Slika nije pronađena

Prije 20 godina albumi su se kupovali uglavnom na kazetama o kojima mlađe generacije gotovo ne znaju ništa, a neki od pjevača koji su tada bili na vrhuncu slave sjaje i danas, dok su drugi ugasle zvijezde.

Glazba je ono što svi vole, samo što nam je danas dostavljena na drugačije načine nego prije. To samo pokazuje da se ni mladi nisu puno mijenjali kroz godine nego da uživaju u mjuzi danas jednako kao što su to činili tijekom 90-ih.

Neke pjesme s ovih albuma hitovi su još i danas, a upravo ove glazbene uratke su tinejdžeri obožavali:


Spice Girls: Spice

Ovaj album je oblikovao brojna djetinjstva ili općenito mlade godine te je jedan od ultimativnih `girl power` albuma. Slušajući Spajsice danas shvaćamo da su one bile prethodnica brojnih ženskih grupa, a i utrle su put mnogim današnjim sastavima poput Fifth Harmonyja ili Little Mixa.


Britney Spears: Baby One More Time

S ovim albumom Britney je inspirirala brojne kostime za Noć vještica, a to se naravno odnosi na njen školski `outfit`. Osim toga, ovaj album je vjerojatno formirao najveće pjevačičine fanove koji su teški obožavatelji još i danas.


Backstreet Boys: Backstreet`s Back

Tijekom 90-ih su se vodili brojni tihi ratovi između boy bandova pa su se tako glazbeno uvijek obračunavali Backstreet Boysi i *NSYNC. No, spomenuti album je ultimativno remek djelo pop muškog benda za kojim su djevojke diljem svijeta poludjele.*NSYNC: *NSYNC

Naravno, odmah nakon Backstreet Boysa tu je *NSYNC koji je iznjedrio mega zvijezdu Justina Timberlakea. I zbog ovog benda su se formirale brojni `fan girl` klubovi, a cijela soba se lijepila posterima ovih dečki.


Usher: My Way

Ovaj album je brojnim tinejdžericama otvorio oči u vezi toga što želi njihov mozak, a što želi njihovo srce. Ovo se osobito odnosi na pjesmu s albuma You Make Me Wanna koja je pokazala svijet onakvim kakav je – totalno u kaosu.


No Doubt: Tragic Kingdom

Legendarne pjesme još legendarnije grupe No Doubt mogu se pronaći upravo na ovom albumu. Osim toga, glavni hit s uratka Tragic Kingdom je Just A Girl koji je popularan još i danas.


Whitney Houston: My Love Is Your Love

Kada bi morali jednom riječju opisati ovaj album trebali bismo upotrijebiti engleski izraz `epic` jer on uistinu i jest epičan. Pjesme s albuma su bile prisutne svuda – od učionica pa do dvorana za fitness.


Mariah Carey: Daydream

Tada je mnoge tinejdžerice s Mariahom upoznala mama, a nakon preslušavanja ovog albuma brojne djevojčice su dobile želju biti pjevačice. Nažalost, većina nije uspjela nego je razočarano odustala, što objašnjava jačinu ovog albuma i pjevačičinog glasa.Brandy: Never Say Never

Ma kakav Justin Bieber kada je Never Say Never u glazbenom smislu prva upotrijebila Brandy koje danas gotovo niti nema na sceni. Ovaj album su uglavnom slušale tinejdžerice kojima je simpatija dala `nogu`.
Izvor: YouTube

I.P.

Pročitajte još:

Vraćanje u prošlost: video spotovi pjevačica iz devedesetih koji su zaludjeli svijet

Trendovi koji su počeli prije 16 godina, a moderni su i danas

Za ne povjerovati: što su cure nosile prije 16 godina

albumi hitovi 90-e

Još vijesti