Slika nije pronađena

Do nedavno postojali su beliebersi i antibeliebersi, odnosno fanovi i protivnici pjevačke teen senzacije Justina Biebera, a danas se ovaj dvoboj proširio na belieberse i 1Dfanmily, odnosno obožavatelja Justina Biebera i benda One Direction.

Vjerovali ili ne, čak u rječniku postoji pojam 'beliebers', a označava osobu koja voli Justina Biebera, osobu koja poštuje i vjeruje u Justina Biebera. 1Dfanmily su obožavatelji benda One Direction koji vole započinjati rasprave s obožavateljima drugih pjevača i bendova te ih uvjeravati kako je One Direction najbolji.

Ne tako davno Justin Bieber je izjavio kako su dečki iz benda One Direction odlični i da je otvoren za suradnju s njima. Jedni su ovome odmah zapljeskali i ponadali se da ćemo uskoro čuti kakav zajednički singl, no čini se kako je većina zazviždala jer kao da postoji rivalstvo između Biebera i One Directiona, točnije između njihovih obožavatelja te se često čuju rasprave tko je bolji, tko je slađi, tko je popularniji i u skladu s tim nikakav zajednički singl i ne bi bio posebno dobrodošao.

Na internetu postoji čitav niz stranica koje vode obožavatelji Justina Biebera i benda One Direction. Tako postoji stranica na Facebooku koja traži sve belieberse da podijele svoja iskustva s Justinom Bieberom kako bi se napisala knjiga o tome! Postoji i stranica Beliebers-United.com koja nudi uvijek friške vijesti o Justinu Bieberu i pokušava ujediniti njegove obožavatelje diljem svijeta. Slična stvar je i s 1Dfanmily koji imaju niz stranica o liku i djelu momaka iz benda.

I dok mnogi obožavatelji obožavaju Biebera i dečke iz One Directiona iz udobnosti fotelje ispred računala ili TV ekrana, postoji i oni koji ih prate u stopu te polude kada se nalaze uz predmet svog obožavanja.

Tako je nedavno u hotelu u Londonu u kojem je odsjeo Bieber zaprimljeno preko dvije tisuće poziva za njega.  Mnogo ih je koristilo imena Justinovih bliskih prijatelja i obitelji kako bi uvjerili recepcionera da ih spoji s Justinom, a jedan je čak tvrdio da je pjevačev osobni striper. Jedan je djelatnik hotela kasnije izjavio: 'Justinovi su obožavatelji uporni i neumorni, učinit će sve da dođu samo blizu njega. Osoblje u hotelu je pretpostavilo da će Bieberov dolazak značiti nered, ali nismo mislili da će to biti nered takve vrste.'

Na Novom Zelandu se nedavno okupilo na tisuće obožavateljica One Directiona te su vrištale i trčale za čovjekom za kojeg su mislile da je jedan od dečki iz benda.

Međutim – kasnije se ispostavilo da to uopće nije on!  Također, jedan od članova benda, Harry Styles objavio je na Twitteru fotografiju na kojoj je zagrlio Emily Ostilly, manekenku, za koju se piše da mu je djevojka. No, nakon fotografije Emma je počela dobivati na desetke prijetećih poruka od 1Dfanmily te je svoj Twitter profil ugasila.

Trenutno na Facebooku Justin Bieber ima preko 42,500.000 obožavatelja, dok bend One Direction ima preko 5,000.000. Ipak, treba uzeti u obzir da je Justin Bieber već godinama na glazbenoj secni dok su dečki iz One Directiona relativno nova roba na tržištu. Na Twitteru Justin Bieber ima gotovo 21,000.000 followera, a One Direction oko 3,300.000 followera.

Što misle hrvatski tinejdžeri – jeste li beliebersi ili dio 1Dfanmily?

N.LJ.J.

Justin Bieber one direction