Slika nije pronađena
Vjerojatno za njih JOŠ niste čuli, ali ovim je srednjoškolcima glazba `u krvi´. Iako na glazbenoj sceni nisu dugi niz godina, redovito nastupaju te su nedavno bili predgrupa poznatom hrvatskom bendu - Elemental.

Riječ je o bendu The Cleeks koji čini 6 srednjoškolaca i iz čijih je redova s nama razgovarala Nika Adamović, glavna vokalistica i maturantica XVI. Zagrebačke gimnazije.`Glazbom se bavim otkad znam za sebe, bar što se pjevanja tiče´, rekla je Nika te nadodala da uz to što pjeva, svira klavir i gitaru, koju je naučila svirati - sama.

`Na početku sam išla u Groove Sound and Music School, nakon čega su me upisali na Rock akademiju. No moj trenutni fokus je uglavnom ovaj autorski bend s kojim radim´, komentirala je simpatična Nika s kojom u bendu nastupaju još i Tin Rakijaš (piše glazbu i svira lead gitaru), Kristijan Pope (piše tekstove), Martin Koretić (bass), Lovro Petrović (bubnjevi) i Luka Petrović (ritam gitara).Njihova svirka je bazirana na žanru alternativnog rocka; trenutno rade na snimanju i produkciji novih pjesama (od kojih je 9 završenih), a možda ste ih do sada čuli na sljedećim mjestima: `Za sada smo imali nastupe u Katranu, Pivani, Metropolisu, SOS dječje selo Lekenik, Kazalište Dubrava´, istaknula je pjevačica, a informaciju kako su se uopće okupili i postali `The Cleeks´ – otkrio nam je bubnjar Lovro.

`Išao sam na skupno muziciranje u Rock Akademiju otprilike pola godine dok mi se na nastavi nije pridružio Tin. On i ja smo neko vrijeme zajedno svirali na skupnom muziciranju, ali nikad nismo razgovarali jer za to nismo imali potrebu. Onda nam se pridružila i Nika, koja nam je nakon nekog vremena dogovorila nastup u Katranu.´` Nastupili smo i zbilja dobili puno pohvala. Nakon nastupa, Tin i ja smo razgovarali u backstageu o svemu, najviše o glazbi. Pri povratku doma, nakon nastupa i beskrajnog čavrljanja, pitao sam ga bi li htio biti sa mnom u bendu i rekao je `da!´.

Ubrzo im se pridružio i Lovrin brat, Luka nakon čega su krenuli s novim nastupima.

`Prvo je u planu bilo da u bendu budemo Tin, Luka, Nika i ja, ali Tin je imao drugi bend (tamo je bio naš bassist Martin Koretić) pa je predložio da svi zajedno održimo probu. ´Nakon probe odluka je pala na ujedinjenje dvaju bendova, što se pokazalo kao dobar plan. Nastupa će još biti, a članovi ovog zanimljivog benda na budućnost gledaju pozitivno.

`Pokušat ćemo doći što više i dalje možemo jer nam se stvarno sviđa naše zajedničko stvaranje glazbe i nadam se da hoćemo.´, zaključio je Lovro.

Sretno The Acts!


Foto: Nika Adamović/ Facebook: Nika Adamović

S.T.R.

WOW 15-godišnjak iz Bosne postavio i novi Guinnessov rekord

Modna blogerica čiji stil je VRH – Jelenine kombinacije oduševile su mnoge

Srednjoškolac Marko proglašen inovatorom godine: izumio narukvicu koja zaustavlja autobus

intervju the acts bend nika adamović glazba

Još vijesti