Slika nije pronađena
Glazbena industrija pomalo je kao i modna – stalno tragamo za novim licima, a njih uvijek ima, samo se treba malo potruditi i pronaći ih dok još nisu zasjeli na stranice svih časopisa i top lista.

Pravim ljubiteljima pop glazbe neće biti teško predvidjeti – koji će od njih zasjati, a koji će nestati jednako brzo kao što su se i pojavili!

JTR

Tko su JTR? Pa, to su tri brata – John, Tom i Robin – koji su iz Švedske odselili u Australiju prošle godine i tamo se prijavili na audiciju za reality show X factor. Bili su poprilično uspješni i iako nisu uspjeli doći do kraja u samom show-u, nije puno trebalo da se stvori horda odanih obožavatelja koji su ih nastavili pratiti. 
Bend je objavio debitantski singl “Ride” u Australiji, a uskoro se počeo širiti po cijelom svijetu. Postoji i razlog za to! Uspoređuju ih s Hansonom (valjda jer su plavuše) i One Directionom, a pop-gitara refren uvuče vam se u uši i onda tamo ruje i ruje dok se ne uhvatite kako pjevušite dok pišete zadaću. Ili se tuširate. Jučer su objavili i spot za pjesmu pa možete i pogledati ima li ovdje vatre ili samo dima!


5 Seconds of Summer

Sigurno se pitate tko su ovi? E pa pravi obožavatelji One Directiona sigurno znaju – ovi su dečki nastupali kao predgrupa ovome super-popularnom bendu na njihovoj turneji. I što sad, sigurno mislite! Stvar je da se već dugo najavljuje i iščekuje njihov prvi debitantski singl “She Looks So Perfect”.

Pripremite uši, oči i možda tijelo ako odlučite začagati, pripremite se ozbiljno jer ovaj je singl već skočio na 1. mjesto na britanskome iTunesu po količini interesa i prednarudžbama! Čini se da će postati velika stvar!  Sad kad je singl i službeno “vani” već su u 23 zemlje skočili na prvo mjesto, a u 33 zemlje negdje su u prvih 10.

Ashton, Calum, Michael i Luke preko Instagrama pozvali su obožavatelje da podrže novi singl. Hoćete li biti među njima?


G.R.L.

Zadnji put kad smo čuli za ovaj girl-band (reinkarnaciju Pussycat Dolls-ica) pjevale su o zločestim dečkima na soundtracku za animirani film Štrupfovi 2 u pjesmi “Vacation”. Iako je pjesma simpatična, nije ih baš lansirala u nebesa pop glazbe.

Nasreću, vratile su se s pjesmom koja je vrijedna njihovog talenta i odličnih suradnika s kojima su se povezale. “Show me What You Got” je nova girl-power himna prepuna stihova koji pršte karakterom i drskošću, a refren je bombastičan. Poslušajte i razmislite – hoće li ovaj puta zasjati?Koji je vaš favorit?

L.B.
foto: Instagram

g.r.l. jtr 5sos novi bendovi