Slika nije pronađena

Zašto koriste baš to umjetničko ime i koje je njihovo pravo ime? Jednostavno smo prihvatili da se tako zovu, ali više je nego i očito da to nisu nikako prava imena, pa čak ne mogu biti niti nadimci od pravog imena.

Neki glazbenici koriste svoje srednje ime ili samo neki svoj nadimak ili čak izvedenicu od imena, ali ne i ovi. Ovi su izmislili svoja potpuno nova umjetnička imena koja nemaju nikakve veze s njihovim pravim imenima. Znamo ih po tim umjetničkim imenima, a nismo se nikada čak niti zapitali što ona znače. Nisu bezveze osmišljena, postoji razlog iza njih. Otkrivamo ti priče iza imena nekih od najpoznatijih glazbenika današnjice. Ovi bi te mogli stvarno iznenaditi.

H.E.R.
Ova je pjevačica itekako postala poznata po hitu 'Slide', a zašto se zove tako? Nadimak koji koristi je zapravo skraćenica od 'Having Everything Revealed', a pravo joj je ime Gabriella Wilson, tko bi rekao.

Lil Nas X
Ne prestaje se pričati o Lil Nasu otkad je njegov prvi hit 'Old Town Road' osvojio svijet. Pjevači s nadimkom 'Lil' postali su popularni u posljednje vrijeme, a tako je i ovaj odlučio uzeti taj dio i dodati, a X je dodao sasvim random. Nas je bio nadimak koji je oduvijek koristio na internetu kada je negdje trebalo napraviti račun. Pravo mu je ime, pazi sad – Montero Lamar Hill.

The Weeknd

Još jedna pjevač koji ima poprilično neobičan nadimak je i Abel Tesfaye. Da ti netko kaže to ime, ne bi imala pojma o kome se priča, ali kada se kaže The Weeknd odmah je jasno. Istina je da Abel jednostavno ne voli svoje ime i nije htio da se ono veže za njega u glazbenoj industriji. The Weekend mu je zvučalo kul, ali se morao riješiti jednog 'E' jer postoji kanadski bend koji se tako zove.

Cardi B

Reperica Cardi se zove Belcalis Almanzar! Jako zanimljivo ime od kojeg je uzela samo jedno slovo za svoje umjetničko ime – B. Cardi je došlo kao pseudonim iz vrlo jednostavnog razloga, jer voli piti Bacardi.

Lady Gaga

Jedna je od najpopularnijih pjevačica na planeti, a sigurno malo tko zna da se zapravo zove Stefani Germanotta. Za umjetničko ime pod kojim ju znamo su zapravo zaslužni njeni prijatelji koji su ju tako počeli zvati jer je jednom prilikom izjavila da joj je Gaga baš fora nakon što je čula to ime u pjesmi benda Queen 'Radio Ga Ga'.

Lizzo

Njeno je pravo ime Melissa Viviane Jefferson, a jedno je vrijeme čak nastupala pod nadimkom Lissa, skraćenicom svog imena. Međutim, kasnije je za Lizzo pronašla inspiraciju u pjesmi repera Jay Z 'Izzo'.

Halsey

Da bi razumjeli zašto je Halsey uzela baš to umjetničko ime bitno je znati kako se stvarno zove, a ime joj je Ashley Frangipane. Halsey je zapravo anagram njenog pravog imena! Kreativno i neočekivano.

Jay-Z

Njegova je pjesma inspirirala Lizzo, ali jedan je drugi glazbenik inspirirao i njega. Shawn Carter je njegovo pravo ime, a Jay Z je došlo kao inspiracija iz imena repera koju mu je bio mentor Jaz-O.

Macklemore

Ovaj se pjevač zove Ben Haggerty, a umjetničko ime koje koristi povezano je s njegovim djetinjstvom. Kada je bio mali izmislio je svog superheroja i dao mu ime Macklemore. Godinama i godinama nakon toga, to je ime odlučio uzeti kao svoje umjetničko.

Ludacris

Još jedan reper za koga smo svi čuli, ali o čijem imenu ne znamo odakle je došlo. On se zapravo zove Christopher Brian Bridges, a od imena je uzeo nadimak Chris i ubacio ga u pridjev 'ludicrouse', što znači ludo, divlje, smiješno. Pošto je smatrao da ga ta riječ baš dobro opisuje, malo ju je prilagodio uz svoje ime i dobio nadimak Ludacris.

Snoop Dogg

Snoop Dogg ili pravim imenom Calvin Cordozar Broadus je jedan od najpoznatijih ljudi današnjice, nema tko ne zna za njega. Ono što ipak gotovo nitko ne zna je da je za umjetničko ime kojim se koristi zaslužna njegova mama. Ona je tvrdila uvijek da joj izgleda kao Snoopy, pas iz stripa 'Peanuts'.

Pogledajte još:

Celebovi koji imaju jednako godina, ali to nikada ne bismo rekli! Jedan izgleda mlađe, drugi starije

Mama Jenner otkrila da cijelo vrijeme pogrešno izgovaramo ime od Khloé Kardashian!

Poznate osobe i influenceri koji su se 'uništili' plastičnim operacijama - jesu li pretjerali?

razlog umjetnička imena priča pravo ime glazbenici celebovi

Još vijesti