (kao Annie Willson), njen posvojeni brat Dixon Willson (Tristan Wilds) koji se sa svojim roditeljima iz Kansasa dosljavaju u L.A (poznato?). Annie ubrzo postaje prijateljica sa Silver (Jessica Stroup), inače, mlađom polusestrom Kelly Taylor iz prvobitne serije.

Lik Naomi Clark (AnnaLynn McCord) može se poistovijetiti sa likom Kelly Taylor. Tu su još i Michael Stigar (kao Navid Shirazi), Jessica Lowndess (Andriana Tate- Duncan), Matt Lanter (Liam Court) i mnogi drugi.

Zanimljivo je to da je, navodno, ulogu Annie Willson isprva trebala utjeloviti Hillary Duff, ali je to odbila. U novoj verziji pojavljuju se i neki stari glumci poput Jennie Garth i Tori Spelling


Iako se mnogi od vas nisu niti rodili davne 1990. godine kada je ova serija tek započela s emitiranjem, vjerujemo da ju mnogi od vas gledaju i danas.

Pitanje je jedino, može li se usporediti originalna verzija i ova nova, koja prikazuje živote novih klinaca s Beverly Hillsa? Ali, iako se događa u nekom sasvim novom vremenu - tinejdžeri su i dalje zanimljivi, neodlučni, pomalo sebični i sa istim problemima kao i prije. Likovi su neki drugi, vrijeme se možda i je promijenilo, ali je mjesto radnje i dalje ostalo isto : 90210 Beverly Hills.

Dragana Bosanac

90210 beverly hills

Još vijesti