Slika nije pronađena

Izvođači sami sebi nekada pišu pjesmu, ali češće im ipak tekst napiše netko drugi, a taj netko drugi u puno slučajeva budu drugi poznati glazbenici. Neki od najvećih hitova koje si sigurno čula već milijun puta napisali su neki celebovi.

Nisu svi izvođači do kraja uključeni u stvaranje pjesme. Iako bi fanovi voljeli misliti da izvođači sami sebi pišu pjesme i da kroz pjesme upravo oni nešto poručuju, često je za pisanje zadužen netko drugi, a izvođač eventualno prilagodi tekst ili jednostavno samo otpjeva tako kako je napisano. Ne pisanje vlastitih tekstova je posebno često u pop žanru pošto ovdje i nastaje najviše svjetskih hitova, pjesme moraju biti što privlačnije. Gomila popularnih pop pjesama napisana je od strane nekog drugog, a tko se skriva iza ovih 16? Šokirat ćeš se kada vidiš tko je stvarno napisao neke od novijih i velikih svjetskih hitova!

'Party In The U.S.A.' - Miley Cyrus


Pjesmu napisala: Jessie J

Popularnu Mileyinu pjesmu napisala je tada još nepoznata Jessie J. U jednom je intervjuu ispričala da je pjesmu originalno napisala za sebe, ali je nikada nije snimila. Odlučila ju je prodati, a ta joj je pjesma tako platila stanarinu za 3 godine.

'Love Yourself' – Justin Bieber


Pjesmu napisao: Ed Sheeran

Ed Sheeran svoju kreativnost u pisanju pjesama pokazuje na svojim, ali i tuđim pjesmama. Jedna od njih je i ova koju je objavio Bieber na svom albumu 'Purpose'.

'Make It Right' – BTS


Pjesmu napisao: Ed Sheeran

I za još jedan veliki hit jednim djelom zasluga pripada Edu Sheeranu. Napisao je i hit pjesmu korejskog benda BTS.

'Sorry' – Justin Bieber


Pjesmu napisala: Julia Michaels

Iako je ime Julia Michaels tek nedavno postalo poznato široj javnosti, ona piše pjesme već neko vrijeme i stvara hitove. Uz Eda Sheerana, na Justinovom albumu 'Purpose' našla se i ova hit pjesma, koju također sam Justin nije napisao, već je u ovom slučaju to Julia.

'Baby' – Justin Bieber


Pjesmu napisala: Christina Milian

Najpoznatiju Bieberovu pjesmu, onu koja ga je progurala na svjetsku scenu nije napisao on sam, već glumica Christina Milian. Usher je otkrio Biebera, ali najveću zahvalu ipak duguje ovoj glumici.

'Irreplaceable' – Beyonce


Pjesmu napisao: Ne-Yo

Čak ni Queen B nije ta koja piše svoje pjesme, već najčešće tekstovi dolaze već gotovi. Tako je i za ovu pjesmu koja je bila veliki hit. Pjevač Ne-Yo napisao je ovaj Beyoncein klasik, a čak je kasnije i priznao da je požalio prodaju te pjesme.

'Diamonds' – Rihanna


Pjesmu napisala: Sia

Ni ovu pjesmu nije napisala osoba koja ju pjeva. Noviji Rihannin hit 'Diamonds' napisala je Sia, a koliko je zaradila na tome što ju je prodala, sigurno je bolje ni ne znati.

'Hollaback Girl' – Gwen Stefani


Pjesmu napisao: Pharrell Williams

Jednako kako je Ed Sheeran osoba koja je napisala tekstove za hrpu pjesama koje su u zadnje vrijeme postali mega hitovi, tako je prije 10-15 godina ta osoba bio Pharrell Williams. Postoji dobra šansa da je svaku popularnu pop pjesmu koje se sjetiš iz 2000-tih godina napisao upravo on.

'Pretty Hurts' – Beyonce


Pjesmu napisala: Sia

Nema šale ni sa Siom. Jednako je uspješna u pisanju pjesama kao i njeni kolege Ed Sheeran i Pharrell. Ona je osoba koja je zadužena za ovaj Beyoncein hit, sigurno to ne bi nikada pogodili.

'Breakaway' – Kelly Clarkson


Pjesmu napisala: Avril Lavigne

Pop-punk princeza Avril Lavigne napisala je ovaj veliki hit, a da to rijetko tko stvarno i zna. Ako ne slušaš Kelly Clarkson, ovu si pjesmu sigurno čula u filmu 'Princezini dnevnici 2'.

'American Boy' – Estelle, Kanye West


Pjesmu napisao: John Legend

Izvođač koji je aktivan u pisanju svojih i tuđih pjesama je i John Legend. Ovo je samo jedna od pjesama koje je on napisao.

'Till The World Ends' – Britney Spears


Pjesmu napisala: Kesha

Kesha je dobro poznata u pop glazbi, a znaš li da je baš ona napisala jedan od najvećih novijih hitova Britney Spears?

'I'm A Slave 4 U' – Britney Spears


Pjesmu napisao: Pharrell Williams

Britney Spears ne piše sama svoje pjesme, to nije tajna ni šokantna činjenica. Veće je iznenađenje kada saznaš i da iza ovog velikog hita stoji Pharrell Williams. I to nije sve! Ovaj je čovjek napisao još neke od legendarnih pjesama kao primjerice Snoop Doggovu 'Drop It Like It's Hot', Nellynu 'Hot in Herre' i Kelisin 'Milkshake'.

'Little Things' – One Direction


Pjesmu napisao: Ed Sheeran

I One Direction, kao i Justin Bieber, imaju hrpu pjesama koje je napisao Ed Sheeran. 'Little Things' je samo jedna od njih, a osim nje Ed im je napisao i '18', 'Moment' i 'Over Again'.

'Strip That Down' – Liam Payne


Pjesmu napisao: Ed Sheeran

Ed Sheeran nikada ne spava već samo piše hit pjesme. Još jedan noviji hit koji je on napisao je otpjevao bivši član One Directiona Liam Payne.

'Bad Liar' – Selena Gomez


Pjesmu napisala: Julia Michaels

Osim Bieberove 'Sorry', Julia Michaels je prije odlaska u solo pjevačke vode napisala i nekoliko vrlo popularnih pjesama Selene Gomez. 'Bad Liar' je jedna od tih, a isto tako Julia je napisala i 'Hands To Myself'.

Foto: YouTube/ YouTube printscreen

M.T.

Pogledajte još:

Nije ih bilo godinama, a sada se vraćaju i idu na svjetsku turneju! Jesi li slušala ovu pop grupu?

Neki su oduševljeni, a za druge je totalna katastrofa! Ari, Miley i Lana Del Rey snimile zajedno pjesmu i spot

Novi glazbeni video Billie Eilish ima vrlo važnu tajnu poruku – ali je i najjeziviji do sad!

glazbenici pop hitovi pjesme tekst celebovi tekstopisac